10 things in November

10 things in November

10 things in November 700 958 BedreMode.nu

snow outfit 2

Jeg har sat en julesang på her en helt almindelig tirsdag morgen, men det er også fordi der nu er en måned til jul. Derfor føles det som det helt rigtige tidspunkt at gøre status for mine random tanker i November. Vi fik endda en lille smule sne i weekenden, og fordi jeg troede den ville forvinde lige så hurtigt som den kom, så trak jeg kæresten med ud for at skyde lidt billeder. Ih han var ikke tilfreds da han opdagede hvor vådt det var, men så var det godt, at vi holdt seriesøndag resten af dagen.

1. I November er jeg to gange blevet interviewet omkring mit forhold til bæredygtighed og tøj. Det er meget spændende og I kan fx prøve at følge med i kampagnen stop tøjslaveriet.

2. Generelt tror jeg på at mange flere gerne vil have fat i noget bæredygtigt, men tiltroen til branchen er lav, og viden om bedre alternativer er endnu lavere, desværre. Men så kan det jo kun gå fremad.

3. Selv prøver jeg jo selv at køre en lille smule shoppe-stop her i November og December. Men jeg er bange for at bryde det den 9. December hvor Røde Kors holder et kæmpe lagersalg. Jeg vil gerne afsted med venner, men den eneste måde ikke at købe er ikke at møde op.

4. I starten af måneden skrev jeg om CPH:DOX – her fik jeg set to film som jeg varmt kan anbefale; This Changes Everything af Naomi Klein og Human af Yann Arthus-Bertran. Den førstnævnte klart den mest spændende, den anden utrolig flot og laaang.

5. Jeg har også set den omdiskuterede Dokumentar Cowspiracy. Selvom statistikkerne åbenbart er lidt forvrængede, så satte den stadig et stort aftryk. Det som vegetar-film kan, og som andre klima-film ikke kan, er at tilbyde en klar og forholdsvis let løsning: lad vær med at spis kød og verden bliver et bedre sted. Fx har min yndlings, the True Cost, ikke et lige så klart budskab.

6. I den forbindelse overvejer jeg om begrebet “flexitar” vil være det jeg skal stile imod.

7.  Jeg formåede vist at gøre flere af os lidt forelskede i alpacaer, i mit indlæg om uld. Derfor får i nu en omgang søde lam; får kan nemlig også godt være cute. Forøvrigt tusind tak for alle de seje kommentarer derpå og generelt 🙂

8. November var også måneden hvor jeg desværre gik lidt i stå med min træning, og det i kombination med det koldere vejr, har været hårdt. Så op på hesten igen, og igang med hjemmetræning + yoga.

9. Med en måned til jul, så begynder man jo at tænke på gaver. Jeg overvejer at sige nej til dem, men samtidig elsker jeg dem + at give dem. Hvad gør I?

10. Jeg prøver selv hovedsageligt at holde mig fra det der kaldes fast-fashion kæder, og nu sammenligner Livia Firth det faktisk med “drug companies”. Jeg kan sagtens se sammenligningen, og synes den er tankevækkende.

snow outfit 3ENG: Here comes my 10 more or less random things for November. Since there is one month to christmas, I foresee the next 30 days feeling more like december anyways. 
1. In November I’m been interviewed twice about my relationship to sustainability and clothing. 
2. In general, I believe that many more want to something sustainable, but confidence in the industry is low, and knowledge of better alternatives are even lower, unfortunately.
3. Although I try the do a shopping-stop in November and December, I am afraid I’ll break it on Dec. 9 where the Red Cross have a huge stock sale.
4. I have seen two films which I can highly recommend; This Changes Everything by Naomi Klein and Human Yann Arthus-Bertran. The former is clearly the most exciting, the later incredibly beautiful and looong.
5. I have also seen the controversial documentary Cowspiracy. I believe that what vegetarian movies can and other climate-film can not do, is to offer a clear and relatively simple solution: do not eat meat and the world will be a better place.
6. In this context, I have been considering whether I should aim for being a #flexitarian”
7. I managed make some of us fall a bit in love with alpacas, in my post about wool. Therefore, now I give you cute lambs; sheep can also be cute.
8 November was also the month in which I unfortunately slowed down with my training and in combination with the colder weather, this has been hard. So I’m back with training at home + yoga.
9. With just one month to Christmas, you start the thinking about gifts. I am considering to say no to them, but at the same time, I love them + to give them. What do you do?
10. I try to keep me away from what is called fast-fashion chains, and now Livia Firth is actually campaign them to “drug companies”. I can easily see the comparison, and think it’s thoughtful.

 

 

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
8 kommentarer
 • Jeg sagde for første gang nej tak til gaver sidste år, og i år bliver hele vores juleaften gavefri! 🙂

  • @Emma – Det er virkelig sejt. Jeg tror det første skridt for mig er at tage snakken med min familie 🙂

 • Jeg overvejede også at sige nej tak til gaver, men min mor ville ikke lade mig… Blessing in disguise 😉

  Så nu ønsker jeg mig i stedet oplevelser, fx gavekort til biografbilletter, min yndlingsluksuschokolade og ting som jeg alligevel snart ville købe selv, som min ansigtscreme og et par varme luffer. Jeg har også tidligere med stor succes ønsket mig potteplanter og de lidt dyrere tørvarer til køkkenet. Hyggelige gaver, som jeg ved, jeg får brugt (skråstreg spist) og som ikke bare bliver fyld 🙂

  • @Cecilie – det lyder som en helt vildt god ide at ønske sig oplevelser eller spiselige ting. 😀
   Sidste år ønskede jeg mig kedelige ting som lunt undertøj, og jeg har været glad for det hele året. Tilgengæld var lige lidt mere i tvivl om de gaver jeg gav faldt i lige så god jord.

 • Det er ikke helt nemt, det der med gaver. Jeg har også tænkt rigtigt meget over det siden sidste jul. Ønskelister er jo fantastiske til at pege folk i retning af nogle af ens reelle behov, men samtidig vil jeg jo ikke risikere, at det bliver en eller anden slags “bestillingsseddel”. I år er det ikke noget problem, for i februar flytter jeg til Moskva i 6 måneder, så der er nogle ting, der kunne være fantastiske at få: øko-uldundertøj, en god, fed creme som f.eks. All You Need Is Me fra True Organics of Sweden og digitale ordbøger.

  • @Hazel – Du har så ret i at ønskelister kan føles som en bestillingsseddel, og det er jo lidt ærgeligt. Men det lyder til at du i år har rigtig godt brug for ting fra ønskelisten..
   Jeg ved stadig ik hvordan jeg gør – men starter da i hvert fald med at snakke med min familie om det 🙂

 • Jeg synes de der “hvad jeg spiser betegnelser” er lidt skøre, måske fordi jeg ikke selv kan passe ind i kasserne. Jeg er hvis det er helt rigtig pescetar. Hvilket i vegetar-kredse betyder at jeg bare er en moderat kødspiser, men for mange kødspisere en moderat vegetar. De fleste dage spiser jeg vegetariske, men også meget vegansk, og for mig er det vigtigste at vi tænker over hvad vi putter i munden og om vi kan forsvare det for os selv. Giver det mening?
  Jeg vil i øvrigt anbefale dig at kigge på bogen Om at spise dyr af Jonathan Safran Foer. Jeg synes den formidler, uden at være frelst, hvorfor det er en go’ idé at skære ned på kød

  • @Line – det giver så meget mening, og det er heller ikke nødvendigvis målet at passe under et label 🙂 Det er jo netop en selv man skal kunne forsvare det overfor.
   Jeg ville elske at læse en bog, men som mit liv er lige nu, så får jeg det ikke gjort, med mindre det er studie bestemt. Det er derfor film er så gode 😉