Du kan ikke købe bæredygtige tøj!? Min shoppeguide forsvinder

Du kan ikke købe bæredygtige tøj!? Min shoppeguide forsvinder

Du kan ikke købe bæredygtige tøj!? Min shoppeguide forsvinder 2560 1706 BedreMode.nu

BEDREMODE.NU’S FORNEMMESTE OPGAVE ER AT GØRE BÆREDYGTIG SHOPPING LET!

Jeg startede bloggen som en shoppe guide for mine veninder, og siden er fællesskabet vokset, men vi har stadig det samme ønske: At finde rundt i den jungle som det kan være når man skal shoppe bæredygtigt tøj og mode. Derfor har jeg samlet de bedste mærker i en let og overskuelig guide.

Sådan stod der i mange år på min mest populære underside her på bedremode.nu, men den side findes ikke længere. For jeg kan ikke længere stå inde for det, og det har jeg måske ikke kunne i lang tid.

Men hvorfor så en oprydning nu? Jo, fordi sproget vi bruger er utroligt vigtigt, og i en tid med skærpede krav til grøn markedsføring synes jeg vi alle har et ansvar for at rydde op, også i gamle formuleringer.

“Bæredygtighed er en rejse”

Et af de måske mest fortærskede udtryk inden for den grønne omstilling handler om “rejsen”. Men det er fortærsket fordi der faktisk er noget om det. Vi starter alle sammen et sted. Jeg startede med at se på hele min garderobe og tænke at den skulle skiftes ud med tøj i bedre materialer, lavet under bedre forhold.

Jeg vidste selvfølgelig godt at det bedste er at beholde hvad vi har, så længe så muligt. Men i mange år søgte jeg dog stadig bæredygtigheden ude i butikkerne og har skrevet utallige blogindlæg om det ene og det andet “bæredygtige tøjmærke”. De indlæg kan du stadig finde her på siden, og de bliver ikke som sådan læst igennem med mine skærpede 2023 briller.

Men jeg blev heldigvis klogere, og en stor del af den rejse skete også mens jeg skrev bogen “Klæd dig Bedre”. Dens krystalliserede hvad jeg længe havde vidst, nemlig at det starter hjemme i garderoben, og det giver ikke mening at kalde det ene stykke tøj bæredygtigt.

Alligevel fik shoppeguiden lov til at leve videre her på siden. Primært fordi det har været min primære kilde til trafik til siden, hvilket var tiltrængt da fuldtidsformidlingen blev erstattet af fuldtidsjob.

Hvem kan bedømme om det ene eller andet er “mere bæredygtigt”?

At den alligevel skal nedlægges nu, er der endnu en grund til, nemlig at jeg ikke kan gøre mig til dommer for om det ene eller andet mærke er “mere bæredygtigt”. Jeg mener nærmest ingen kan lave den dom, selvom både modeuger og certificeringsordninger forsøger.

For hvad er egentlig “mere bæredygtigt” for dig, i din garderobe? De sidste år, er det blevet lysende klart at de parametre vi bruger til at måle enkelte virksomheder eller beklædningsgenstande overfor hinanden er håbløst upræcise, og de siger intet om tøjets brugspotentiale.

Økologisk bomuld holder ikke nødvendigvis længere, hvis farven og snittet ikke klæder dig. Bevares, jeg foretrækker selv stadig de sprøjtefri alternativer, men kvalitet, stil, komfort, pris, pasform m.m. kommer altid i første række. Og de burde de også for dig!

Hvis du er i tvivl om hvordan du finder ud af hvad det rigtige tøj for dig er, ja så læs fornævnte bog.

Hvad så nu for bedremode.nu?

Ja, det er et godt spørgsmål. Bedremode.nu er ikke længere en shoppeguide. Det er egentlig heller ikke længere en aktiv blog, for med to indlæg på to år, kan man vel næppe kalde den det…

Men det er fortsat mit hjem på internettet, og derfor skal det fremstå tidssvarende. Hvis du vil følge med i de daglige sysler sker det primært på instagram.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer