My favorite sweaters – sustainable and conventional

My favorite sweaters – sustainable and conventional

My favorite sweaters – sustainable and conventional 700 958 BedreMode.nu

15.10.28 yndlings uld3I dag skal være en hyldest til mine yndlings sweatre. Nogle ting fungerer bare, og det tror jeg at der er en grund til. Derfor vil jeg gerne præsentere for jer: Mine bedste uld-venner.

15.10.28 yndlings uld2Først til den mere bæredygtige. Denne er fra Muse Knitwear, og faktisk lige nu nedsat. Det var en af de allerførste ting jeg købte efter at jeg havde besluttet at min garderobe skulle være mere bæredygtig. Jeg faldt for at designet var lidt ud over min komfort-zone, nemlig helt løst. (Det løse look har jeg senere taget meget til mig) Derudover var den lavet i Oeko-tex merino uld. Det vil sige at der ikke er nogle skadelige kemikalier i. Ligeledes skulle produktionen foregå under ordentlige forhold. (Læs et interview jeg lavede med Maria som står bag mærket)

Denne strik har formået at blive en favorit af flere grunde; Den redder tøjkriser fordi den bare fungerer; både over jeans og leggins. Den fnuldrer ikke – som i slet ikke en eneste fnulder under ærmerne i de to år den har været min. Ligeledes er jeg meget imponeret over ribkanterne i ærmerne. De holder sig stramme selvom jeg trækker dem op flere gange dagligt. Det var ligeledes den første strik jeg ejede til mere end 1000 kroner, så derfor føles det lidt specielt.

Men mest af alt tror jeg at den er en favorit fordi den udfordrede mig, og jeg synes stadig den har en form som er fin og lidt anderledes.

15.10.28 yndlings uld4Her er favorit nummer 2. Denne er hvad jeg vil kalde konventionel. Den er fra Samsøe Samsøe og jeg har faktisk haft en lignende trøje i 6 år. Først 3 år med en grå model, der til sidst blev for lille, og så 3 år med denne sorte. Historien bag den er at jeg lige var kommet hjem efter et års rejse, og havde en meget slidt garderobe. En sort cardigan ser jeg som fundamentet i en god garderobe, og fordi jeg vidste at den grå havde holdt så godt, gik jeg ind og købte denne. Jeg husker ikke hvad den stod til, men nok lige under de 1000. Den består af 50% uld og 50% akryl, og er derfor også perfekt på sommerdage. Den kan foldes sammen til at ligge i næsten enhver taske, og være inden under alle jakker. Derudover er dens fnulder niveau også på et absolut minimum.

Grunden til at jeg knus-elsker denne cardigan er at den er præcis som jeg forventer hver eneste gang. Klassisk og enkel og funktions mæssigt er den bare i top! Det kan til tider føles lidt “kedeligt” men de fleste dage er det bare rart at have noget som bare virker.

15.10.28 yndlings uld1Disse to stykker strik er nogen der aldrig kommer i kælderen, hverken sommer eller vinter. De fungerer altid, og det synes jeg er værd at fejre. Det er både godt med noget der udfordrer, og noget der bare er så forudsigeligt at det er som at komme hjem. Og frem for alt, så er god kvalitet vigtigt.

Hver gang jeg falder for en billig strik, så husker jeg på disse to, og hvor meget “billigt” strik jeg har tilbage i skabet efter 3 år… Gæt selv?

Hvad er dit yndlings strik og hvorfor er det yndlings?

 

 

 

 

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne