Ferie stemning og hvordan du bliver en smule mere grøn i hverdagen

Ferie stemning og hvordan du bliver en smule mere grøn i hverdagen

Ferie stemning og hvordan du bliver en smule mere grøn i hverdagen 700 958 BedreMode.nu

14.06.27 liv i jackpot buks

 

14.06.27 liv i jackpot buks3Jeg ville ønske at jeg skulle på ferie i syden, men det sker ikke denne sommer. (det er jo også noget super co2 svineri at flyve, selvom det slet ikke er grunden) Derfor har jeg taget disse skønne billeder af Liv, og selvom de er taget på nørrebro kunne de godt være sådan lidt sydlandske.

Bukserne er de samme som sidst, i økologisk hør fra Jackpot. Den blå cardigan er fra Aiayu, og selvom den er alt for varm om dagen så er den god til de danske sommeraftener. Lige nu er jeg på (arbejds)ferie hos min mor og søster og jeg nyder at komme ud i haven, plukke grøn salat og se på valmuerne. Min mor har hele mit liv været den der gik forrest i forhold til at være miljø forkæmper og har været aktiv medlem i Dansk Naturfredningsforening i mange år. Derfor; inspireret af hende og nogle af de gode vaner jeg har med hjemmefra ville jeg give 5 korte men lette råd til at være mere grøn i hverdagen.

1 – I forhold til mad; prøv at køb økologisk når du kan og komposter grønsagsrester (hvis du har en have). Selv hvis du ikke selv har en køkken have at bruge komposten i er det bedre end at det ender til forbrænding

2 – Generelt omkring alt affald – sorter. Pap, metal, plastik, flaster osv. Hvis man sætter sig lidt ind i tingene kan man finde ud af hvor mange ting der faktisk kan genanvendes. Hvis man er heldig at bo i en kommune som tager sig af det er det fedt, hvis ikke kunne det være man skulle gå sammen med nogen om at gøre på en genbrugsstation. Og så forbi rødekors med dit gamle tøj.

3 – Cykle mere end du tager bussen, tag bussen mere end du tager bilen. Det er en gammel gammel sang, men det er stadig relevant. Heldigvis elsker jeg at cykle, selv i regnvejr.

4 – Køb mindre men bedre. Her kommer vi tæt på noget der handler om tøj, men også alle de andre ting du køber. Har vi virkelig brug for så mange TING?? Jeg er personligt meget inspireret af de personer der prøver at holde sig under 100 ting, og selvom det aldrig bliver mig, så sætter det mit forbrug i perspektiv.

5 – Køb dit basis tøj bæredygtigt eller økologisk. Udvalget er efterhånden så stort at der ikke er noget argument for ikke at kigge efter øko når det kommer til; t-shirts, sweatshirts, strik og jeans. Også i alles smag skulle jeg mene. Faktisk også undertøj, men det har jeg endnu ikke guidet om – måske skulle jeg det?

Nårh men altså god ferie der ude, jeg prøver at være aktiv her, men det kan godt være at juli kun bliver til to indlæg om ugen.

14.06.27 liv i jackpot buks4

14.06.27 liv i jackpot buks6

14.06.27 liv i jackpot buks5

 

 

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
1 kommentar