Mere økologisk stil i hverdagen

Mere økologisk stil i hverdagen

Mere økologisk stil i hverdagen 700 958 BedreMode.nu

14.06.25 johanne i jackpot sæt

14.06.25 johanne i jackpot sæt2

Alle fotos taget af Anton Moesgaard

 

Min søster blev student med et 12-tal i dag. Og det har vi så fejret hele dagen, hvilket er grunden til at jeg først kommer til computeren nu.

Men i dag skal det handle om hvordan man kan gøre det her bæredygtige noget let. Der er mange der synes det er utilgængeligt og svært, og især hvis man bor udenfor de større byer. Men det behøver det slet ikke at være. Bare tag et snup forbi din lokale Kvickly, dem findes der over 100 af i Danmark. Generelt vil jeg faktisk mene at COOP har gang i nogle gode ting på ansvarligheds fronten, omend de ikke er frontløbere. Nårh men tilbage til tøjet; de har købt mærket Jackpot – et dansk tøjmærke som, før de blev solgt faktisk var fronløbere, har brugt økologisk bomuld som nogle af de første, og i hver kollektion indførte de flere og flere bæredygtige materialer (øko hør, tencel, lyocell og modal). Da de blev solgt til COOP, var jeg ikke sikker på hvor meget af det ville fortsætte. Men et smut forbi kvickly fornylig gjorde mig ganske glad! Ikke bare har mærket beholdt den høje kvalitet, men det har også mange styles i øko og andre bedre materialer. Selvom hjemmesiden ikke længere er så informativ kan jeg ikke andet end at forestille mig at de gode tiltag fortsætter i kulissen.

Blandt andet disse lækre bukser og den lyserøde t-shirt. Jakken er anden jakke jeg købte fra HM Concious Collection i Lyocell. Da jeg gik i folkeskole var det værste mine kammerater kunne komme på at gå i tøj fra supermarkeder. Sådan kunne jeg godt forestille mig at mange stadig har det. Men hvordan kan det være anderledes end billigt produceret tøj fra de store kæder? Der sidder jo trods alt stadig en design afdeling inde bag ved. Og lige præcis jackpot i Kvickly synes jeg er et sejt eksempel på at det kan være lækkert. Også deres små koncepter inde i butikkerne gør det indbydende. Så afsted med dig ned i supermarkedet, og gør det til et stop på din shopping tur.

14.06.25 johanne i jackpot sæt3

14.06.25 johanne i jackpot sæt5

14.06.25 johanne i jackpot sæt1

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
7 kommentarer
 • Ganske Enkelt 25/06/2014 at 20:00

  VIRKELIG GODT INDLÆG, Johanne! Hvor er det bare god info, at JackPot er så godt med – det anede jeg virkelig ikke! Hvad er de fine bukser lavet af og findes de mon i sort?

  • Bukserne er lavet i Økologisk hør (über åndbart) og var også i sorte ja, ved ikke om de har dem lige nu, man kan jo ikke købe det på nettet.
   Ihh hvor er jeg altså glad for at du læser med!

   • Ganske Enkelt 27/06/2014 at 11:07

    Bor virkelig tæt på en stor, fin Kvickly – må fluks af sted og kigge efter et par i sort 🙂

 • Susanne Holgaard Svendsen 03/05/2017 at 06:55

  Hej.
  Jeg har haft min egen lille en- kvindes- virksomhed, hvor jeg designede og syede alt fra top til tå, og inders til yderst, i økologiske materialer.
  Og som du, har jeg også opdaget, at Kvickly har lidt økologisk, og har faktisk opfordret den lokale kvickly, om at skilte meget tydeligere med det, da netop de økologiske beklædningsdele, var gemt lidt af vejen – og nu er det istedet kommet frem , så alle kan se det.
  Grunden til at jeg ” er faldet over din side”, er netop, at jeg sægte på tøjmærket ” jackpot”, fordi jeg ville have mere info vedrørende eventuelle vertificater.

  Personligt, og da jeg købte engros, har jeg blandt andet benyttet mig af ” Vivatex”, som nu har butik på Blågårdsplads, og desuden ” Stof og stil”, som har butikker både i Århus og Odense, og tror jeg også – i Kbh. De har begge steder, et rimeligt stort udvalg, af økologiske metervarer. Blandt andet ” Gotscertificeret”.
  Jeg syr stadig selv det meste, men har blandt andet fundet nogle dejlige økologiske tørklæder i Kvickly, som jeg købte til halv pris, på vinterudsalg. Måske bliver de syet om til sommerlette gevanter, for det er endnu ikke lykkes mig at finde helt fine stoffer, i økologisk kvalitet.
  Tilsidst lige en opfordring fra en erfaren terapeut. Grunden til at jeg begyndte at bruge økologisk beklædning, er at jeg efter mere end 30 års bevidsthed og forbrug af økologiske fødevarer og pleje og rengøringsmidler, en dag fik rødt kløende hududslæt ! Og min logiske konklusion var, at ændre på det som er nærliggende, nemlig det stof, som i mange timer hver dag omgiver min krop. Jeg købte noget lækkert vamset, varmt stof fra vivatex, og siddende ved symaskinen, i mit iskolde bondehus i Jylland ( malende beskrivelse, men sandt , for jeg var fattig , men intelligent 😇), designede jeg et meget lækkert sæt i naturfarvet bomuld, i bukser og bluse, og købte en tshirt og trusser i økobomuld. Tro det eller la’ vær’, men efter mindre end en uge, forsvandt al hududslæt totalt……. Så “go for it”….Hjerteligst Susanne Holgaard Svendsen.

 • Susanne Holgaard Svendsen 03/05/2017 at 07:07

  Og jeg følger lige op på min beretning, for et par pr senere, kom sagen om statsminister, Lars Løkkes uanstændigt høje pengeforbrug på tøj, frem i medierne. Han skulle LIGNE en statsmand !!!!!!!!!!???????😱😙😖….
  Det viser sig, at det var nøjagtigt samtidigt med, at jeg , bevidst valgte, at prioritere bæredygtige materialer og trods kulde og fattigdom, investerede i økologi, og ” gør det selv “, af NØDVENDIGHED !- og ligner jeg så en statskvinde ? Hm, måske ikke, men jeg mener nu også, at DET VI ER, OG GØR, er vigtigere, end det vi gerne vil give os ud for at være. Jeg prioriterer sundhed, livskvalitet for mig selv og andre, højere end ” armani” og hvad ellers de dyre og ” statsmandsagtige” tøjsæt repræsenterer.
  Gik der lige lidt for meget politik i den ?😋😀. Hav en god dag . kh Susanne Holgaard.

  • Kære Susanne
   Tusind tak fordi du faldt over min blog, og kom med din historie.
   Det er lidt svært at vide hvad man lige skal svare, ud over – hvor er det fedt at du fandt noget der virkede for dig 🙂 Jeg håber du vil følge med på bloggen fremadrettet, da der løbende kommer rigtig mange anbefalinger til netop økologisk tøj.
   Også dejlig dag til dig