10×10 challenge evaluering

10×10 challenge evaluering

10×10 challenge evaluering 1488 1049 BedreMode.nu

10x10 challange bedremode1

De sidste to uger har jeg ikke vist andet end de samme ti stykker tøj her på bloggen – og det virker ikke til at I har kedet jer?

Det er nu blevet tid til at evaluere, og finde ud af hvad jeg har lært. Det er vist ikke gået jeres næste forbi at alle billederne blev skudt den samme dag, så det har ikke været en tøj-dagbog. Siden har jeg dog haft alle outfits på mindst en gang, for at teste dem i virkeligheden, og det har været interesant.

Hvad kan denne udfording bruges til?

I min dagligdag ville det ikke give mening at vælge 10 stykker tøj ud hver anden uge, og så kun gå i dem – men det er en god udfordring hvis man skal på ferie, hvor det ofte giver mening at pakke let. Som jeg også skrev i det aller første indlæg (hvor I også kan se mine 10 items), så er det netop det jeg havde i tankerne. Men fordi jeg ikke har en rejse i fremtiden, så håber jeg at I kan bruge den ide.

Læs også: Genskab mine 10 items med bedre alternativer

Mine 10 outfits

10x10 challange bedremode all outfits

Outfit 1+2 / Outfit 3+4 / Outfit 5+6 / Outfit 7+8 / Outfit 9+10

Hvad har jeg lært?

Umiddelbart var det godt at se at flere af mine outfits fungerede rigtig godt, og at jeg hurtigt kunne blive kreativ med disse få stykker tøj. Jeg har også lært at jeg faktisk kunne tage et par ithems ud, og stadig være tilfreds. Siden billederne blev taget har jeg også brugt andre sammensætninger, hovedsageligt er det dog den stribede skjortekjole der kan bruges på ALLE måder.

Udfordringen har været en kærligheds affære til skjortekjoler, og til løse overdele. Jeg har fundet ud af at jeg har det bedst i en løs overdel, og så er underdelen mere underordnet. Det er ikke fordi jeg generelt ser min mave som et “problem” område, men jeg har bare ikke lyst til at noget skal sidde stramt der. Det er utroligt vigtigt fremover, fordi jeg ved at jeg ofte ikke vil få brugt de strammere toppe.

En fejl jeg altid begår på ferier er at have en eller to stramme t-shirts med, og de ligger uberørte hen. Nu kan jeg med ro i sindet befri mit skab for alle stramme overdele, og pakke dem væk til vinter, hvor de har sin berettigelse under løse cardigans.

Da vi skød billederne havde jeg lyst til at hoppe i sandaler til hvert eneste outfit, men jeg har også lært at med den danske sommer, er det vigtigt at have et par lukkede sko at skifte med.

Mine favorit outfits:

my 3 favorite outfits

Som sagt; en kærligheds affære til skjortekjoler. Jeg synes disse outfits er cool af hver sin grund. Det første spiller bare – og jeg kan se mig selv i samme kombi med alle mine skjorter. Det næste har noget over sig, og det er klart den lange “jakke”. Jeg har flere af den slags, og kan også se mange variationer over samme outfit. Det sidste er skjortekjole og hat, en kombi jeg er blevet glad for. (Men som jeg nævnte på instagram, er det ikke cykel venligt)

Mine favorit items:

my favorite items

Disse tre fungerede bare fuldstændig for mig. Alene, og i sammenhæng med andre, var det de tre stykker tøj jeg fik brugt aller mest – og som helt sikkert vil være på det meste af sommeren.

Det der ikke fungerede:

my 3 least favorite outfits

Jeg ved at I ikke nødvendigvis er enige, men for mig var det disse tre outfits som ikke fungerede. Det første fordi jeg følte mig for bar. Jeg har senere prøvet at bruge skjortekjolen bundet i hoften over et par korte shorts, og det fungerede bedre. Det næste er fordi der bliver for meget fyld i nederdelen. I kan også se det på billedet, og jeg troede godt det kunne fungerer, men i virkeligheden var det for upraktisk, og den dag jeg havde det på, endte jeg med at droppe nederdelen. Det sidste handler om den stramme top. Faktisk var jeg heller ikke vild med den til bukserne, og I ved allerede at den kommer ud af skabet.

Alt i alt, er jeg virkelig glad for at have taget denne udfordring, for den pressede mig rigtig nok til at være mere kreativ med min garderobe – men den gav mig også en ide om hvordan jeg gerne vil have min sommer uniform skal være; en praktisk eller pæn underdel og en løs overdel.

Nu er jeg glad for at der snart kommer andre billeder på bloggen, men jeg er virkelig nysgerrig på om I har synes det var sjovt, eller for ensformigt? 

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
 • Jeg synes det har været fedt at følge med i din udfordring. Det er måske en rar udmelding for dig, men jeg tænker at jeg vil gøre min kommentar mere konstruktiv, så nu uddyber jeg:
  Jeg kunne godt lide at det var en føljeton, og jeg kunne godt lide at den blev opdateret ofte. Alternativet ville have været at du havde skrevet “nu går jeg i gang” og “nu er jeg færdig”, og så ladet det være ved det, men ved at gøre som du gjorde, fik jeg som læser lov til at følge med i dine tanker løbende. Og der er plads til mange flere tanker (som du sikkert husker bedre) når et indlæg kun skal handle om de sidste to outfits. Jeg får som læser ikke nødvendigvis noget ud af at vide præcist hvilket tøj du har på de enkelte dage, fordi vores garderober er forskellige. Til gengæld får jeg vildt meget ud af at høre hvad du tænker, fordi jeg, trods forskellene i det tøj vi ejer, ofte selv har tænkt mange af de samme ting.
  Jeg lagde mærke til at jeg, fordi du var så god til at forklare hvad du kunne lide og ikke kunne lide ved et outfit, begyndte at tænke i de samme baner, og nu er begyndt at overveje hvad jeg henholdsvis bør luge ud (en lille jakke, som engang var pæn, men som nu mest bare er forvasket + en skjorte som er ret pæn og behagelig, men som bare ikke kan sættes sammen med noget uden at krølle eller på anden måde skabe sig) og tilføje (et par mørke højtaljede jeans som jeg faktisk kan passe, og en bh som kan erstatte et par af dem jeg har slidt op. Begge dele er faktisk ting jeg mangler for at kunne få en hel masse af det jeg ejer i forvejen til at spille igen).

  Noget helt andet er at jeg faktisk ser ensformighed som noget positivt på blogs. Det er ret nemt at skabe 300 outfits, hvis man har 350 stykker tøj og hele tiden sælger ud og køber ind. Sådan fungerer ret mange forbrugsblogs, og dem kan jeg glo på i fem minutter, så har jeg mistet koncentrationen/interessen. Jeg har ikke noget imod den type blogs, det passer bare ikke til mit temperament og indkøbsmønster. Jeg er mere interesseret i folk der (som dig) har noget tøj og så sammensætter det på forskellige måder og har gode overvejelser med.

  • Hej Louise! Tusind tak for dine kloge og dejlige kommentarer.
   Jeg var spændt på om folk ville kede sig over at jeg lod det fylde så meget, men jeg tror flere som dig har synes det var sjovt. Jeg vil helt klart overveje føljetoner igen, da det også er fedt at tænke indhold over flere indlæg.
   Jeg er glad for at du kunne bruge det til noget ift at tænke over dit eget klædeskab. Jeg kan kun sige skynd dig ud og købe den BH du mangler. Da jeg endelig fandt en god model (fra H&M og ikke conscious – indrømmet) så købte jeg tre stk i hver sin farve.
   Og kender alt for godt det med at hænge fast i noget som var pænt en gang.
   Hav en dejlig weekend, og tusind tak fordi du læser med. Knus herfra.