What I didn’t buy

What I didn’t buy

What I didn’t buy 150 150 BedreMode.nu

Som tidligere skrevet har jeg en kæmpe shoppe-lyst for tiden. Faktisk så meget at jeg denne weekend virkelig har det hårdt over at holde mig væk fra et lagersalg hos et af mine yndlingsbrands.

Fordi jeg alligevel har brugt lidt tid på diverse webshops, tænkte jeg at jeg lige så godt kunne vise jer hvad jeg ikke har købt.* Der er nemlig en rigtig god grund at det ikke er kommet med hjem, men det er rart at blive mindet om det. Nu det hele er samlet kan jeg godt se at det ikke er uendelige mængder, men det er alle fire stykker tøj jeg seriøst har overvejet og været tæt på at købe ind.

Fordi de “næsten” overholder reglerne for hvad jeg gerne vil shoppe; de er nemlig alt sammen fra de “bedre” linjer hos high-street kæderne. Men det er desværre sjældent et udtryk for bedre kvalitet.

15.11.07 what I did not buy1. Rullekrave fra H&M Conscious – denne har jeg virkelig tænkt over, og jeg er sikker på at jeg ville syntes den passede perfekt ind i garderoben. Men den er mest lavet af polyester (omend genanvendt) og jeg ville bare være SÅ meget gladere af en version i uld, fra et firma som gik op i fx gode arbejdsforhold. Denne bluse repræsenterer ønsket om en løs strik med rullekrave.

2. Løs strik fra H&M Conscious – Jeg er tiltrukket af alt meleret strik for tiden, og denne i en øko-bomulds blanding er da også skøn. Men realistisk set så ved jeg jo godt hvordan den sikkert ser ud efter en enkelt vinter.

3. Jeg ville bruge nr 2 ovenpå denne rullekrave fra gina tricot. Rullekraver er all the rage, og jeg ved at jeg har brug for en. Men alligevel har jeg ikke købt denne i Lyocell til 75 kroner.

4. Vero-moda har en lille linje i økologisk bomuld, og jeg har flere gange kigget på denne skjorte. I stedet købte jeg en lang lyocell skjorte fra Another View som i højere grad opfylder mit behov, og som sikkert holder sig pæn i længere tid.

Jeg har den sidste måned virkelig ønsket mig en rullekrave – både som tyk strik og tynd til under andre ting. De ønsker går sandsynligvis ikke væk, men jeg vil langt hellere lede efter løsninger som er holdbare, bæredygtige og holder sig pæne i lang tid. Hvis disse ønsker er lige så presserende om 2 måneder, så ved jeg præcis hvad jeg skal finde på udsalget.

Har du også været lige ved at købe noget fornylig?

*Konceptet er inspireret af en ikke-længere-eksisterende blog Pixels og Poesi som jeg var stor fan af.

ENG: This is a collection of things I DID NOT buy in the last month. All things that I could have, and wanted to buy, but they are not long lasting staples. All are they from the “better” lines from highstreet brands, from H&M Conscious and the good project at Gina Tricot. But the problem is that I know how they will look after just a few months wear.

I have used this exercise in finding my real wants: a turtle neck sweater, both slim and oversize, and I will search for these things from “real” sustainable brands, and in better qualities.

 

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
9 kommentarer
 • Jeg synes, at rullekraven i lyocell ser rigtig fin ud – den kunne jeg godt finde på selv at hapse, hvis jeg manglede.

  Denne sæson endte jeg med at købe den her: http://www.hm.com/gb/product/16007?article=16007-B

  – Den holder sig helt vildt pænt og er virkelig en life saver. Synes at 70 % uld og 30 % lyocell er en overraskende fin kombi. Måske du har prøvet den i din lokale H&M, men ellers er tippet givet videre – for den skal nu nok komme på lager igen.

  • @Thea. Den der rullekrave fra H&M har jeg virkelig også kigget på en del gange. Og den har ligget i indkøbskurven.
   Rart at høre at den holder sig pænt, men jeg vil lige nu holde mig 100% fra at købe tøj i de næste to måneder, og så se hvad der stadig ligger øverst på ønskelisten til januar.

 • Ja… Og jeg faldt i 😉 Jeg skulle jo sådan set først købe noget nyt til 1 december, hvor jeg skaber min næste capsule wardrobe. Men men men… Jeg havde planlagt præcist hvilke vinterstøvler jeg ville købe til mig selv, og da jeg så fik fik et godt tilbud på støvler til både min søn og mig, slog jeg til. De står pænt og venter på koldere vejr 🙂

  Disse i brun: http://www.duckfeet.com/da/duckfeet-dame-kollektion/duckfeet-odense-detail

 • love the concept of ‘things I liked but didn’t buy’ such a nice display of self control. They are very pretty things that you did not buy! 🙂

 • Tak for shout out 🙂

  Jeg er i øvrigt også med på vognen, ift. lysten til en rullekrave. Efter jeg fandt en lyseblå cashmere sag i genbrug for et par måneder siden, har jeg fået overbevist mig selv om at den næste sweater jeg skal have også skal være med rullekrave. Jeg synes dog ikke lige jeg har fundet den rigtige endnu, og selvom mine striktrøjer er på overarbejde er det ikke just fordi jeg mangler.

  • @Betina
   Jeg kunne jo ikke lade være med at give dig credit 😉
   Der er noget med rullekraver ikke ? 😉 Derfor tænker jeg at det er en god ide at give det et par måneder. Fx hoppede jeg på off-the shoulder i sommers, og det var en dum ide. (Tror dog at denne “trend” er mere holdbar)

   • Ja, jeg tænker også, at det godt kunne være sådan en ting, hvor vi om et par år tager os selv til hovedet over hvor fjollede vi så ud. Jeg har i hvert fald ikke været vild med rullekraver tidligere, og det er egentlig heller ikke fordi jeg føler mig voldsomt fiks i min lyseblå sag, men voldsomt behagelig er den nu. Specielt for sådan én som mig, som ellers går med tørklæde konstant fra september til maj.

 • Mega hyggeligt med en reference til Betina!

  Jeg har ikke købt et par pleatherjoggers som jeg ellers troede jeg skulle bo i denne vinter. At jeg ikke købte dem fordi jeg lignede noget der var løgn i dem, er en anden snak.

  Jeg har ikke købt en gude-smuk, og relativt dyr, kjole som ville være perfekt til vinterens fester. Til gengæld har jeg købt en billigere version som kan det samme.

  Jeg har ikke købt et par virkelig fede ankelstøvler, fordi jeg ikke har brug for dem. Til gengæld har jeg heller ikke set dem irl, og jeg har ikke prøvet dem. Håber ikke jeg kommer til det, for fristelsen kunne vise sig at blive for stor.

  Jeg har ikke købt et par oversize glitterende øreringe, selvom det ville være virkelig fedt sammen med den der kjole… Heldigvis, og desværre, kan jeg nå at gøre det mange gange endnu 🙂

  Jeg har ikke købt en vamset sweater, selvom det er dét jeg har aller mest lyst til lige nu. – jeg holder mig tilbage fordi jeg har garn liggende til at lave en selv – desværre er der en del julegaver som skal produceres først…

  • @Trine
   Ja jeg syntes hendes indlægs-ide var så godt, at det måtte prøves.
   Tak fordi du har delt hvad du ikke har købt – det er ellers også noget af en liste 🙂 Jeg kan meget relatere til fristelsen mht til sko, for jeg har meget lyst til et par chelsea støvler med leder bevidst ikke, fordi jeg ikke som sådan har brug for dem.
   Held og lykke med julegave produktionen. Jeg håber at begynde at lære at strikke i denne weekend.