Shop your closet – outfit

Shop your closet – outfit

Shop your closet – outfit 700 958 BedreMode.nu

fall outfit denim shirt 2

fall outfit denim shirt 3

Denim Shirt Kuyichi, Jeans diy re-dyed, Cardigan Tricotage

Jeg har besluttet mig for et shoppe-stop i November og December, og i stedet fokusere på at gen-forelske mig i det tøj som faktisk hænger i mit skab. Det er første gang i bloggens historie at jeg tager et egentligt shoppe-stop. Selvom der sikkert tidligere er gået et par måneder uden tilføjelser.

Hvad er så forskellen? Forskellen er at jeg har besluttet mig for at der ikke skal tilføjes nyt overhovedet, og derfor tillader jeg ikke mig selv et lille kig ind i genbrugen eller bruger tankekraft på at overveje hvad der ville være fedt at tilføje. Det var netop denne del af “capsule wardrobe” ideen jeg syntes bedste om; at man forpligter sig til sit eksisterende tøj for en fast periode.

En af de ting jeg har “genfundet” er denne denimskjorte. Jeg har den ikke så tit på, men når jeg har, så føler jeg mig godt tilpas. Den passer ikke rigtig med nogle af mine pinterest boards eller den stil inspiration jeg klipper ud af magasiner lige nu, men når den kommer på, så fungerer den bare. – Eller hvad synes I?

fall outfit denim shirt 1Btw – Farv dine sorte jeans! Hvis du ikke allerede har gjort det, så er det helt klart mit bedste tip til at komme til at holde af et stykke tøj igen. Efter at jeg har farvet mine jeans sorte igen, har jeg næsten ikke gået i andet. Mine sko skal også have en omgang sort sko-sværte, så de bliver lige så smukke som da jeg opdaterede dem sidste år. 

fall outfit denim shirt 5Jeg gav også et tip om at komme ud og nyde verden og vejret. Og helt ærligt; det virker. Dog ikke i regnvejr. Men når man finder en så fin bunke gule blade som denne her, så bliver man glad ligegyldig hvad man har på.

Hvad gør du for at forblive glad for det tøj der er i dit skab? 

ENG: I have decided for a shopping stop in November and December, and instead focus on re-falling in love with the clothes actually hanging in my closet. It is the first time in the blog’s history that I take a shopping stop. While there certainly have been a few months without new additions before. What’s the difference? The difference is that I’ve decided that nothing must be added, and therefore I will not even allow my self a quick look in a thrift shop.

One of the items I have “rediscovered” is this denim shirt. I don’t wear it so often, but when I do, I feel comfortable. It do not fit well with any of my pinterest boards, but when it comes on, it works just. – Or what do you guys think?

Btw – Dye your jeans! If you have not already done so, then it’s definitely my best tips to help you love piece of clothing again. Since I dyed my jeans black again, I have hardly worn anything else. 

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
8 kommentarer
 • Tak for en super spændende blog.

  Jeg har også et par sorte jeans, som er et par år gamle og dermed knap så sorte længere. Derfor overvejer jeg også at genopfarve dem, selv om det mest bæredygtige selvfølgelig er at leve med dem, som de er. Gjorde du dig tanker om indholdet af evt. skadelig kemi i dylon, før du farvede dine jeans?

  Birgitte

  • Hej Birgitte.
   Tusind tak for at du læser med 🙂

   Jeg er ikke en særlig stor kemiker, og må faktisk melde pas her – jeg ved simpelthen ikke hvad der er af “skadeligt” kemi i farven. Generelt er kemi ikke et område jeg går særlig meget op i, så selvom det er en diskusion inden for bæredygtighed er det nok en jeg er lidt blind over for. Ligeledes har jeg ingen hud-allergier, så har aldrig skulle overveje disse ting.
   Mht forurening så stoler jeg på at et produkt der er godkendt til, og meget udbredt, farvning i vaskemaskinen, er sikkert. Jeg stoler på at de mange filtre som vandet skal igennem er gode nok, sådan at der ikke når noget farve ud til grundvandet. Dylon er ikke naturfarve, men det ville heller ikke være muligt med sort farve.

   Ift hvad der er det mest bæredygtige, så er der mange der er fortalere for at det er nul-forbrug. Det kan jeg til en vis grad godt følge, men for mig må det aldrig føles tungt eller surt. Før jeg farvede mine jeans gik jeg ikke lige så meget med dem, og de gjorde mig ikke glad at tage på. Det gør de nu, og jeg vil ikke tøve et øjeblik med at gøre det igen når de falmer igen. Hvis man vejer det op imod produktionen af et nyt par, er det en klart win-situation.

   Jeg håber du kan bruge mine tanker omkring det 🙂 De blev lige lidt lange.

   • Tak for at dele dine tanker omkring farvning. Jeg er enig med dig i, at det må være bedre at farve de gamle jeans end at købe nye og er skam også svært fristet til at anskaffe en pakke sort dylon 🙂

    • @Birgitte
     Det var så lidt. Jeg tror du bliver glad for at gøre det, men selvfølgelig ikke hvis du dybest set mener det ikke er “i orden”.

 • Jeg er 200% fan af både skjorten og dig (både dig i skjorten og dig som blogger). Ros og sweet sweet love herfra!
  Det er ikke superinteressant ift. diskussioner om bæredygtighed, men mon ikke du også kan leve med en enkelt fangirlkommentar i ny og næ? 😉

 • For mig hjælper det allermest at lade være med at shoppe – jeg glæder mig til at høre om du har det på samme måde, om et par måneder. Jeg har stort set ikke købt noget siden 1. september. Den første måned var det lettere ubevidst og da det gik op for mig tænkte jeg at jeg jo lige kunne se hvor længe jeg kunne holde den. Der er dog røget en lille jakke med hjem fra genbrugen, men rent økonomisk er det intet i for hold til hvor mange penge jeg har sparet.. Jeg synes jeg bliver ved med at “opdage” ting i mit skab, og overordnet kan jeg simpelthen ikke huske, hvornår jeg sidst har været så glad for min garderobe – og så kan jeg også virkelig mærke, hvordan købssituationer, og særligt det der med at have noget med hjem på prøve stresser mig. Det dur jeg tydeligvis ikke til, og det skulle vist være en mere almen ting, at det skaber en ond cirkel, hvor vi så køber endnu mere, for at få afløb for stress (eller mere plads til alt det vi samler sammen) http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2015/oct/20/consumption-consumerism-americans-buying-stuff?CMP=fb_us

 • Jeg er så vild med den skjorte