Sådan skabte jeg en nød-sommer-capsule

Sådan skabte jeg en nød-sommer-capsule

Sådan skabte jeg en nød-sommer-capsule 1698 2277 BedreMode.nu

Et af de mest gentagede outfits

Denne varme sommer kom bag på mig – som i meget bag på mig. Og det betød at jeg slet ikke havde nok tøj til de varmeste dage.

Hvad jeg planlagde efter:

Lad os lige skrue tiden tilbage til marts, hvor jeg planlagde min forårscapsule:

Jeg er denne gang endt på 34 stykker tøj, men foråret spænder også over meget forskelligt vejr, fordi jeg har valgt at det skal være april, maj  og juni.

Allrede i maj kunne jeg godt se at denne plan ikke holdt, og derfor tilføjede jeg en hel del ting til min garderobe. Både nye, men også ting jeg fandt ved at shoppe min egen garderobe. Som man dog også kan se i indlægget om min “nye sommer capsule” så har jeg på det tidspunkt ikke rigtigt fattet hvor varm sommeren bliver. Fx er alle billeder på mit moodboard med lange jeans… Det skulle hurtigt vise sig at være for varmt..

Da det begyndte at blive kritisk

Derfor havde jeg allerede i slutningen af juni et stort problem – jeg følte mig ikke tilpas de fleste dage, fordi jeg enten havde for meget tøj på, eller ikke følte mig smart i mit tøj. Shoppe trangen var stærk, men ingen vidste jo (eller ved) hvor længe det gode vejr ville fortsætte så jeg havde ikke det store ønske om at bruge mange penge på tøj. Det har jeg stadig ikke et ønske om, men det er mere fordi jeg nu skal til at være fuldtidsselvstændig…

Derfor gjorde jeg nogle ting, som jeg tænker måske kan inspirere dig, hvis du finder dig i samme situation.

Skjortekjolen som jeg troede “skulle” have bukser under

Jeg konfronterede mine krops-tanker

Det første jeg gjorde, var selvfølgelig at se hvad der hang i skabet, og som kunne bruges som sommertøj. Var der noget jeg havde overset, fordi jeg ikke følte mig tilpas i det? Jeps viste det sig – fx den blå skjortekjole. Jeg indså også at det var for dumt ikke at gå i tanktoppe / stroptoppe bare fordi jeg “syntes” at jeg havde mormor arme.

Jeg har et kæmpe krops-privilegie som gør at min krop ligger godt inden for det normale og accepterede. Jeg kan passe “normale” størrelser i alle butikker, og der er ingen som kigger eller kommer med grimme kommentarer om min krop. Derfor er det da for dumt at jeg lader mig begrænse af noget tøj, og/eller dumme tanker i hovedet. Da jeg først fik øjnene op for dette, blev næste skridt meget lettere.

Jeg blev kreativ med hvad jeg havde

Da jeg ikke havde den store lyst til at bruge penge, var det første jo at se i skabet og kælderen om der gemte sig gode ting. Jeg fandt en lille smule, syede et par bukser om til shorts, og blev bekræftet i at meget af mit tøj godt kunne bruges på nye måder. Fx begyndte jeg at binde mange af mine skjorter i livet.

Jeg fandt dog også ud af, at min sommergarderobe generelt er ret lille. Nok fordi vi ikke har haft så gode somre de sidste mange år, og derfor er meget røget ud. Der er altså noget tøj, som kun er godt når temperaturen siger 25 grader + (Og de dage har vi haft over 60 af denne sommer). Så nu vil jeg gøre det lettere for mig selv, ikke at smide disse ting ud, ved at lave en dedikeret pose til dem. Og skrive derpå “kun til meget varmt vejr” – så ved jeg at jeg ikke må kigge på det ellers, for så er chancen for at jeg finder det latterligt mindre.

Skjortekjole nr 2 fra genbrug

Jeg købte økologiske denim shorts

Da jeg var kommet mig over at mine “knæ var grimme” og reelt havde fundet ud af at jeg ikke havde et par gode hverdags shorts, så var valget ret let. Og jeg kørte kun et sted hen; til monki hvor jeg ved at de laver øko-jeans, pasforme som jeg kan lide, og til en pris jeg ikke skal tænke over.

Det betød at jeg købte disse fine monki shorts, og så har mine ben været glade lige siden.. Sjovt nok har jeg dog ikke overvundet mig selv og fået et billede af dem endnu. Måske jeg ikke helt har sluttet fred med mine knæ.

Jeg gik i genbrugsshopping mode

Ligesiden krisetilstanden opstod i min garderobe, har jeg været bevidst om at jeg måtte shoppe genbrug når chancen bød sig. Det betød først en fin rød silkebluse fra The Organic Club, og senere en skjortekjole og et par ekstra shorts fra Lidkøb. Begge dele allerede i kraftig rotation i garderoben.

Ps – hvis du vil være meget strategisk med din genbrugsshopping, så er det nu der skal købes dynejakker. Jeg fandt så mange skønne i Lidkøb, men altså man kan jo ikke overskue at prøve dem vel?

Jeg blev ekstrem outfitrepeater

Jeg har genrelt ikke noget imod at gå i det samme tøj flere gange; men kan også godt lide at skifte ud, og som regel går jeg kun i PRÆCIS det samme outfit flere gange, hvis det bare spiller max. Den regel galdt ikke denne sommer, istedet hed regler; kan det gå an, så kan det også gå en flere gange.

Derfor indførte jeg en lille øvelse hver dag jeg kom hjem; af med blusen, duft til den under armene, og bedøm om den kan bruges en dag mere. Ofte var svaret desværre nej (jeps jeg lugter) men hvis det var ja, så var outfittet til dagen efter klaret.

Næste år vil jeg tage sommer garderoben lidt mere seriøst, for det synes jeg den fortjener. Hvis du vil se lidt mere grundig gennemgang af min nuværende sommergarderobe, så prøv Instagram TV – hvor jeg har lagt en 20 minutter lang video ud i to dele.

Men nu er jeg altså også klar til efterårstøjet. Jeg er i hardcore planning mode til min yndlingssæon, som også bliver min første som fuldtids selvstændig.

Hvordan har din garderobe klaret sommeren?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne