Derfor skal du lave din egen 10×10 udfordring – når du er klar

Derfor skal du lave din egen 10×10 udfordring – når du er klar

Derfor skal du lave din egen 10×10 udfordring – når du er klar 150 150 BedreMode.nu

Lige nu er instagram fyldt med skønne kvinder, der alle har valgt at bruge 10 stykker perfekt matchende tøj, til at lave 10 perfekt matchende outfits.

Fænomenet er kendt som garderobeudfordringen 10×10 startet af Lee Vosborg fra Stylebee, og går i sin simpelthed ud på at man vælger 10 stykker tøj (ofte inkl sko og jakker) som man så styler 10 outfits ud fra og går med i 10 dage. Formålet er at blive mere kreativ med hvordan man sætter tøj sammen, og få et dybere forhold til disse 10 stykker tøj for at finde ud af om nogle har favorit potentiale eller andre skal ud.

Eller det er i hvert fald det jeg har fået ud af det, hver gang jeg har lavet udfordringen. Men de seneste gange har det føltes mere som et pres end en glæde, og det er ærgerligt. For det kan virkelig være en sjov udfordring. Og det er skønt at der er blevet skabt et kæmpe insta-community omkring noget så basalt (og faktisk ret bæredygtigt) som at style outfits fra sin egen garderobe.

En succesfuld 10×10 udfordring kræver forberedelse

De sidste par gange har jeg været så opsat på bare at deltage i den kollektive udfordring, at jeg bare haft smidt mine 10 yndlingsitems i en udfordring, og ikke tænkt ret meget på om de nu fungerer sammen. Eller om de fungerer til vejret, eller det jeg skal de kommende 10 dage. Og det kræver det altså.

Men hvis man fx skal pakke til en ferie, så er udfordringen jo genial. Det kan også sagtens fungere i hverdagen, med lidt planlægning. Den Vinter 10×10 jeg lavede i januar, er stadig en af mine yndlings omgange, fordi jeg fik så mange nye outfits med.

Udvalget fra min 10×10 udfordring i januar 2018

Sådan forbereder du dig

  1. Vask alt dit tøj. Jeps det er besværligt, men det hjælper virkelig til at se hvad du har, så du bedst kan vælge de 10 stykker tøj som passer bedst samme på kryds og tværs.
  2. Kig på vejret og din kalender for de næste 10 dage. Det er helt okay at springe weekenderne over hvis du mest bare går i hyggetøj der.
  3. Vælg 10 stykker tøj som kan mixes på kryds og tværs. Det betyder ikke de skal være samme farve, men alle farver skal næsten kunne gå med hinanden.
  4. Bonus: prøv alle mulige kombinationer sammen fra start, og skriv de bedste ned. Det kan fx være at du prøver alle underdele med alle overdele for lige at se. Det betyder at du allerede har bestemt dig for alle outfits 10 dage frem.

Faktisk synes jeg at planlægningen er det mest geniale med denne udfordring. Især hvis du tager bonus steppet med. Nogle gange får jeg fundet frem til nogle kombinationer som jeg ikke ville have tænkt på ellers.

8 outfits fra en tidliger vinter udfordring

Sådan får du mest ud af de 10 dage

Nogle gange føler jeg faktisk at jeg er “færdig” når jeg har prøvet alle outfits på. Især de gange hvor jeg endda også har taget billeder på én dag. Men der er altså også noget vigtigt i at gå i alle outfits. For noget kan sagtens fungere foran spejlet, men slet ikke fungere en hel dag. Du ved ikke helt hvordan et outfit føles for dig, før du har gået med det en hel dag.

Det er især her jeg finder ud af hvad der virker og ikke gør, og i næsten hver eneste runde af 10×10 challange jeg har lavet, har jeg fundet et stykke tøj som jeg ville af med. Og et som jeg pludselig er endnu mere vild med.

De 10 stykker tøj jeg valgte første gang jeg lavede 10×10 udfordringen udfordring. Det var tydeligvis en sommer edition. 

Lav en 10×10 udfordring når du har brug for det

Jeg elsker denne udfordring, men gider ikke føle mig presset til at deltage på bestemte tidspunkter. Derfor opfordrer jeg dig, og mig selv, til at lave den på et tidspunkt hvor du har overskud til at gøre det “ordentligt” og for din egen skyld. Ikke for instagram.

Selvom det kunne være mega strategisk for mig at deltage lige nu (jeps, jeg kan få ret mange nye følgere på den måde) så passer det ikke ind i mit liv lige nu. Og jeg er faktisk ret glad for min efterårsgarderobe lige nu, fordi der lige er kommet nogle skønne nye ting i. Jeg tror dog at jeg vil lave en midt i november. Her skal jeg til en hel masse events, og så har jeg bare endnu mere motivation for at klæde mig nice på. Vil du være med? Eller hvornår giver det mening for dig?

Kunne du finde på at lave udfordringen på et tidspunkt, for din egen skyld?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne