Bæredygtigt forbrug – hvad betyder det for mig?

Bæredygtigt forbrug – hvad betyder det for mig?

Bæredygtigt forbrug – hvad betyder det for mig? 960 360 BedreMode.nu

14.07.04 silje i jackpot 1

Bæredygtighed er nok det mest fluffy ord i verden, og der findes meget få definitioner på det. Altså nogle som faktisk er brugbare. Derfor vil jeg prøve at give mit bud på hvad jeg ville kalde bæredygtigt forbrug.  Jeg prøver at forbruge efter disse 5 principper. Som jeg før har nævnt er et shoppe stop ikke noget for mig, men hvis det var noget nogen synes kunne være spændende synes jeg man skulle tjekke denne blog ud. Det er igen et lidt mere personligt indlæg hvor jeg også gerne udstiller mine egne dårlige vaner.

14.06.30 festival stil2

– Re-think. Jeg prøver at retænke mine behov og faktisk alt hvad jeg har. Har jeg faktisk brug for det her? Er der noget andet jeg kan bruge i stedet eller på nye måder. Det hjælper også at vide en masse omkring hvordan det meste tøj du kan få på strøget er lavet. Det får mig til at tænke mig om en ekstra gang.

– Re-duce. Dette går især på ikke at falde for mængde tilbud eller købe ting jeg ved ikke holder, men i stedet købe en god ting. Min store last før i tiden har været billige sko. Men hvis jeg så køber 2-3 par i stedet så er intet sparet (heller ikke penge mæssigt). Det er jeg holdt op med, men til udsalget kom der altså to stk uldtrøjer med hjem. Samme slags bare hver sin farve. Så det er svært, også for mig.

– Re-use. For mig handler det her om genbrug. Altså se om jeg kan genbruge noget som andre ikke længere kan bruge. Og selvfølgelig sende mit eget tøj til genbrug. Også genbruge mit eget tøj selvfølgelig. Og bruge det lidt længere i mellem hver vask.

Re-pair. Jeg har før i tiden været slem til at smide ting ud hvis der var noget galt, men ofte er det meget små ting der kan fixes med lidt nål og tråd, man behøver ikke en gang en sy-maskine. Hvis der er ting man er glad for er det værd at reparere dem. Det gælder især også sko som det kan være sværre et takle selv, men en tur til skomageren er umagen værd i min optik (Hint til mine gamle lyse støvler bagest i skabet som kunne trænge til en tur der hen. De bliver hermed taget ud og med forbi min skomager i morgen!)

Re-cycle. Nu er min hobby faktisk at sy, og når det er tilfældet kan de fleste ting blive til noget andet. Men hvis ikke det er tilfældet så tænk mere tilbage på gamle husmødre der klippede skjorter til pusseklude. Hvorfor gør man ikke stadig det? Hvis man lægger hovedet i blød kan det være muligt at finde måder at gen-anvende ens tekstil affald (ja og andet affald). Hvis ikke så lad stadig vær med at smide det i skraldespanden. Røde kors vil måske ikke have det men der findes private tøj-indsamlingsfirmaer (fx det Trasborg) som har aftagere til al slags tekstil.

Skjorten som Silje har på er økologisk bomuld fra Jackcpot, bukserne er fra genbrug. Tasken er fra Københavns Fødevarefællesskab 😉

14.07.04 silje i jackpot 2

14.07.04 silje i jackpot 3

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer