Non-Fashion related: Københavns Fødevare Fælleskab

Non-Fashion related: Københavns Fødevare Fælleskab

Non-Fashion related: Københavns Fødevare Fælleskab 150 150 BedreMode.nu
14.07.04 silje i jackpot 3

Posen som Silje bærer er den jeg hver onsdag henter hos københavns fødevarefælleskab.

14.07.09 kbhff grønt

Billeder fra hvad der fx var i poserne sidste sommer. Det skifter jo hver uge, selvom vinteren godt kan blive lang med æbler og kartofler

I dag er det onsdag, og de fleste onsdage betyder det at jeg skal cykle ind på Blågårds Plads og hente en grønsagspose med friske økologiske grønsager der har vokset i lokalområdet (Sjælland). Jeg er ret vild med dette, både ritualet i at jeg henter dem hver uge det samme sted, og det jeg får med hjem, nemlig et par kilo friske lækre og velsmagende grønsager. Det er som om at man kan smage økologien.

At være medlem af fødevarefælleskabet betyder at man kan købe denne pose hver uge for 100 kr. (hvis man lyster). Man skal dog bestille minimum en uge frem og man har ikke indflydelse på hvad man får. Derudover skal man arbejde frivilligt 3 timer hver måned. Det er nemlig et 100 % frivillig baseret foretagende.

Det kan ved første øjekast være besværligt at få grønsager den vej; Jeg ved ikke hvad jeg får, så jeg kan ikke planlægge hvad jeg skal lave ad mad eller bestemme om det er noget jeg kan lide/har lyst til; Jeg skal hente grønsagerne det samme sted som jeg ikke har indflydelse på og inden for nogle bestemte timer, en bestemt dag – altså det kræver mere planlægning end at købe i supermarkedet. På trods af at det er mere besværligt så giver det mig så meget mere; jeg ved hvor mine grønsager kommer fra, jeg bliver udfordret til at prøve noget nyt og kvaliteten er højere.

Jeg ville ønske at det kunne være en analog til at købe mere bæredygtigt tøj; det kan være mere besværligt men er mere givende. Det er det lidt, men samtidig er der også nogle andre ting der spiller ind når det kommer til tøj; Alle kan jo ikke bare købe det samme. Men at købe grønsager på den her måde er en af de måder hvor jeg prøver at gøre hele mit liv lidt mere bæredygtigt.

 

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
  • PIXELS OG POESI 10/07/2014 at 20:22

    Jeg har hørt om fødevarefællesskabet før, og synes det er et genialt koncept. Jeg ville ønske vi havde noget lignende i min lille provinsby.

    • Jeg ved at de har noget i Odense og Århus, men mindre byer desværre ikke tror jeg. Men ja det er genialt 😉