Video: Sådan redder du en gammel uldtrøje

Video: Sådan redder du en gammel uldtrøje

Video: Sådan redder du en gammel uldtrøje 900 1350 BedreMode.nu

saadan-fixer-du-en-gammel-sweater

Vi kender det vist alle sammen – at tage fat i en gammel sweater og tænke Ihh hvor er den fin – for bagefter at kigge nærmere og tænke “ej den er vist lidt for fnuldret den her”

Sådan har jeg det ofte i genbrug – men det sker også at mine egne bluser begynder at føles trælse og fnuldrede. Det er i min mening ikke et særlig godt look, og selvom det sker med de fleste bluser, er det ikke noget jeg ønsker at se på.

Heldigvis er der et let trick, som med lidt arbejde, kan gøre næsten alle dine sweatre friske igen.

Det eneste du skal bruge er en skraber og en smule tålmodighed. Men det er jo heldigvis lørdag i dag, så tag en god podcast i ørene og gå igang. Jeg lover at du vil elske dine sweatre så meget mere bagefter.

Jeg prøver forøvrigt at få lidt gang i nogle videoer – fordi jeg synes nogle ting bare er lettere at forklare på den måde. Hvis du har lyst må du derfor meget gerne abonnere på min kanal. Og al feedback modtages gerne – det er som om alle eksperimenterer med video for tiden, men jeg forstår det godt – bruger selv youtube mere og mere frem for blogs.

Tør du sætte en skraber til din elskede sweater?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
12 kommentarer
 • Kan det også gøres, hvis trøjen er relativ tynd? Risikerer man ikke at lave hul så?

  • Ja det skulle jeg mene. Med mindre den har et decideret hul-mønster eller blondestrik.
   Hvis den er tæt i strikken, men stadig tynd, så bare væk ekstra forsigtig. Jeg har gjort det med ganske tynde striktrøjer.

 • Tak for tippet Johanne, det var lige sådan et tip jeg stod og manglede! Jeg har nemlig en sweater der ser så slidt ud, at jeg mister lysten til at gå med den. Men den skal da bare have en tur med skraberen 🙂 I øvrigt rigtig fin video, bliv endelig ved med at lave dem.

  • Det skal den da bare. Hvis man lige får teknikken ind i fingrene, så kan man også gøre det præventivt under ærmerne så det ikke blir så slemt
   Og btw – 1000 tak for din feedback med video

 • Det er jo SÅ smart. Jeg har mindst én sweater, der skal have sådan en tur.

 • Jeg har sådan en lille batteridrevet fyr, der gør det samme. Den har et blad, der roterer rundt og så bliver bladet holdet inde bag et lille finmasket gitter, hvor nulleret kan komme ind (men ikke ud, høhø). Jeg gør dert jævnligt og det er simpelthen sådan et godt trick til at beholde sit tøj længere.

  • Jeg har godt hørt om sådan en dims – og set og prøvet, men synes skraberen er lettere at styre. Til glatstrik kunne man dog nok med fordel bruge den anden.

 • Hej Johanne!
  Godt at se, at det rent faktisk kan lade sig gøre det der .Jeg har engang forsøgt mig, men tror simpelthen min engangsskraber var for dårlig.
  Hvilken skraber bruger du mere præcist?
  Kh.

  • Det kan det virkelig. Jeg har brugt mange forskellige, men denne gang brugte jeg min kærestes fra Gilette tror jeg. Han skifter ret tit blade, så den var ret skarp. Måske er det hemmeligheden.

 • Miatilda Andersen 27/11/2016 at 21:04

  Hej Johanne
  Du har lige reddet 30 procent af min vintergarderobe. Tusind tak!!

  Miatilda