Sådan slår du op med dit tøj på en kærlig måde

Sådan slår du op med dit tøj på en kærlig måde

Sådan slår du op med dit tøj på en kærlig måde 900 1350 BedreMode.nu

how-to-break-up-with-your-clothes-responsibly

Der er på et tidspunkt i et hvert forhold hvor man må beslutte om man skal kæmpe for at få det til at fungerer – ellers skilles og komme videre begge to.

Når det kommer til tøj er jeg ikke typen der stoler på min mavefornemmelse. Hvis det er på tide at slå op, så lad os hellere få det overstået, og på en ordentlig måde.

Jeg har besluttet at det bedste jeg kan gøre for mit tøj er at elske det – også i bæredygtighedens navn. Ligegyldig hvordan det kom til verden, er det mit ansvar så snart det hænger i mit skab. Derfor er det også mit ansvar at slå op på en ordentlig og kærlig måde, og sende tøjet videre til de rigtige mennesker som vil holde af det.

Jeg har ikke noget imod at sende tøjet videre – og som I kunne se i onsdagens indlæg, har jeg en forholdsvis stor udskiftning i mit skab.

pass-it-on

Når du også er klar til at slå op med noget af dit tøj, kan du gøre følgende ting:

 • Give det videre til bekendte. Hvis du har en del, kan du invitere venner eller familie over til at tage et blik på det. Sidst jeg havde fundet et par poser der skulle videre, gemte jeg dem til en middag jeg holdte. Her lagde jeg det hele ud på sengen og lod damerne gå på rov. Jeg har også tidligere taget billeder af tingene og sendt til min søster i Aarhus.
 • Sælge det videre. Hvis du har noget som er penge værd, så kan det være en god ide at prøve at sælge det på nettet. Jeg er fx medlem af en facebook gruppe for folk som ønsker at købe økologisk tøj til voksne. Her er jeg kommet af med flere fine ting i økologisk og bæredygtigt materiale. At sælge online kræver ofte lidt mere arbejde fordi billederne skal være gode, og du skal tænke over hvor det sælges.
 • Give det til en bytte-butik. Jeg er medlem hos Veras Copenhagen hvor jeg bytter mig til nyt tøj hver måned. Efter at jeg er begyndt her, har jeg afleveret det meste af mit aflagte tøj til dem. Så indgår det i et fællesskab som jeg også får gavn af. Man kan også aflevere tøj selvom man ikke vil være medlem, men bare vil støtte konceptet.
 • Give det til genbrug. Der er ikke længere noget af mit tøj som går til genbrug, men det er en mulighed for dig der ikke bor tæt på en bytte butik. Mine grunde er at systemet er meget ugennemsigtigt, og det er hårdt når jeg ikke ved hvor mit elskede tøj ender.
 • Giv meget slidt tøj til H&M m.f. Det tøj som jeg ved ingen værdi har, samler jeg i en pose og går i H&M med (andre butikker er begyndt at have samme ordning). De giver en kupon på 15% hvis man afleverer en pose. Her kan man også aflevere stofrester mm. Jeg kan godt lige deres fokus på at støtte innovation og ny teknologi inden for tekstil genanvendelse, så derfor ryger mine klude her ned. Og jeg får altid brugt min kupon alligevel 😉

Læs også: Sandheden omkring det tøj du donerer

Som jeg ser det, er der altså mange forskellige måder at slå op med sit tøj. Hvis du hele tiden tænker; hvordan får tøjet det bedste og længste liv efter mig, så er du godt på vej.

Har du noget tøj som skal slåes op med?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
 • Synes din blog bliver bedre og bedre 🙂
  Er meget glad for en blog om fint og dejligt tøj – som ikke bare handler om at anskaffe nyt men langt mere bredt om at leve med tøj.

  • Hej Anne. Tusind tak. Og hvor er det fint skrevet, det handler jo netop om at leve med tøj. 💚
   Hav en dejlig weekend