Vælg en økologisk frisør – for din og frisørens skyld

Vælg en økologisk frisør – for din og frisørens skyld

Vælg en økologisk frisør – for din og frisørens skyld 900 1200 BedreMode.nu

Sponsoreret – Jeg har modtaget en gratis klipning hos Zenz Organics Nørrebro

For mig handler en klipning om selvforkælelse. Om mig tid – mig mig mig. Derfor havde jeg en ide om, at valget om en økologisk frisør skulle tages fordi det var bedre for mig, mit hår, min krop osv. Og alt det er også, men det som slog mig mest, var at det ikke kun handler om mig – men især om frisøren, som står med hænderne i mit og andre folk hår dag ud og dag ind.

For hvor jeg kun sidder i stolen, måske en gang om året, står hun i salonen hver eneste dag, og er i kontakt med produkter og den luft som de kan afføde – eller ikke afføde. Frisørfaget er et opslidende fag, fik jeg at vide – og det i høj grad pga det dårlige kemiske arbejdsmiljø. Mange frisører findet andet job pga allergi eller andre gener.

Og som jeg sag og hørte det, fra den smukke Sif, der kyndigt vaskede mit hår i duftende økoshampoo, gik det op for mig hvor lidt jeg vidste om netop denne del af sagen. MIND BLOWN!

zenz organic

Hun fortalte om eksem på hænderne, der var gået væk efter skiftet til Zenz, og om duften der var helt anderledes end i andre frisør saloner. Æteriske olier er mere behagelige at lugte til end brintoverilte og permanentnings-stoffer. Sådan er det selvfølgelig også for os som sidder der et par timer, men forskellen er især stor for de som er der hver dag.

Under hele klipningen snakkede vi videre om løst og fast, som man nu gør i en frisørstol. Men også især om produkterne der bruges her. Hvordan det er kokosolie der får shampooen til at skumme, og at hovedingrediensen i den hår gel jeg fik i, var aloe vera. Ingen af os var kemi nørder, men jeg fik dog fat i at det mest skadelige kemi var bandlyst fra salonen.

Grundlæggeren bag Zenz, frisøren Anne-Sophie Villumsen var selv en frisør der udviklede allergi pga arbejdet, og måtte derfor udvikle et alternativ. Resten er historie, og pga hendes fantastiske vedholdenhed har hun i dag skabt 6 grønne saloner med godt arbejdsmiljø.

Vi snakkede selvfølgelig også om min klipning, og jeg følte mig i gode hænder hele vejen igennem. Og mest af alt var jeg glad for, at de hænder kun rørte ved ting der var rene, og ikke påførte dem skade på lang sigt.

I min egoisme har jeg ofte tænkt, at forskellen mellem en økologisk frisør og en almindelig ikke kunne være så stor for mig – jeg skulle jo bare ind, klippes og ud igen. Hvis jeg sagde nej tak til styling produkter, kunne jeg endda undgå at få noget i håret der ikke var godt for mig. Nu ved jeg bedre.

zenz organic allergy certified

Prisen – jeg fik min klipning gratis denne gang, men betaler gerne de 550-670 kroner det koster at komme igen – om et år. For den ene gang om året jeg sætter mine ben hos frisøren, må gerne gå til et sted hvor der er orden på tingene, og hvis jeg skal forkæles, skal frisøren det også. Med rene økologiske produkter og en duft af æteriske olier.

Her ser i lidt om min egentlige klipning, men jeg lover at få taget nogle bedre efter billeder meget snart. Jeg er meget glad for klipningen, som er lidt kortere, og fuld af etager – hvilket giver liv til mit naturlige fald, og gør det sjovere at sætte om morgenen. Jeg synes altid lige man skal hjem og arbejde lidt med håret, før man helt kan bedømme det.

frisør før og efter

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
1 kommentar
  • Tak for anbefalingen! Jeg havde også som dig længe tænkt, at jeg jo ikke skal andet end klippes hos en frisør, så jeg havde ikke tænkt bæredygtigheden dét skridt længere. Men det er slut nu! Fik min første klip hos Zenz i dag, og det var absolut en god oplevelse. Der skal jeg helt sikkert også klippes næste gang.