Test: Svanemærkede jeans fra Piezak

Test: Svanemærkede jeans fra Piezak

Test: Svanemærkede jeans fra Piezak 900 1300 BedreMode.nu

Reklame: Jeans modtaget gratis til test

svanemærkede jeans 1

Der er sket noget nyt inden for bæredygtige jeans, og det er ret sejt. Tidligere har det været sådan at almindelige miljømærker ikke galt for tøj. Så hvis du var blevet god til at finde de rigtige mærker i supermarkedet, så var du lost i en tøjbutik.

Men måske er det ved at ændre sig – der er i hvert fald et mærke som sniger sig ind på flere og flere livsstilsprodukter; nemlig svanemærket.

svanemærkede jeans 3 kopi

Svanemærkede jeans

Det nordiske miljømærke er skruet sådan sammen at det burde kunne sidde på de mest miljøvenlige produkter inden for ALLE produktkatagorier. Svanemærket tildeles udelukkende produkter, der overholder strenge krav i hele produktionskæden til kemikalieforbrug, fiberproduktion og spildevandsrensning samt til kvalitet og arbejdsforholdene i produktionen. Svanemærket er mit pejlemærke når jeg leder efter hudpleje produkter, vaskepulver og mange andre ting.

Nu kan du også finde svanemærkede jeans! Jeg så det første gang på messe i februar hvor et Svensk mærke slog sig op på netop det. Og kort tid efter dumpede der en pressemedelelse ind i min indbakke. Et Dansk brand havde ny lavet en lille svanemærket denim kollektion. 

svanemærkede jeans 4 kopi

Super behagelige og miljøvenlige

Jeg fik heldigvis lov til at teste bukserne, og kan nu fortælle jer hvordan de nye miljømærkede jeans er.

Jeg blev gladeligt overrasket da jeg modtog dem, for de er ikke bare svanemærkede, men også lavet i økologisk bomuld og genanvendt polyester. Da jeg hev dem på fik jeg lyst til at danse. For de er simpelthen så bløde.

Faktisk er det disse jeans som er skyld i at jeg lidt opgav min 30 dages garderobe udfordring. For i den sidste uge, hvor jeg også var plaget af menstruation havde jeg kun lyst til at have disse på – og det siger meget for et par skinny jeans.

Nu har jeg ikke haft dem så sindsygt længe, men de er ikke krøbet i vask, og de virker til at være ganske holdbart konstrueret. Og så var nyheden om de svanemærkede jeans for god til at holde på meget længere.

Du kan se lidt af de andre svanemærkede styles her under. Planen er vist at Piezak skal gå overtil kun at sælge svanemærkede jeans. Det vil jo være fedt for os kunder. Det er ikke et mærke jeg overhovedet har overvejet før, men nu kommer det da på min radar.

Hvis du også vil shoppe de miljømærkede denim styles, så spørg efter deres “Swan Collection”

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
 • Jeg har rigtig meget overvejet disse jeans, da jeg mangler et par mellemblå jeans i min garderobe og kun har hørt gode ting om disse jeans. Hvordan synes du de er rent størrelsesmæssigt? Jeg læste et sted, at de giver sig meget, og at man derfor skal gå en størrelse ned ift hvad man plejer, så de ikke bliver for løse efter et par ganges brug. Jeg vil nødigt bestille en forkert størrelse kun på baggrund af den ene kommentar, da jeg bor i Holland, og det vil koste en del i fragt at sende dem retur (selvom man jo aldrig kan gardere sig helt ift størrelsen), så jeg prøver at samle så meget info jeg kan, inden jeg bestiller. På forhånd tak! 🙂

  • Hej Trine
   Det du har læst vil jeg give ret i. Synes dog det er samme historie med alle jeans der indeholder strech.
   Jeg fik en str 30, hvilket er min normale jeans størrelse. De passer ok, men jeg skal bruge bælte for at holde dem oppe, og kunne godt have sizet ned.
   Men jeg har en lidt dum mave, så synes det er rart at de slet ikke strammer