Læs, Lyt og Se; Læder er måske ikke et bi-produkt længere

Læs, Lyt og Se; Læder er måske ikke et bi-produkt længere

Læs, Lyt og Se; Læder er måske ikke et bi-produkt længere 4592 3448 BedreMode.nu

sengebord2

Læs, Lyt og Se klummen kommer lige tilbage på besøg. Fordi jeg har læst noget ganske spændende som jeg bliver nødt til at snakke om. Og hørt en god podcast. Og altid kan finde en relevant youtube video til jer.

Læs: Er der mere efterspørgsel på læder end kød nu?

Jeg har i mange år gået rundt og sagt at al læder var et bi-produkt af kød. Det har jeg sagt, fordi nogle brands har markedsført deres læder som et bi-produkt af kødindustrien og derved ment at det skulle være grønnere. Det har jeg afvist som mildt “greenwashing”, fordi jeg troede at alt læder var et bi-produkt. Jeg blev bekræftet i denne tro, da jeg lavede dette interview med tekstil ekspert Suzy Christoffersen.

MEN – nu begynder der at komme flere og flere tegn på det modsatte. Artiklen her handler om at luksus brands går langt for at sikre deres læder forsyninger. Denne artikel om Indiens nye lov kan hinte om at Indisk ko-læder måske ikke kom fra kød-dyr.

“Over the past 25 years the number of available skins has dropped significantly, as a direct result of the decrease in meat consumption around the world,” says Marc Brunel of Premiere Vision Leather, one of the most influential leather fairs for the global fashion industry.

Det er jo godt at verdens kødforbrug falder. Men desværre falder læderforbruget og efterspørgslen ikke. Det kan betyde at vi skal til at spørge om kødet blev spist. Og kan det så forsvares at lave læder?

Jeg elsker læder som materiale og vil blive ved med at købe og bruge det – men stille flere spørgsmål og acceptere at betale det som det koster når det er lavet ordentligt.

Lyt: En samtale mellem to kvinder der elsker mode, tøj og bæredygtighed

Podcasten conscious chatter er ikke en ny anbefaling, men forleden hørte jeg en episode som virkelig ramte mig. Det er som at høre to tætte veninder snakke om tøj – og om at tage ansvar for dem der har lavet den. Men mest af alt glæden ved at udtrykke sig gennem tøj – det er noget af det jeg synes vi snakker alt for lidt om her i den “bæredygtige” boble.

Se: DIY din egen bo-ho sommertop

Meget apropros – at lege med sin stil og have det sjovt med tøj…

Sommeren bo-ho inspirerede bluser er så lette at lave selv – genbrug bugner nemlig med grimme skjorter, der bare venter på at blive klippet i og tilpasset. Denne video er blot en af mange, men jeg synes alligevel at pigernes resultat er både brugbart, samt let at opnå for enhver.

Og helt ærlig – hvis der kun er brugt en 50 kroners skjorte og en time af din tid, så er det også okay hvis du ikke får den brugt næste sommer. Der skal være plads til leg i moden; især hvis det er leg med tøj der bare hænger.

Ps The Sorry Girls er en af mine nyeste youtube obsessions, tjek fx deres andre videoer hvor de omdanner genbrugsting. 

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne