Prikken over i’et taske

Prikken over i’et taske

Prikken over i’et taske 900 1200 BedreMode.nu

Reklame: Jeg har modtaget taske til test

recycled rød takse 2

recycled rød takse 3

En af de ting jeg har fundet ud af gennem capsule oplevelsen, er at jeg godt kan lide ting der skiller sig ud. Derfor er det også det jeg nu kigger efter når det kommer til tilbehør.

Så da Gabrielle fra Grumpy Gabu skrev og spurgte om jeg ville teste en af hendes tasker, var jeg ikke i tvivl om at det skulle være den fine røde frynsesag. Eller jo jeg var i tvivl, fordi hun har mange fine tasker, men noget trak mig mod den røde.

Få items med stor effekt

Jeg har faktisk fundet ud af, at jeg ikke er en lag på lag type. Jeg er ikke typen som kan få meget simple pieces til at blive spændende med tilbehør, make-up og attitude. Kender I de piger som kan gå i all black, og stadig være de mest velklædte? Not me! Jeg finder fx stor stil inspiration som piger hos Mia Gardum, der får basic til at se død lækkert ud. Men jeg har lært at det ikke er mig.

Jeg er lidt mere klodset, grov i kanterne og har brug for (og lyst til) tøj og tilbehør som skiller sig ud. En sej sweater som bærer outfittet i sig selv. Eller en flot lidt sjov taske som stjæler showet. Sådan har jeg altid haft det, selv da jeg var barn. Det er når jeg prøver at være en basic-girl at jeg har mest stil krise. Men når jeg accepterer at jeg hellere vil ramme lidt skævt, end lidt for sikkert, så føler jeg mig tilpas.

recycled rød takse 5

Upcyclet frynsetaske lavet i Danmark

En anden grund til at jeg sagde ja til at teste tasken, som er fra firmaet Grumpy Gabu, er at de er lavet af genbrugsmaterialer. Jeg elsker upcycling, og synes især det er genialt når man ikke kan se hvad materialet var før.

Denne takse, ligesom de fleste andre på shoppen er lavet af gammelt lædertøj. Især kæmpe gamle jakker som ingen ville gå med i dag, bliver tryllet (aka syet) om til moderne tasker. En af grundene til at jeg synes læder er så genialt, er netop at det kan have mange forskellige liv. Det bliver kun smukkere med tiden.

Inden i taskerne er der et fint foer som kommer fra deadstock materialer.

Nu har jeg ikke haft min taske så længe, men jeg synes den virker rigtig holdbar, og har en god størrelse til en aften ude. Pung, mobil, make-up og diverse kan være der, og så er jeg glad.

Tasken koster kun 500 kroner, hvilket også gør det til en rigtig fin julegave idé i mine øjne.

recycled rød takse 1

Upcycling og deadstock er genbrug og nyt i samme produkt

Jeg bliver af og til mødt med den holdning at det ikke er bæredygtigt at snakke om nyt tøj. Vi skulle hellere alle sammen bare gå i genbrug fordi verden ikke har brug for flere ting. Det synspunkt må man gerne have, men jeg har også et andet.

Verden har brug for håndværk, kreativitet og skabertrang! Vi har brug for fornyelse og for mig findes der ikke noget bedre end begejstringen over en smuk ting, taske eller sweater. Når disse nye, smukke, vellavede ting så er lavet af upcyclede materialer eller deadstock, så er det faktisk næsten lige så godt som genbrug.

Der bliver ikke brug resourcer på at lave nye materialer, men dog en lille strøm til en symaskine og måske en omgang vask. Men samtidig sikrer det også arbejde til rigtig mange kunstnere, designere og håndværkere – noget man ikke kan sige om genbrugssektoren.

Derfor tror jeg at upcycling og produktion i deadstock materialer bliver endnu større i fremtiden. Hvad tror du?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne