Outfit: Hjemmesyet kimono sparker endelig vinterjakken væk

Outfit: Hjemmesyet kimono sparker endelig vinterjakken væk

Outfit: Hjemmesyet kimono sparker endelig vinterjakken væk 900 1200 BedreMode.nu

hjemmesyet kimono4

hjemmesyet kimono2
BUM! Så landede min vinterjakke endelig i skabet, og jeg er klar til at tage springet til kun at have forårsjakken på. Jeg ved godt, vi snart skriver juni, og forlængst har haft en håndfuld dage over 20 grader. Men jeg er kuldskær, og har ofte taget min fine uldjakke med ud om morgenen – bare for at bære rundt på den en hel dag.

Men nu er den hængt ind i skabet, og min nye forårsjakke er klar til at blive fast inventar over skuldrene og i tasken. Den er også af uld, hvorfor den er varmere end den ser ud. Og så fungerer den fantastisk både som jakke, og som cardigan. Win Win.

hjemmesyet kimono1

hjemmesyet kimono3

Jeg har selv syet den, efter et mønster jeg købte i Stof og Stil. Jeg kunne egentlig godt lave et mønster selv, men efter sidste års “katastrofe” med selv at lave forårsjakke fra bunden, så gad jeg ikke det bøvl. Det er en sejr at lave min første jakke med foer, efter førnævnte “katastrofe”, og det føles godt at være tilbage i gamet. Så godt at jeg overvejer at lave en der er lidt længere.

Stoffet er en uldblanding fra Stof 2000, og jeg ved ikke om det er lavet ordentligt. Faktisk er det det sidste stof jeg har købt – for snart et år siden. Jeg har et skønt (læs: stort) stoflager, så behøver ikke købe mere stof foreløbig. Samtidig syer jeg så sjældent nu, at hvis jeg fremover har projekter der kræver nyt stof, kan jeg godt forsvare at købe et bæredygtigt materiale.

Hvad synes I om min sommerjakke? Og har I pakket vinter overtøjet helt væk?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
4 kommentarer
 • Ann Cathrine 24/05/2016 at 08:47

  Den er virkelig fin!! Både snittet og farven 😃 Jeg pakkede vintertøjet væk i påske, men jeg cykler heller ikke på arbejde. Jeg har så i stedet været pakket ind i tynde jakker og ponchoer og uldveste udenover…

  • @Ann Cathrine – tusind tak for kommentaren. Det var godt nok tidligt, men du har haft masser af overgangs tøj lyder det til 😉

 • Hvor er den flot! Det giver så meget mening at du syr sådan nogle ting selv. På den måde kan du helt selv bestemme materialerne og lave små tilpasninger i mønstret, så den kommer til at være helt perfekt (eller i hvert fald ok tæt på). Så tænker jeg at du også vil have den længere, når den nu er fremstillet til at opfylde dine behov bedst muligt.

  Efter dit videoindlæg var jeg inde at læse om Veras-konceptet. Det er en god idé, men der er godt nok lang vej endnu før jeg synes det fungerer. Jeg glæder mig til at læse dine overvejelser!

  • Jeg tænker også at jeg vil have det længere af den grund – huskede fx at lave lommer, fordi jeg ved at det er afgørende for min kærlighed til en jakke.
   Jeg skal nok skrive mere om vera’s. Det er helt klart en god idé, men ikke sikkert det er for alle.