Other ways to be green besides clothes-shopping

Other ways to be green besides clothes-shopping

Other ways to be green besides clothes-shopping 700 517 BedreMode.nu

15.06.03 hverdags outfit 9 copy

Man skal gøre det man gør bedst, og derfor holder jeg mig hovedsageligt til at skrive om mode og tøj produktion.
Men som moderne forbruger er der mange andre steder man kan tage et ansvarligt valg, og det er der heldigvis andre der ved en masse om, og skriver om.

Inspireret af denne artikel, vil jeg sætte fokus på to områder, og to blogs.

Emma Slebsager skriver om hvordan man køber økologisk mad i hverdagen. Og diskuterer med læserne hvorfor det er vigtigt.

Janne fra TagSkraldet skriver om hvordan man kan prøve at leve med zero-waste, og købe ting der ikke har emballager for at minimere skral.

Jeg har fulgt Emma i lang tid, men har nu slugt næsten hele Jannes blog fra ende til anden. Og jeg synes I skal gøre det samme. Jeg tænker på tøj nok ca halvdelen af min dag. Ja det er ikke løgn, men sikkert heller ikke sundt. Men det er også vigtigt at blive mindet om at der er andre områder man kan fokusere på når man prøver at være en bedre forbruger. Jeg er super god til at tage de rigtige valg når det kommer til mit tøj, men andre områder halter. Jeg kan stadig finde på at købe ikke øko mad når kontoen er slatten. Og jeg tænker virkelig ikke særlig meget over den mængde af affald jeg producerer. Men jeg vil gerne blive bedre.

Køber du øko mad eller tænker du over hvor meget emballage du får med hjem?

ENG: I was inpired to look at other ways to be a more conscious consumer when a big newspaper published an article featuring two danish bloggers who focus on organic food and zero-waste. I think every-one should do what they do best, and for me that is talk about clothes. But I like to bring focus on other areas of this battle we all fight to be more green. I don’t always shop all organic, and I hardly ever count my trash, but I want to do better.

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
4 kommentarer
 • Nu arbejder du jo også med tøj:-) Jeg tænker politik og etik mere end halvdelen af dagen og ikke lige økologi og emballage (selv om der er et lille overlap), og det er ok her.

  Men jeg fulgte Emma i forvejen for at blive bedre til at spise varieret og fandt Janne via den artikel, du linker til. Jeg har ikke rigtig haft tid til at læse hele Jannes blog igennem, men det er da et emne, jeg vil tænke over i fremtiden. Jeg tør bare ikke købe visse ting i løs vægt, medmindre jeg er 150% sikker på, at forhandleren af glutenfrit mel holder skeerne i hver sin beholder, fordi jeg har så voldsom en hvedeallergi og cøliaki. Ditto med mandler kontra nødder. Faktisk tør jeg nok bare ikke …

  En ting jeg har gjort, er at min altans største busk er blevet skiftet ud med 4 slags krydderurter, to slags tomater, chili og jordbær. Det er både hyggeligere og herligt med friske krydderurter – og de andre ting, når de kommer. Og der er plads til en plante mere, som jeg vil gå ud og finde i dag:-)

  • @Liselotte
   Du har nok ret i at det er erhvervsskader. Og det er jo egentlig fint hvis man er optaget af det man laver.
   Med dine allergier ville jeg nok heller ikke turde. Men hvor køber man egentlig fx tørvarer i løsvægt? Jeg gør det mest med grøntsager, men så går jeg lidt på kompromis med øko, for det går grønthandlerne i nordvest ikke op i.
   Lyder hyggeligt med altanen. Jeg har også lige fået to tomatplanter ude i gården. Og meldt mig som ægge-passer til gårdens to små høns. Lidt her og der bliver det til.

 • Du gør det virkelig godt for tiden – sikke mange fine indlæg! Så stor ros til dig!

  Jeg prøver at tænke lidt over alle områderne, men som så mange ting, så går det bedre med noget fremfor noget andet. Maden er vi ret gode til, og ofte også med skraldesorteringen, men jeg er slem til at købe plastikposer og glemmestofnet mv. Derfor er vi nogle piger der i efteråret danner en “klub”, der mødes engang om måneden for at snakke vaner osv. igennem. Fordi den grønne omstilling af ens forbrugsvaner er ret så omfattende og til tider selvmodsigende.

  • @Thea – Tusind tak. Det er virkelig dejligt at du synes det 🙂 Du er en af dem der altid har fået mig til at oppe mig – ment på den gode måde!
   Det lyder spændende med jeres gruppe – det må du endelig dele lidt om på bloggen. Og det er rigtigt at det er selvmodsigende; jeg kan fx få meget uden emballage hos grønthandlerne, men det er ikke øko. Tilgengæld kan jeg få næsten alt øko hos Føtex, men så er der bare mega meget emballage. Og tit er øko-produkter ikke danske. Der er det måske faktisk lettere med tøj, fordi jeg har lettere ved at sige “det har jeg ikke brug for hvis jeg ikke kan få et bedre alternativ”