2017 Mission: At skabe et skab fuld af favoritter

2017 Mission: At skabe et skab fuld af favoritter

2017 Mission: At skabe et skab fuld af favoritter 900 1200 BedreMode.nu

favoritter i garderoben 2

Kan du kende det med at have tøj hængende, som du aldrig ville tage på til en vigtig dag på arbejdet? Tøj som aldrig ryger med på den sjove ferie som du har glædet dig til? Så er min mission om at kun have garderobefavoritter måske også noget for dig.

Når jeg pakker en taske til en lille weekend, er jeg rigtig god til at pakke favoritterne. Det føles godt, fordi så tager det meget kort tid at tage tøj på, og man kan hurtigere komme ud og opleve noget eller ses med dejlige mennesker.

Den tilgang kunne jeg godt tænke mig at overføre til hele mit skab. Jeg er god til at gemme ting som jeg tænker “måske en dag” eller “med den rette styling”. Og det er ganske rigtigt med mange af tingene, men andre er bare blevet til bænkevarmere.

I 2017 vil jeg gerne skabe et skab kun med garderobefavoritter

favoritter i garderoben 3

Som jeg skrev i onsdags, vil jeg ikke have nogen fast hverdag. Hver dag byder på nye og spændende udfordringer, og jeg kan hele tiden skulle møde kunder, samarbejdspartnere og andre seje mennesker. Derfor bliver det meget vigtigt for mig at mit tøj støtter mig i det – hver dag er en vigtig dag, som fortjener tilføjelsen af en garderobefavorit.

Ved at have et skab fyldt med favoritter, så forestiller jeg mig, at det er lettere at føle mig smart hver dag. Det er i hvert fald mit mål.

Hvad betyder det i hverdagen?

Det betyder at jeg skal være bedre til at sende ting i skabet på “ferie” – Det kan være i kælderen, i en kasse eller måske endda helt ud. Hvis jeg undgår et stykke tøj i flere uger, så skal det have en pause.

Det er stadig vigtigt for mig at have en katagori med “søndagstøj”, både det helt afslappede og det som man kan se venner i. Nogle af mine bænkevarmere kan flytte over i denne katagori, og have en hel afdeling for sig selv.

Jeg vil om-arrangere mit skab, sådan at alt der hænger er garderobefavoritterne. Alt der ligger i de to øverste skuffer, er ting som støtter op om garderobefavoritterne. Alt der ligger i den nederste skuffe, behøver jeg ikke overveje i hverdagen, fordi det er weekendtøj eller ting som skal have en pause.

favoritter i garderoben 5

favoritter i garderoben 1

favoritter i garderoben 4

Hvad betyder det shoppemæssigt?

Det betyder at jeg skal overveje grundigt om noget har favorit potentiale. Både når jeg køber nyt og brugt. Jeg vil fortsat sige ja tak til midlertidige favoritter, fordi jeg elsker at prøve noget af. Vigtigst er at jeg skal være begejstret for hvert stykke tøj som kommer ind.

Jeg er fx mega begejstret for min jeanssamling lige nu. Altså i hvert fald de tre nyeste tilføjelser, som er hhv brugt, en gave og et køb. Jeg pakker alle andre jeans væk i en periode, for virkelig at lade disse tre garderobefavoritter skinne igennem.

Jeg vil også være bedre til at lave shoppelister, fordi de fungerer for mig. Hvis der er noget jeg har kigget på længe, så ved jeg at det bliver en garderobefavorit. Det behøver ikke være netop den præcise ting, men noget lignende. Derfor vil I også se en ny månedlig katagori med potentielle garderobefavoritter. Her kan jeg drømme mig væk i online shopping og hvilke tilføjelser der kunne skabe en endnu sejere garderobe.

Har du allerede et skab fyldt med garderobe favoritter, eller kunne du godt bruge det?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
19 kommentarer
 • Jeg kender det alt for godt. Har taget konsekvensen af det, og sorteret 75% af garderoben fra, til salg på loppemarked (studenterhuset) i dag. Fremadrettet betyder det, at det er slut med køb der er gode “nok” – noget skal være rigtig godt, før det skal ind i min garderobe.

 • Thea // Nordrobe 05/02/2017 at 11:40

  Hvor er det spændende! Det glæder jeg mig til at følge med i. Og det er jo i virkeligheden mantraet hos os på Nordrobe “en holdbar garderobe fuld af favoritter”. Jeg har i hvert fald aldrig fortrudt, at jeg ændrede kurs – men ikke dermed sagt, at der ikke er “smuttere” fra tid til anden (læs: vinterfrakke med trekvartærmer). Men overordnet er det bare godt – og på mange måder essensen af bæredygtighed for mig 🙂

  Jeg synes derudover, at dit indlæg ret fint illustrerer den der “konflikt” mellem, at man gerne vil have en garderobe med ting, man ikke bliver trætte af – men omvendt, så har man også lyst til fortsat at kunne eksperimentere. Jeg benytter mig også af at pakke væk – både i sæsoner – og når tingene har brug for en pause fra tid til anden. Og ja, så laver jeg shoppelister – kan virkelig anbefaler vores lille værktøk “simple season planner” 🙂

  God søndag!

  • Ja I gør det godt med det tema 🙂
   Tror dog at min tilgang vil blive mere baseret på følelser og mavefornemmelse end regler. Mange af mine fejl”køb” kommer ofte fra genbrug, og her er jeg bare for dårlig til at få ting hurtigt ud igen – der skal være plads til at eksperimentere men hurtigere sige “nej det duede ikke”

   • Thea // Nordrobe 05/02/2017 at 17:04

    Tak for det 🙂

    For mig følges “regler”, hvis man vil kalde dem det, hånd i hånd med mavefornemmelsen. Jeg har i hvert fald fået en klart bedre mavefornemmelse netop ved i perioder at følge regler og mærke efter undervejs. I dag bruger jeg blot en shoppeliste til at kickstarte sæsonen og huske de ting, jeg reelt mangler. Den ændrer sig løbende og derfor opdaterer jeg den for at holde lidt øje med, hvad der egentligt er blevet købt. Men mest af alt er det noget, der efterhånden sidder på rygsøjlen, ligesom det lader til, at det at købe bæredygtige materialer gør for dig. Tror, at nogen ville opleve det, som en voldsom regel, hvor der for andre er total frihed i det 🙂

    Jeg gør det samme ift. genbrug. Det er mest trendsales og markeder, men ikke desto mindre er jeg helt enig. Den er også den vej, jeg eksperimenterer og finde det mere trendbaserede. Senest: jakkesæt i velour 😉 Og ja, det er en balance – og det handler helt sikkert meget om mavefornemmelse, når der skal sorteres ud og sendes videre.

    • Du har nok ret 🙂 Det handler efter hvor længe man har kørt det 🙂
     Det lyder spændende med jakkesæt i velour. Det håber jeg når instagram eller bloggen?
     Og mht trendsales er jeg stadig ikke kommet igang. Kunne du ikke lave en guide til det? Jeg synes stadig det er verdens værste sted at shoppe, men kan jo godt se det smarte i det 🙂

 • LIVING WITH LESS 05/02/2017 at 12:40

  Sejt Johanne. Glæder mig til at følge med 😀

 • Den opdeling kører jeg med og har gjort det et års tid. Alt kan bruges til et møde eller lignende.

  Lige bortset fra den hylde/sektion med tøj, som jeg arbejder hjemme i eller som max. kommer med ned på en cafe til en hurtig kop kaffe helt alene. Det er vel den pæne udgave af weekendtøj, den anden findes ikke mere i mit skab. Den er nemlig farlig, hvis man tænker, at det går nok ned i Brugsen, for så skal man nok møde en eller anden;)

  Jeg har ikke en shoppeliste, men jeg har opdaget, at jeg bruger udsalget til at købe de ting, der virkelig giver mening i den pæne del af min garderobe, og som jeg har lagt mærke til gennem sæsonen. Du ved, de virkelig fine ting, som du bemærker, men ikke lige kaster penge efter, for du er jo et nøjsomt menneske, der ikke falder på halen og bare køber løs …

  Så man kan sige, at det bedste af det, der dukker op på udsalget, bestemmer, hvad der kommer i min garderobe. Jeg har ingen forkromede planer på forhånd, men kigger igennem de få steder, som jeg gider at handle og tænker over, om tingene har en reel plads i min garderobe.

  Mine køb i forbindelse med dette udsalg kommer på et billede på min blog i morgen. Men det er kort fortalt en bikerjakke, en mørkeblå strikbluse i tynd uld, en mørkeblå cardigan i tynd uld, et par vidde mørkeblå bukser i kraftig bomuld, en grå sweater i uld og endelig min absolutte favorit langærmede t-shirt i den rigtige mellemgrå farve. De første 4 ting dækker “observerede huller” i min garderobe, de sidste 2 er bare rare at få, hvilket er ok for en samlet udsalgspris for de 2 på ca. 800 kr.

  Til gengæld handler jeg kun resten af året, hvis noget bliver slidt ned og skal udskiftes inden næste vinterudsalg.

  • Det lyder da som en rigtig god udsalgssæson for dig 🙂
   Jeg har slet ikke overvejet udsalgt i år, men har tidligere brugt det især til sko og jakker som jeg vidste jeg ville bruge igen næste sæson.
   Du har ret i at det er farligt med en “mellem” katagori, men denne weekend har jeg virkelig nydt at have den. Når jeg opdager noget jeg havde glemt men ikke savnet, så ryger det hurtigt videre.

 • Jeg er ikke helt sikker på, at jeg er organiseret nok til at få opdelt mit garderobeskab på den måde, selvom det lyder vældig godt 🙂 Men jeg blev i hvert fald lidt ramt af dit spørgsmål, om man har sit skab fyldt med favoritter – for nej, jeg er vidst generelt for dårlig til at købe favoritter. Jeg er generelt lidt for positiv stemt, når jeg endelig er ude at shoppe, så jeg synes det lidt for ofte ender med ting, jeg ikke er heeeelt tilfredse med. Og dét skal jeg i hvert fald gøre bedre. For tanken om et garderobeskab fyldt med favoritter, lyder jo mildest talt tiltalende 🙂

  • Ih jeg kender det godt – man står i prøverummet, og bukserne er tæt nok på til at kunne fungere, og man har ikke lyst til at lede videre.. To måneder efter ser man dog at de slet slet ikke var perfekte… 🙁 Især når jeg shopper bæredygtigt, fordi det ofte handler om at finde det bedste blandt et forholdsvis lille udvalg.
   Jeg håber du sammen med mig vil arbejde lidt på det 🙂 Måske føre en liste over “det købte jeg ikke” eller lignende

 • Min udfordring ligger i at jeg ikke har meget tøj, så går i det samme elsket tøj hele tiden, hvilket er fint, men det gør jo så at favoritterne bliver slidt og jeg så skal finde nye 😂

  • Det er altid øv når en favorit bliver slidt op. Køber du nogle gange dobbelt?

   • Ja det gør jeg nogle gange, men kan være svært når det er secondhand 😂 efter jeg har fået en meget lille garderobe, er det også sådan at selv jeg har det samme tøj på hele tiden, gider jeg ikke have præcist det samme tøj på hele tiden, hvis det gider mening😄

  • Jeg prøver faktisk at tænke vældig meget over det. Og jeg har faktisk ikke shoppet tøj i hele 2 måneder nu (længste shoppe-stop nogensinde!) – jeg er lidt “alt eller intet”-typen, så selvom jeg meget gerne ville have shoppet lidt (bæredygtigt) tøj i januar, var jeg nødt til at holde mig helt fra det, haha 🙂 Men min plan er helt sikkert, at det kun er favoritter, der kommer ind i mit skab fra nu af. Så altså, jeg prøver i hvert fald 🙂

 • Linket til T-shirts med skam-citater, kan ikke findes på deres side. Lød ellers fedt 🙂

  • Det kan jeg da godt se – jeg tror simpelthen at de er blevet udsolgt allerede.. Jeg kan ikke have været den eneste som fik øje på det. Prøv evt deres butikker