Del bæredygtig inspiration på instagram – mine bedste tips

Del bæredygtig inspiration på instagram – mine bedste tips

Del bæredygtig inspiration på instagram – mine bedste tips 3056 4576 BedreMode.nu

Del bæredygtig inspiration på instagram

Jeg elsker instagram, og er på flere gange dagligt. Flere gange end jeg ønsker at indrømme.

En af de ting jeg elsker ved mediet, er at jeg kan kuratere mit helt eget feed, og blive pumpet med bæredygtig inspiration hver eneste gang jeg åbner appen. Der er efterhånden mange om buddet, til at skabe den seje bæredygtige inspiration. Og ikke alle gør det lige godt i min bog.

Jeg synes efterhånden at jeg har fundet frem til nogle tips som virker for mig – blandt andet ved at kopiere det som jeg synes er sejt ved andre accounts som jeg følger. Dem vil jeg gerne dele lidt ud af, så du kan blive bedre til at dele ud af det du har at inspirere med.

Jeg tror nemlig på at instagram er stedet hvor vi alle sammen kan inspirere hinanden – eller i hvert fald de mennesker som er ligesom os. Jeg elsker fx at lure lidt på instagrams strikkecommunity som er super stærkt – men det er det bæredygtige community altså også – selvom der stadig er plads til flere.

Hvad end din niche er, så kan du måske blive lidt skarpere med disse tips.

Hvis du gerne vil spring learning by doing steppet over, så kan jeg give dig alt den hjælp du har brug for lige her.

Mine bedste tips til at skabe bæredygtig inspiration på instagram

 

1 ) Gør det klart hvad du gerne vil inspirere til

bedremode instagram budskab

Jeg synes personer som har en klar mission, eller “kernefortælling” er lettest at følge og interagere med. På @bedremode fokuserer jeg fx på at udbrede viden omkring bæredygtigt tøj og hvordan man bruger sit tøj mere bæredygtigt. På @sustaindaily fokuserer vi på at gøre de bæredygtige vaner så hverdagsnære så mulige, og give bæredygtig inspiration i et hverdagsperspektiv.

Din fortælling kan være alt fra at vise hvordan dit brand støtter op om et bedre miljø, til hvordan din hverdag bliver mere plastikfri. Hvis folk ved hvad de skal forvente, så har de lettere ved at relatere når de ser dit opslag mellem tusinde.

2 ) Gør dine billeder let at kende

project handmade instagram3

Jeg er størst fan af accounts, hvor jeg kan kende personen bare ud fra billedstilen. Dette er klart det sværeste ved instagram, nemlig at skabe en klar visuelt stil. Men når det virker, så er det genialt. Her er @projecthandmade værd at fremhæve, for jeg er aldrig i tvivl når jeg ser hendes billeder. Det er ikke altid folk læser teksten, så derfor er en stærk billedstil virkelig vigtig.

Genkendelighed i billeder kan skabes på mange måder – det kan fx være et motiv som du gentager igen og igen ligesom @projecthandmade, eller det kan være et filter, en farveskala eller noget tredje. Jeg synes stadig jeg er udfordret på dette, men en af mine måder er at planlægge flere billeder på een gang. På den måde kan jeg bedre se hvordan de passer sammen, og om de fremhæver den stil jeg prøver at skabe.

3 ) Hav noget på hjerte i de fleste posts

Instagram er god til ren visuel inspiration, men hvis du vil sprede bæredygtig inspiration må du have noget på hjertet. Det betyder ikke være den store åbenbaring hver gang – faktisk er det ofte det små og nære som folk kan relatere bedst til. Fx kan jeg vælge “bare” at uploade et billede af en pæn sweater – eller jeg kan skrive et lille tip til hvordan man passer bedre på sin sweater.

Det princip kan overføres til alt, og jeg elsker selv små enkle tips. På den måde føler jeg at jeg har fået lidt ekstra end bare et pænt billede. Det kan være svært altid at have noget at sige, og nogle gange ville jeg gerne bare uploade noget pænt. Det sker da også, men ofte venter jeg til jeg har noget at sige til billedet.

4 ) Bryd dine budskaber op i små bider – og post oftere

sustain daily instagram

Det leder meget godt videre til næste tip – prøv at uploade ret ofte. Som sagt kan det være svært at have noget at sige hver dag, men instagram er et medie hvor det er godt at poste ofte. Jeg stiler efter dagligt på både @bedremode og @sustaindaily – nogle gange glipper det, og andre gange bliver det oftere. Det har resulteret i at begge sider er vokset med over 100 nye følgere hver måned.

Mit bedste tip til dette er at dele mine budskaber op i flere posts – hvis jeg har noget jeg gerne vil sige, tænker jeg tit over hvor mange detaljer jeg kan få ud af det. Jeg kunne dele alle hemmelighederne til at holde en sweater pæn, eller jeg kunne dele det ud over flere posts. På den måde kan jeg opdatere oftere, have noget at sige, men stadig holde det “short and sweet”.

Jeg kan selv ikke overskue indlæg som har en kilometer lang tekst. Jeg er sikker på at personen har noget meget relevant at sige, men jeg tænker tit at de har misforstået mediet. Det er selvfølgelig helt individuelt hvordan man foretrækker at bruge instagram, men mit tip at er bryde dine budskaber op i detaljer, og poste oftere.

5 ) Gentagelse er okay – og med til at skabe genkendelse

bedremode instagram gentagelse

Mit sidste tip går ud til alle dem som siger “jamen jeg har ikke så mange historier at fortælle!?!” Jo det har du, for du kan fortælle den samme historie igen og igen og igen – med små varriationer.

Det gælder både budskaber, men også billeder. Du skal ikke poste det samme billede to gange på en måned, men et gammelt billede kan sagtens hives frem igen et halvt år efter – alle har glemt det alligevel. Måske kan et billede fra sidste måned beskæres anderledes og bruges igen. Måske kan du skabe en form for grafik som kan bruges hver tirsdag når du deler guldkorn.

Folks hukommelse på instragram er virkelig kort, og det er hårdt at skulle finde på nye captions og billeder hele tiden. Derfor synes jeg det er sjovt at finde på nye måder at gentage mig selv. Og hvis man vil køre 100% copy/paste stilen, er hashtagget #throwback altid en god undskyldning.

Det var mine bedste tips til at skabe bæredygtig inspiration på instagram. Det er et område jeg brænder utrolig meget for, og hvis du kender nogen som har brug for at blive endnu skarpere, så håber jeg at du enten vil sende dem denne guide – eller sprede rygtet om at jeg kan hjælpe med det. Se mine instagram pakker her.

Hvad inspirerer dig mest på instagram?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
5 kommentarer
 • Marianne Luna 06/02/2017 at 09:16

  Super godt indlæg, Johanne. 🙂 (Skriver hende, der elsker tekst, og i lange mængder, haha)

  • Dejlig at du kunne bruge det Marianne – tekst er også vigtigt, bare ikke min styrke 🙂

 • Hei Johanne. I Norge har denne hvalen fått mye oppmerksomhet de siste dagene. Hva er dine kommentarer og tanker rundt dette debattinnlegget?
  http://forskning.no/meninger/debattinnlegg/2017/02/klaerne-vare-dreper-liv-i-havet

  • Hej Silje – tusind tak for at dele denne artikel.
   Jeg har aldrig været fan af “vegansk uld” – elsker simpelthen uld fra dyr for meget. Men kunne faktisk godt finde på at skrive et helt indlæg omkring mikroplast i tøj problematikken. Jeg mener nemlig ikke at man 100% kan og bør undgå det – men mht varmt tøj foretrækker jeg naturlige materialer 🙂

   • Takk for svar. Ja det ville være spennende å lese ditt innlegg om mikroplast i klær, muligheter for resirkulering av slike plagg og kanskje også rundt mer skånsomme vaskemidler. Noen jeg kjenner bruker vaskenøtter. Men der er ikke jeg enda 🙄
    Ha en fin dag!