Min læderjakke har vundet en bæredygtighedspris

Min læderjakke har vundet en bæredygtighedspris

Min læderjakke har vundet en bæredygtighedspris 900 1200 BedreMode.nu

Reklame: Omhandler produkt jeg har modtaget i gave

læderjakke vinder 1

læderjakke vinder 3

Jeg elsker når folk spørger mig hvad jeg har på, og jeg så kan fortælle en historie om både stil og bæredygtighed. Det gør mig stolt og glad, når jeg går i tøj der rummer en historie!

Historien om min læderjakke er lige blevet en tand bedre. Better World Fashion er nemlig blevet hyldet for deres seje koncept. De har fra start valgt at være en del af BCorb bevægelsen, som du kan lære mere om her:

BCorb er en organisation og bevægelse som går 360 grader rundt om en forretning. Det er ikke KUN miljø, arbejdsforhold eller kemi. Det er det hele. Faktisk flirter Sustain Daily også lidt med at opnå det certifikat.

Better World Fashion er bedst for miljøet

Når men tilbage til min læderjakke. Fornylig vandt firmaet bag nemlig en pris i kategorien ”Best for Environment” for at være blandt de virksomheder, der sikrer den mest positive miljøpåvirkning.

Det er ikke helt overraskende, men hvis det er første gang du hører om dem, så er her hvad de fx gør: Bruger 98% genbrugsmaterialer; Har mindre affald; bruger ingen skadelige kemikalier; bruger meget mindre vand end almindelige læderjakker og forsøger at skabe en cirkulær forretningsmodel.

Hvis man gerne vil dykke ned i facts, kan det gøres hos nonprofit organisationen B Lab.

læderjakke vinder 2

Tøj man kan være stolt af

Mange spørger mig hvordan jeg kan vægte bæredygtighed højere end stil. Det føler jeg ikke jeg gør, men jeg fravælger dog noget tøj som ville være PERFEKT for mig, fordi jeg ikke kender dets historie. Og det gør jeg, fordi jeg ved at det ikke ville føles rigtigt at gå i det.

Det er svært at forklare, men jeg ved bare at jeg ville føle mig forkert i løbet af dagen, hvis jeg ikke var stolt af mit tøj – og historien bag det. Og når jeg ved det, er det ikke et svært valg. Det er lidt ligesom at fravælge orange eller stropløse toppe. Det føles bare forkert.

Derfor er jeg sindsygt stolt over min Better World Fashion jakke – og jeg overvejer faktisk at gøre brug af deres cirkulære model og få den byttet til en ny. Ps hvis du overvejer en jakke, så synes jeg de er lidt små i det. Jeg har en str L, men kunne godt bruge en XL – eller måske bare en herremodel?

Andre firmaer vinder også priser

Pps – det er ikke kun BWF der kan. Et af mine andre yndlingsmærker Aiayu, kan også. Eller det er ikke dem, men deres bomuldsleverandør som har vundet for deres gode arbejdsmiljø. Det er ellers ikke noget man hører så tit i Indien.

Hvad kan gøre dig stolt af dit tøj?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne