Min efterårs capsule: Færdig før den er perfekt

Min efterårs capsule: Færdig før den er perfekt

Min efterårs capsule: Færdig før den er perfekt 650 1024 BedreMode.nu

Reklame: Indholder omtale af tøj jeg har fået i gave

Så blev det endelig tid til at vise jer hele min efterårs capsule. Jeg har glædet mig, men også udskudt det lidt for længe. Grunden er min egen kritik, mine alt for store ønsker, og generelle utilfredshed; jeg syntes ikke udvalget var perfekt nok.

“Done is better than perfect”

Det motto har jeg generelt altid levet efter – for jeg er ikke perfektionist men nærmere realist. Jeg ved at jeg kan få ting færdige, og det har jeg altid været stolt af. Men af en eller anden grund kunne jeg ikke overføre det til min garderobe.

Men Capsule eksperimentet handler i høj grad om at leve med en mængde tøj i en periode – og så øve sig i at være tilfreds med det. At elske det endda – i den gældende periode.

Efter et radio interview (jeps, det kan høres lige her – det er det afsnit der hedder Capsule Wardrobe) kunne jeg godt høre, hvordan min søgen efter den perfekte garderobe, var spild af tid. For der hænger allerede 34 gode stykker tøj i skabet. Præcis klar til at føre mig igennem efteråret – varmt, velklædt og endda også udfordrende.

So here goes: Min capsule wardrobe ano efteråret 2017

endelig min capsule wardrobe

Jeg vil lave en lidt mere grundig gennemgang af hver katagori, så det er lidt lettere at overskue, samt vise jer hvad der er nyt og ikke er.

Skjorter

Fall capsule shirts

Skjorter vil altid være basis i min garderobe. Det er dem jeg rækker ud efter 80% af alle morgener. Denne gang har jeg skåret lidt ned i antallet af lyseblå, købt en ny navyblå af de gode fra Aiayu (affiliatelink) og fået en smuk mønstret sag til test af Lanius. Den orange sag er fra Sissel Edelbo, og ligner ikke præcis den jeg har, men samme wibe. De fire klassiske er meget mig, og de to printede er meget 70’er – en stil resten af verden også leger med denne sæson, og det derfor er sjovt at inkorporere.

Basis

 

Fall Capsule basics

Basis toppe er noget jeg ofte glemmer i denne udfordring, men grundet mit forarbejde med at kigge på min hverdag, ved jeg at de er vigtige. De to nye er gaver fra hhv Dilling Underwear og Tricotage. Begge er i uld-blandinger og jeg glæder mig til at bruge dem først som tynd strik, og senere under mine andre lag. Kan allerede varmt anbefale den lækre bluse fra Tricotage, som er i en GOTS certificeret uld/bomulds blanding.

Strik

 

Fall capsule knitwear

Intet efterår uden strik – og masser af det! Meget er gammelt, men der er også kommet nye tilføjelser til – hovedsageligt fra Aiayu, men den stribede sag er fra Muse Knitwear og har allerede været flittigt brugt.

Den sorte strik fra Mette Frejvad (den med flæsen) er den uldtrøje jeg glæder mig allermest til at bruge igen, fordi jeg slet ikke har fået nok af flæser.

Ps – I ægte capsule stil har jeg ikke talt mit undertøj med, men om efteråret bruger jeg gerne en top og/eller en t-shirt under min strik. Og fordi det ikke bliver set overhovedet, har jeg altså ikke talt det med.

Underdele

 

Fall Capsule buttons

Underdels kategorien er den med færrest tilføjelser, og det ene nye par er faktisk fra genbrug. Jeg er endelig rigtig glad for min buksesamling, og synes der er noget for enhver smag – det skulle da lige være en sort culotte buks, men det må komme næste år. Så er der jo også noget at kigge efter til udsalget.

Jeg havde overvejet at undlade nederdelen, fordi den ikke får vildt meget brug til hverdag. Men da der også er nogle events + julefrokoster i min kalender de næste tre måneder, så tror jeg, at jeg bliver glad for at den er med.

Overtøj og sko

 

Fall capsule outerwear

Her er der to nye ting, tre gamle favoritter og et par sneakers jeg er trætte af. Dem som så min ønskeliste ved at nye sneakers står højt på den. Men efter et støvlekøb synes jeg ikke at budgettet var til det. Og disse sneakers fejler INTET – de er stadig gode at gå i, ikke gået i stykker og ser flotte ud.

Ville det være fedt at få et par nye sneakers? JA! Vil jeg sige ja tak hvis de kommer min vej – JA. Men ellers prøver jeg at blive glad for disse endnu en sæson.

Farver og spræl

 

Fall Capsule the colors

Jeg har det med at blive meget klassisk og kedelig i min garderobe. Noget som Thea også pointerede i vores garderobeoprydning. Derfor var det vigtigt for mig at sætte fokus på det som var anderledes. Kjolen er ikke præcis den som jeg har fundet, den rigtige kan I se på instagram.

Generelt er jeg rigtig glad for disse mere larmende stykker tøj. Skjorten fra Lanius har jeg allerede brugt flere gange og den røde strik er jo næsten et outfit i sig selv. Dog minder denne katagori mig også om noget der “mangler”. Jeg havde længe tænkt at en smuk lang kimono ville gøre min garderobe perfekt. Men da jeg ikke fandt den rette brugt, og det nye valg var samme historie som med mine sneakers, så bliver det uden.

Så hvad synes I om min 34 stk capsule wardrobe?

Kunne du leve i tre måneder med så mange / så få stykker tøj?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
4 kommentarer
 • Du har fået de støvler, du manglede i din garderobe👍

  Det ser jo rigtig fint ud, ville nok tilføje et par kortærmede t-shirts, fordi de bruges til under cardigans eller til at titte ud under en sweater.

  Men personligt ville jeg ikke lave en så lille garderobe, for jeg vil gerne have adgang til mine tre par ens mørkeblå vidde bukser, til de tre par sorte fra Hope, til de fem grå langærmede t-shirts osv. Jeg fortrækker at have min uniform i flere eksemplarer.

  Men hvis man som du, arbejder sig mod at finde uniformen med alderen ( hilsen din gamle læser), giver din garderobe mening.

 • Hej Johanne,
  Jeg har kigget på den petroleumsgrønne strikbluse fra Dilling, men jeg kan ikke finde ud af, hvilken størrelse jeg skal bruge, da deres måleskema forvirrer mig lidt. Så jeg ville lige høre, hvad din oplevelse er med deres størrelser?
  Jeg er selv i gang med at lave en capsule (for både efterår og vinter – jeg kører halvårsgarderober), og mangler nogle gode langærmede bluser. Kan du anbefale at investere i den fra Dilling? Min pengepung er ikke så stor, så prismæssigt ligger den godt.
  På forhånd tak for hjælpen! 🙂

  • Hej Kia
   Jeg kan varmt anbefale dem kvalitetsmæssigt.
   Jeg synes deres størrelser er ret små i det. Har selv en str 40 i den mos-grønne bluse. Den sidder til, og er ikke en jeg ville bruge alene (jeps jeg er kropsbevidst ang min mave)
   Denne gang valgte jeg så en Herremodel i str M. Den er noget løsere i kroppen, men sidder stadig til i skuldrene hvilket jeg kan lide