Kan man følge trends i en bæredygtig garderobe?

Kan man følge trends i en bæredygtig garderobe?

Kan man følge trends i en bæredygtig garderobe? 1000 1500 BedreMode.nu

Jeg har fået et seriøst trend-crush; nemlig farven rød.

Det startede egentlig allerede i efteråret, da jeg fik min smukke røde Aiayu sweater, og fandt ud af hvor godt den trendy farve klædte mig – og fik mig til at føle. Og ikke bare det, jeg blev også total influeret af at farven dukkede op overalt, og udnævnt som sæsonens IT farve.

Det sjove er dog, at jeg netop har fundet en “trend” video fra 2013, som også mener at rød er det nye…

Siden da har jeg drømt om flere røde farver i min garderobe, men jeg har ikke handlet på det før nu.

Rød er en klassisk farve, og derfor havde jeg også besluttet at hvis jeg skulle indkooporere mere af den i min garderobe, så skulle det være fra genbrug. Jeg havde åbenbart bare ikke så stor genbrugsshoppelyst hele vinteren.

Men det ændrede sig i juli, og pludselig har jeg to nye røde bluser som pifter min sommergarderobe op. Som jeg skrev i søndags, så elsker jeg min uniform med skjorte og jeans, men har også brug for at skeje mere ud nogle gange – og for tiden med rød.

Er trends bæredygtige?

Generelt er det ikke bæredygtigt eller holdbart at moden rykker så hurtigt som den gør. In one day, out the next, er hverken godt for planeten eller vores holdbare garderober.

Samtidig er der noget sjovt og spændende omkring trends – hvordan de er med til at skabe vores fælles opfattelse af flot og grimt. Og hvordan de langsomt ændrer måden hvorpå vi alle går klædt. Jeg tror at vi alle er påvirket af skiftende mode, hvis ikke direkte trends.

Fornyelse er også en af de ting, jeg føler er kommet for at blive. Moden kommer ikke til at stå stille, så snart vi opnår en bæredygtig modebranche. Samtidig tror jeg dog også at vi ser flere og flere kvinder være sikre i deres stil, og kun meget langsomt følge moden.

Men hvis man nu, som jeg, er virkelig påvirket af trends, hvad gør man så?

Moden gentager sig selv

En ting man som bevidst forbruger kan glæde sig over, er at trends ofte ligner noget vi så for år tilbage; nogle gange bare 5 år, andre gange 20-30 år. Derfor er det ofte muligt at finde nogle “trendy” items i genbrug.

Netop genbrugsshopping er mit bedste tip, hvis man gerne vil afprøve en populær stil. Genbrug er utrolig bæredygtigt, især hvis det erstatter et ny-køb. Det gør det dog ikke altid for mig; jeg bruger tit genbrug til at teste en stil, farve eller lignende – og hvis jeg får brugt det nok, så køber jeg til sidst et bæredygtigt produceret item der kan holde for evigt.

Er rød en af disse ting som jeg tester, og overveje at købe den “perfekte” røde skjorte? Ja, jeg tester det, men nej jeg er ikke sikker på at jeg er comittet nok til farven til at skulle ud og købe mere lige nu. Til vinter bruger jeg igen den røde sweater mega meget, og hvis jeg stadig crawer mere rødt til sommer, så kan vi snakke om det – men mon ikke jeg er blevet fanget af en ny sommer trend der?

Et andet eksempel på trends der gentager sig selv, er bredden på vores bukser. Da jeg gik i gymnasiet var der ingen der ville ses i brede bukser. Nu ser jeg sjældent et par skinny jeans eller stramme tights i en modereportage eller på en modeblog. Selv mine venner som sværger til en langsom genbrugsgarderobe føler det; og sjovt nok har de kunne dække behovet for den nye brede buks i genbrug 😉

Outfit:
R’ød skjorte købt i Lidkøb genbrug
Lyserøde bukser fra Sissel Edelbo (modtaget i gave)
Snandaler fra Kavat
Taske fra grumpygabu (modtaget i gave)

Bliver du påvirket af trends? Og hvordan sørger du får at få fornyelse ind i garderoben?

GemGem

GemGem

GemGem

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne