Gaver fra genbrug – ja tak!

Gaver fra genbrug – ja tak!

Gaver fra genbrug – ja tak! 1200 1505 BedreMode.nu

gaver fra genbrug 3

gaver fra genbrug 1

Den anden dag ringede min mor og spurgte hvad jeg ønskede mig til jul og fødselsdag. Hun havde godt set min ønskeliste, men syntes ikke lige der var noget “for hende” på den…

Måske fordi de fleste af mine ønsker var meget dyre eller skulle købes på nettet. Men måske også fordi min mor er en stor genbrugsjæger. Hun klagede sig over, at hun ikke længere kunne gå i genbrug og “lige finde noget”.

Sagen er den, at det kan hun faktisk godt. Der er masser af ting som jeg ville elske at få fra genbrug, men de er ikke altid top-of-mind når jeg laver ønskeliste. So here goes mum – måske til næste år?

Lav en on-going genbrugsønskeliste

Genbrugsfund er jo ikke noget man lige finder hver dag, så derfor er det godt at have sådan en liste i baglommen (eller telefonen) hvis man tit er på jagt. Måske du kan lave din egen og give til en genbrugsjæger på din gaveliste. Den er sikkert også god til sommerens loppemarkeder.

 • Basis træningstøj. Her mener jeg både leggins, bluser og jakker. Der er så meget genbrugs træningstøj hvis bare man kigger.
 • Varme handsker. Er det kun mig som mister én hver sæson? Ja ikke et par, men en enkelt. Derfor kan jeg altid bruge nye, og du kan få god skind-kvali hvis du kigger genbrug.
 • Pelssjal. Jeg er vild med pelsdetaljer lige nu – især i mørke farver. Derfor vil det gøre lykke lige nu.
 • Smukke skjortekjoler i enkelt snit.
 • Habit agtige bukser i næsten alle farver.
 • Flot filthat ala min sorte.

Min mor har vildt god genbrugssmag, og fandt fx sæsonnens yndlingsbukser til mig. Du kender sikkert også en som har god genbrugssmag. Gør dem bevidst om at du siger ja tak til gaver fra genbrug – året rundt! Så har de også en grund til at gå på loppemarked.

Kunne du finde på at ønske dig genbrug?

gaver fra genbrug 2

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
6 kommentarer
 • Jeg vil gerne tilføje strik!
  Jeg syntes ofte at striktrøjer i ordentlig kvalitet er små dyrt, men jeg har virkelig fundet et par gode ting i brugt. Senest en flot støvet grøn sag i 100% uld, men jeg har også tidligere fundet et par ting i cashmere.

  Min mor er også lidt af en genbrugsjæger, har der er altid en håndfuld ting hun holder øje med for mig; Levis i 2 bestemte modeller og str, det porcelæn jeg samler på og bøger. – Bøger er faktisk også en virkelig god ting til genbrugs- ønskelisten.

  • Fedt at du har fundet god strik i genbrug. Der har jeg aldrig været heldig 🙁 Eller jo faktisk to gange, men det er godt nok langt mellem de fine ikke fnuldrede sager.
   Og hurra for mødre som holder øje!

 • Katrine Engel Hansen 21/12/2017 at 11:18

  Jeg har også sådan en baglommeliste (på min telefon), for lige at minde mig selv om hvad det er jeg med fordel kan kigge efter.
  Men ja, der ligger nok stadig sådan en “kan jeg tillade mig at give gaver fra genbrug” mentalitet. Den kan jo ikke byttes, så man vil jo gerne være sikker i sin sag. Det kræver mod. Men pengene er jo ikke ‘spildt’ og måske det kan få en til at prøve ‘noget nyt’ i fx garderoben, at man ikke kan bytte den.
  Ønskelister er jo blevet lidt mere sådan bestillingsagtige, men det ville være federe hvis man fik noget, hvor folk har taget et valg og stået og tænkt på én da de valgte det. Der er lidt mere overraskelse og personlighed i det.
  Heldigvis har vi flere i omgangskredsen som skriver på ønske-listen, at det gerne må være fra genbrug, fx til barnedåb og børnefødselsdage. Eller når min mand ønsker sig en pålægsmaskine.. 🙂

  • Jeg ved stadig heller ikke om man kan tillade sig at give genbrugsgaver. Men jeg tror et godt første skridt er at sige, at man gerne selv vil modtage dem. Hvis flere sagde det, var der nok også flere som turde købe dem.

 • Jeg giver faktisk flere genbrugsgaver i år: legetøj og bøger 😊 jeg elsker de personlige gaver man kan finde, især hvis man er lidt i god tid! Jeg har også før fået gode genbrugsgaver: en vase, tøj og Bjørn wiinblad-ting 😄👍🏻

  • Sejt.
   Tænker også især at legetøj må være let at finde. Vi har bare ingen børn i familien endnu