Bæredygtige outfits til forårets festligheder Vol 2

Bæredygtige outfits til forårets festligheder Vol 2

Bæredygtige outfits til forårets festligheder Vol 2 900 1200 BedreMode.nu

forårets fester 2_5

forårets fester 2_1

Endnu et outfit til forårets fester – og samtidig en lille anmeldelse af kjolen fra Schulz by Crowd.

Jeg valgte denne kjole (som gave fra PR-bureauet og brandet) fordi jeg er vildt med printet, den er lige i mine farver og fordi jeg kunne se den fungere som min “pæne” kjole i lang tid. Lidt som min brune genbrugskjole fungerede i efteråret og vinteren. 

Jeg har allerede haft den på flere gange og vasket den en enkelt gang. Derfor føler jeg nu at jeg godt kan udtale mig om kvaliteten.

forårets fester 2_2

Om brandet Schulz by Crowd

Jeg har tidligere været på besøg hos brandet, og det kan du læse meget mere her. Helt kort, så er deres grund idé at indsamle prints og design fra en masse mindre designere (Crowd’en) og sætte de bedste i produktion og betale designerne en fair procentdel. Samtidig ønsker de at arbejde med bedre materialer og ansvarlige fabrikker.

Jeg har valgt en af deres silkestyles som er lavet på en familieejet fabrik i Kina, som efter sigende skulle have gode forhold.

Om designet

Skjortekjolen jeg har på, er en af deres fast designs som de også have med i sidste sæson i andre farver og prints. Den har en skøn længde (jeg overvejer den med bare ben til et sommerbryllup) og falder virkelig godt. Generelt synes jeg at det er et super fint design – men så vender man den om.

Jeg forstår helt ærligt ikke hvorfor den skal have en åben ryg.

Der er allerede masser af design; slå om, skjorte krave, print og elastik i ærmerne… Og så åben ryg, hvilket for mig gør den lidt svære at style. Jeg vælger dog bare at være ligeglad med om mit undertøj er synligt, men hvis man ikke er det, så er den svær.

forårets fester 2_4

Om kvaliteten

Kjolen er i en skøn let silke som falder rigtig flot. Jeg havde håbet at jeg kunne bruge den lidt mere til hverdag, men stoffet er for sart til stor brug for en cyklende person (kan I genkende problemet?).

Fine kvaliteter sætter en særlig stemning

Det kan godt være at det lyder lidt mærkeligt at have to stykker tøj i min capsule, som ikke passer til mit hverdagsliv. For det betyder at jeg ikke får brugt det hver uge. Men det synes jeg faktisk er ret fint, for det betyder at jeg får en særlig følelse når jeg har det på. Så ved jeg ligesom at det er en særlig anledning. 

Jeg ved ikke om det giver mening, men det gør det for mig. 

Derfor sørger jeg altid for at have en til to stykker tøj som jeg kun bruger til særlige anledninger. I vinters var det min pliserede nederdel. Det betyder nemlig at hver gang der dukker sådan en anledning op, så ved jeg hvad jeg skal have på…

For mig handler det hele om at bruge længere tid på at vælge det tøj der skal hænge i skabet, så jeg ikke behøver at bruge tid når jeg skal bruge tøjet. For mig er det præcis det som capsule konceptet kan give mig.

forårets fester 2_3
Resten af outfittet: 

Jeg har kjolen ud over svanemærkede, økologiske jeans fra Piezak samt sko fra Marrokko. Og det er svært at se, men jeg har også den fine røde taske fra xx på hertil samt læbestift fra Nilens Jord.

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
4 kommentarer
 • “For mig handler det hele om at bruge længere tid på at vælge det tøj der skal hænge i skabet, så jeg ikke behøver at bruge tid når jeg skal bruge tøjet” – ih, hvor er det bare sådan et godt og vigtigt mantra! Sådan har jeg ikke tænkt på det før, men det giver simpelthen så god mening. Tak for det! 🙂

  • Hej Nanna
   Hvor er det bare fedt at du kan bruge netop den pointe 😉 Ingen af os gider nemlig tøjkriser vel?

 • Jeg har også overvejet kjolen, men jeg ved, jeg vil blive træt af det der hul på ryggen. Det gør altså INTET godt for kjolen efter min mening. Men du ser nu godt ud i den! Både her, men også særligt i dit indlæg om CPH Fashion Summit. Ligesom du også bare ser mega skarp ud i dit tidligere indlæg med tøj til festligheder. 🙂

  • Hej Ida
   Tusind tak! Og du har ret, det er en lidt overflødig detalje. Men med dette vejr er det måske meget godt 😉