Behind the scenes of Copenhagen Fashion Summit

Behind the scenes of Copenhagen Fashion Summit

Behind the scenes of Copenhagen Fashion Summit 3005 4032 BedreMode.nu

ACS_0292

Jeg har (igen) været til Copenhagen Fashion Summit, og fordi det let kan blive lidt same-same, tænkte jeg at jeg ville tage jer med behind the scenes. Jeg håber I vil fortælle mig om det er et format I synes er sjovt, eller om I hellere vil høre noget andet derfra?

Mandag

CFS18 – Press Conference 2

Billede: Copenhagen Fashion Summit – jeg sidder yderst til venstre med hat på 😉 

14.30 Pressekonference: Her gentages alt det der har stået i deres promo emails og på hjemmesiden. Hvis du gerne vil høre mere fra Eva Kruse, så hør denne podcast i stedet.

Vi får lidt info om deltagerne: 60% er ledende personer i fashion brands. Lad os håbe at CSR manageren eller en indkøber også har fået lov at komme med.

15.00: Præsentation af den rapport jeg ikke har fået læst. Oh well, det lyder faktisk lidt som om den siger præcis det samme som jeg kom frem til i min bachelor. Dette er bare mål som nogle store firmaer faktisk er blevet enige om. De bruger endda også ikoner, men har måske forsimplet det lidt…

Herunder kan I se først CEO Agenda 2018 som de kalder the “Roadmap til Scale” og det tool som vi udviklede i min bachelor som vi kaldte “Roadmap to Sustainability”. De har endda også opdelt det til nogle indledende steps og nogle mere strategiske steps.

coagenda vs bachelor

15.15: Scenen indtages af en samling teknologi elskende folk. De snakker en del om fremtiden. Alle på scenen tror på at der sker kæmpe ændringer inden for 5 år. Men det er svært at se, for der er ikke sket kæmpe ændringer i produktionsmetoder de sidste måske 50 år.

15:25: Connie Nielsen kommer på scenen og snakker om hvorfor vi ikke har en mode-pendant til whole foods… Smart moove at have en super stjerne på scenen, for pludselig klikker alle et billede. Jeg føler helt selv et pres for at få et billede af hende, men jeg sidder ikke godt for det, og så er hun også kedeligt klædt…

16:00 Chill & Reception

Efter pressekonferencen bliver jeg hængende på hotel Sct Petri for at arbejde lidt. I en skyggefyldt plads i gårdhaven overhører jeg en spændende gruppe mennesker snakke. Jeg får ikke fat i sammenhængen, men det er en spændende diskussion af mennesker som helt klar ved hvad de snakker om.

chill sct petri 1

Det bekræfter bare min teori om at de virkelig spændende snakke sker rundt omkring konferencen; til de mange private møder der er booket og til de private middage som holdes rundt omkring i byen. Hvis du hører en journalist og/eller modeperson sige at de får vildt meget ud af Copenhagen Fashion Summit, så er det sikkert fordi de har deltaget i nogle af disse private events.

ARA_5015

ARA_4852

ARA_4930

Billeder Andreas Raun. Hop ind på min instagram for at se alle de seje bloggere.

19:30 Blogger meet-up

Heldigvis havde jeg sørget for min egen private middag. Helt tilfældigt og last minute fik jeg kontakt med en gruppe af mine internationale blogger kolleger, der var i byen pga konferencen. Og det skulle da udnyttes.

Det endte med at være en hyggelig og meget casual aften – med et hurtigt improviseret fotoshoot inden.

Det er sjovt, fordi de første år hvor jeg var med til dette event (det her er seriøst mit fjerde 😶) handlede det om at spotte designere, og andre store personligheder og suge deres ord til mig. Nu synes jeg at disse damer var meget mere værdifulde at møde fordi mit sigte har ændret sig, og jeg elsker at snakke med folk som laver næsten det samme som mig.

Tirsdag

11:45: Jeg ankommer til frokost tid. Dagen inden forberedte jeg damerne på at frokosten normalt ikke var særlig veganer-venlig. Men det har de virkelig oppet sig på i år.

Det er i princippet mega fedt, det er bæredygtigt, det er fremtiden og… Det smager virkelig kedeligt. Jeg skal lige vende mig til fremtiden tror jeg…

frokost

12:10: Frokost til konferencer er for øvrigt altid en sjov ting; enten finder du en du kender, eller sidder alene og kigger rundt. Heldigvis for mig fik jeg selskab af seje Henriette Melchorsen. Vi er faktisk stødt på hinanden en del på det seneste, så måske er det et tegn…

13:30: Efter frokost finder vi os tilrette i salen – som er mørk og jeg kunne godt falde i søvn lige nu… Så det gør jeg. Øv, for der er åbenbart en ret fremtrædende cradle to cradle fortaler på panelet…

14.15: Dårlige snacks i pausen

14:20: Jeg har sagt ja til et interview i pausen. Et vaskemiddel mærke har lavet en undersøgelse om tøjs levetid, og de skrev og spurgte om jeg ville lave et interview med dem. Og jeg siger aldrig nej til at snakke med nørder. Og det var faktisk så spændende at jeg tror jeg vil skrive et helt indlæg om det.

Det er også sjovt at se hvordan brands bruger os “presse” på den måde. Mange lancerer ny viden på denne konference, så det drukner let hvis ikke de får ene taletid med de rigtige mennesker – i længere tid end de har på scenen.

CFS18 - future of transparency session 16

Billede: Copenhagen Fashion Summit featuring seje Carri Summers og Clare Press

15:00: “Is there too much emphasis on using green light bulps? Yes!”

Ingen gider at høre om dine LED pærer – endelig kommer der nogle progressive mennesker på scenen, og jeg har glædet mig rigtig meget til det her panel.

15:30: I debatten omkring gennemsigtighed siger Arket at de ikke vil “overdynge deres produkter med ekstra info”. Dvs de vil ikke gøre det let for forbrugerne at tage bedre valg i butikken. Det får de lidt hug for af den seje Clare Press

15:45: Pause igen. Jeg scroller gennem hashtagget på instagram og ser at alt det sjove virker til at ske udenfor scenen. Hvilket både er godt og skidt. Det kan få hovedeventet til at virke lidt flat hvis man kun er til det, men jeg kan jo også godt se ideen i det. Men det er samtidig lidt en følelse af at gå glip af alt det sjove… fx:

insta madness

Billede 1: Konferencens værter er taget ind til byen for at spise Østers i et par timer. Billede 2: De store chefer holder møde på ambasaden frem for på konferencen. Billede 3: Det ser ud til at de hygger sig meget backstage.

17:00: Eventet er slut, og jeg er mega træt. Søde Holly foreslår at vi spiser en tidlig aftensmad på en økorestaurent hun har kontakt med. De tilbyder at betale vores mad mod et instabillede, men da vi kommer frem har de ikke et toilet. Jeg instagrammer gerne for mad, men ikke hvis jeg ikke må komme på toilettet.

18:30: Endelig hjemme. Direkte i seng.

 

Onsdag

ACS_0293

11:45: Det er altid spændende at høre H&M på scenen. Både hvad de siger og ikke siger. Denne gang handler det meget om hvordan hun omtaler H&M. Der siges “our brands” hvilket giver en indikation at H&M nok gerne ville se at alle deres brands når i mål, og at det helt sikkert også ser fx Arket’s bæredygtigheds strategi som en del af sen samlede.

CFS18 - New textiles economy 7

Billede: Copenhagen Fashion Summit

12:20: Midt i en ellers ret spændende talk tjekker jeg min email og kan se at P4 vil i kontakt. Den slags ting tager man sig af, så jeg bliver nødt til at rejse mig hurtigst efter jeg er kommet. Øv, men sådan må det jo være.

12:45: Til frokosten (som er bedre end første dag) får jeg snakket med en gut fra et Sweitzisk ski-mærke, og et par andre. Jeg har desværre hele tiden et halvt øje på folk jeg kender, men det er stadig fedt at møde nye mennesker. Han var lidt skuffet over programmet so far, og jeg fortæller ham om alle de private møder og middage der foregår omkring os. Han er ked af ikke at være inviteret, men det er vi vist alle.

13:00: Under frokosten hører jeg også, at jeg tydeligvis ikke har hørt efter de rette ting fra H&M. For det viser sig at de er uklare om hvornår de bliver helt bæredygtige/cirkulære ift tidligere talks… Folk der er dygtigere journalister end mig forfølger den historie, og jeg er blot glad for at kunne sidde ved siden af dem og lytte til samtalerne.

14:00: Efter frokost er jeg meget tæt på at smutte. Er så træt, og de næste to paneler lyder kedelige. Men inden kl 16 kommer Stella McCartney på, og når man alligevel er cyklet hele vejen ud i DR byen, så kan jeg lige så godt blive.

15:10: Jeg overlever de to lidt kedelige paneler, og kan se at jeg ikke er den eneste der først vil høre med nu, for pludselig bliver salen lidt mere fyldt. Måske var det smart nok at de satte Stella lidt senere, så flere blev lidt længere.

CFS18 – Stella McCartney 13

Billede: Copenhagen Fashion Summit

15:40: Stella kommer på og folk klapper noget. Hun er lillebitte. Men også sjov og levende, og har en sej kedeldragt på. Jeg vil have en kedeldragt nu.

16:10: Jeg cykler fra DR koncerthuset. Det var det modeshow jeg skulle have.

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
1 kommentar
  • Det lyder som nogle dejlige, spændende dage! Jeg elsker den slags konferencer, synes altid man bliver klogere – men jeg kan godt forstå, hvis det føles lidt tamt, når så meget af det mest interessante foregår uden om det officielle program.