Bæredygtig shopping i Roskilde

Bæredygtig shopping i Roskilde

Bæredygtig shopping i Roskilde 700 517 BedreMode.nu

Hvor køber man bæredygtigt tøj hvis man bor udenfor København? Mit svar har oftest været nettet, men i dette år vil jeg prøve at komme væk fra købsstaden, og ud i provinsen. Indrømmet, så er min første tur ikke så langt væk, men det kommer.

En kold februar dag tog jeg toget fra Valby station mod Roskilde. Jeg var blevet lokket der til, med løftet om at finde en fin lille butik med håndplukket bæredygtig mode. Lille er et godt ord for det lokale jeg fandt på adressen Ringstedgade 13 – et navn de også har givet butikken. Heldigvis gør lille ikke noget, hvis udvalget er godt, og stemningen ligeså. Og det var præcis det jeg fandt. Et rigtig godt udvalg, og en mor og datter som brænder for området, og gerne vil give dig den bedste service.

bedre shopping i roskilde butik ringstedgade13bedre shopping i roskilde44

Butik Ringstedgade 13, Ringstedgade 13, Roskilde

Min yndlingsfeature i butikken er at de prøver at fortælle hvorfor alt tøjet er bæredygtigt. Lige nu gennem små skilte som hænger over stativet, men forhåbentligt i fremtiden gennem tags som hænger på alt tøjet. Det er vigtigt for mig, at butikker tager ansvar for at fortælle den historie som ligger bag tøjet, og jeg bliver glad når nogen lever op til netop det.

Efter et hyggeligt besøg i butikken, med både the og snak – og et enkelt outfitbillede som I får at se i morgen – drak jeg en kaffe med en veninde fra området, og hun kunne fortælle mig at Butik Ringstedgade 13 ikke var det eneste sted i byen hvor man kunne gøre et grønnere fund.

bedre shopping i roskilde1 hair by nature

bedre shopping i roskilde22Hair By NatureAlgade 19, Roskilde

På gågaden ligger der nemlig yderligere to steder. Det første er en frisør, som har afsat en hel afdeling til tøj og produkter. Det var et mix der var valgt mere ud fra god kvalitet og stil, end direkte bæredygtige principper, men blandt tøjet var Aiayu i hvert fald stærkt repræsenteret. Produkt sortimentet var fyldt med skønne økologiske produkter, af den slags jeg godt ville have badeværelses fyldt med.

bedre shopping i roskilde best second1

bedre shopping i roskilde1Best SecondAlgade 20, Roskilde

Det sidste stop viste sig at være en genbrugs butik i den pænere ende. Her kan du aflevere dit aflagte designertøj, og så forsøger butikken at sælge det for dig i et par måneder. Udvalget var ikke 100% designer, men kvaliteten var høj, og min veninde, som ellers ikke er en genbrugs pige, så pludselig sig selv blive interesseret. Havde jeg haft længere tid var jeg også hoppet i et par smukke læderbukser. Priserne her matcher meget godt hvad man kan finde på fx trendsales, men jeg synes meget bedre om når det hele er samlet i en cute butik, og det er dejligt at se sådan en placeret på en gågade.

Det var min korte tur til Roskilde – hvis I er på de kanter, synes jeg I skal kigge forbi alle tre steder, men hvis der ikke er tid, så gå efter Ringstedgade 13. De har alle mine yndlingsmærker som Tricotage, Maska, Skall Studio og Kowtow.

Århus er planlagt til start April. Hvor vil I ellers gerne have at jeg tager hen?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
8 kommentarer
 • Skulle du komme herud en anden gang må du lige sige til – så skal jeg da vise dig nogle af de andre gode genbrugsbutikker, og den hyggeligste lille butik/café med boligting, chokolade, og kaffe fra just coffee 🙂

  Jeg lurer i øvrigt tit hos de tre du viser her – særligt hair by nature synes jeg har et rigtig lækkert udvalg, og selvom der formentlig er fokuseret mere på kvalitet og design end bæredygtighed, så tænker jeg det er en god overgang for folk, der hidtil kun har købt konventionelt tøj.

  • @Betina – pas på 😉 Det kan være jeg tager dig op på det.
   Jeg er enig i at hair by nature havde et godt sortiment, og det er også derfor de kom med 🙂 For nogle vægter æstetisk og holdbar bæredygtighed jo også højest.
   Er der andre jeg totalt har misset?

   • Jamen det var da netop pointen, at du skulle tage mig på ordet 😉

    Jeg tror faktisk I er kommet ret godt omkring det ellers!

 • Roskilde kan vist noget og du skulle naturligvis have haft Betina som guide …

  Jeg ville bare lige notere, at jeg har fået skjorte(kjolen) fra Armoire Officielle. Hold da op en kvalitet – fantastisk stof og vildt flotte syninger.

  De skrev, at der er sample sale her i weekenden og at man kan se mere om det på Facebook. Måske kan du lokkes i fordærv af den nyhed:-)

  • @Liselotte – jeg har skam været tilmeldt eventet på facebook i flere uger, og det bliver meget svært ikke at tage der ind i morgen. Men samtidig synes jeg bare at den nye kollektion er den bedste yet, og regner ikke med at de har den nedsat.

 • dorthe brøgger 08/03/2016 at 16:50

  Dejligt at læse om din tur til Roskilde – Og byen er bestemt med på den bæredygtige bølge. Det er bl.a. grunden til, at vi – Another View – har valgt, at lave bæredygtigt mode show med vores Clean Fair Recycle styles d. 31 marts hos cafe ‘Kunst og Kaffe’. Måske vi sku’ tage kontakt til nogle af de gode forhandlere, du omtaler eller en af de kompetente ‘grønne’ Roskilde kvinder ?
  Dette skal jo ikke være reklame for Another View – men jo flere vi er, til at gå den grønne vej jo bedre – Alle er velkomne til showet d. 31 marts kl. 17 – 19 – Kunst og kaffe på Havne 45. Tilmelding via fb.https://www.facebook.com/events/1707390489504460/

  • Kære Dorthe. Så får du lov at annoncere denne ene gang 😉 Men kun fordi det jo er et super relevant event for folk i Roskilde som ønsker at vide mere om bæredygtig mode.