3 tekstil-spørgsmål til lokalpolitikerne

3 tekstil-spørgsmål til lokalpolitikerne

3 tekstil-spørgsmål til lokalpolitikerne 1800 1200 BedreMode.nu

IMG_3571

Sidst skrev jeg om spørgsmål du kan stille til butikker og producenter af tøj. Mens jeg sad og skrev det, tænkte jeg. “Er der slet ikke nogle tekstil-relaterede spørgsmål jeg har lyst til at stille en politiker?”. Og jo det er der. Og da jeg ikke selv har tid til at tage til så mange debatter i år, så håber jeg at du vil tage dem med for mig.

1) Vil I sætte krav til miljø og ansvarlighed i offentlige indkøb?

Kommunerne og især regioner køber rigtig mange tekstiler. En af de ting er uniformer til personalet. Og sengetøj til sygehuse og plejehjem. Jeg forstår ikke, at der ikke er et ansvar om at bruge de penge på den mest miljømæssige og socialt ansvarlige måde. Så spørg dine lokalpolitikere om de vil begynde at sætte krav til netop dét. Især regionerne som driver vores sygehuse kunne have en kæmpe positiv impact hvis de gjorde noget her.

2) Vil I støtte/lave tiltag som fremmer genanvendelsen af tekstil?

Affaldshåndtering er meget forskellig fra kommune til kommune, og det samme er mulighederne for at komme af med gammelt tekstil. Jeg mener at det burde ses som en ressource på lige fod med metal og pap. Hvad kommunerne præcis kan gøre, ved jeg ikke. Men efter operation-x skandalen er det klart at det er et område der kan sættes mere fokus på. Hvordan kan din kommune hjælpe borgere og virksomheder med at komme af med tekstiler på en ansvarlig måde? Det kunne være spændende at høre lokalpolitikernes holdning til.

3) Vil I gøre mere for at reperation bliver mere brugt og udbredt?

Der er efterhånden ikke nogen hemmelighed at ting bliver mere miljøvenlige med tiden. Altså fordi man sparer belastningen ved at producere nyt, hvis man kan beholde noget gammelt. Men det kræver nogle gange at det skal repareres. I dag er reparationer både dyrt, besværligt og ikke særlig udbredt. Kan der gøres noget i de enkelte kommuner for at udbrede det? Fx gennem støtte til socialeøkonomiske virksomheder, ved at kommunen får repareret mere eller andre ting?

Jeg siger ikke at tekstilhåndtering er det mest vigtige emne i valgkampen. Men nu er det jo mode aka tekstil der er fokus for denne blog. Og man kan let bruge mine spørgsmål til at få en føler for den enkelte lokalpolitikers holdning til resourceforbrug generelt. Et emne som jeg synes er utroligt vigtigt, når kommunerne & regionerne er nogle af landets største indkøbere af “ting” og samtidig dem som skal passe på vores lokalområder og natur.

Er lokalpolitik overhovedet noget der kan få dig op ad stolen?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne