10 ting i Juli

10 ting i Juli

10 ting i Juli 700 517 BedreMode.nu

15.07.29 10 ting 1Sommerferie læsningen Æstetisk Bæredygtighed – så jeg kan blive lidt klogere på hvorfor vi smider nogle ting ud før de er slidte

15.07.29 10 ting 3

15.07.29 10 ting 2 Smukkeste valmuer. En blomst man ikke kan plukke men skal nyde i naturen.

Ihh det her er egentlig mit  yndlings indlæg, så jeg ved ikke hvorfor jeg glemte det i Juni. I dag sidder jeg i min mors stue. Alene hjemme med hunden og kigger ud på den dejlige frodige have. Der er ikke noget bedre en en smuk køkkenhave og masser af blomster. De har nemlig bier, så blomster skal der til. Men her kommer altså 10 mere eller mindre random tanker fra Juli måned omkring alt fra økologi til langsomhed.

1. Jeg har brugt det meste af Juli på at prøve at komme helt ned i gear og fokusere på det jeg kalder slow living. For første gang i lang tid har jeg HELT ferie, og jeg tror det er sundt at tage det langsomt.

2. I den forbindelse er der også kørt en del jordbær ind, og jeg mener altså godt at kunne smage forskel på de økologiske og de konventionelle.

3. Det er snart mode-uge igen, og igen er programmet utrolig tyndt når det kommer til den grønne del. Den helt store attraktion er Fashion Exchange som er et stort bytte marked. Det er selvfølgeligt ærgerligt at de misser en mulighed for at sætte ekstra fokus på grøn mode.

4. Jeg har skrevet meget om min shoppe liste i foråret, men da jeg svingede forbi River&Raven med min kæreste og svigermor, så blev jeg grebet af udsalget og fik to par bukser med hjem. Og bukser er ellers det jeg har fået flest af i år. Og det var jo egentlig kvalitets t-shirts jeg burde have købt. Sker det også nogle gange for jer?

5. Men lige så meget som købs tanker fylder i mit hoved, gør tankerne om at have mindre det også. For måske er det kun gennem mindre at vi kan få mere af det der betyder noget. Ih den er kompliceret denne verden. Måske er jeg ved at blive overbevist om det der minimalisme.

6. En del af det kommer nok også af at jeg virkelig holder af yoga lige for tiden. Efter ferien skal jeg finde mig et nyt center, og anbefalinger på Nørrebro modtages gerne.

7. Hvis man prøver at have mindre, må der jo også smides lidt ud en gang i mellem. Jeg prøver at hitte hoved og hale i hvad det bedste er. Det er i hvert fald ikke at sende det til nogen der vil sende det til Afrika, for de vil ikke længere have vores aflagte tøj.

8. Filmen “the true cost” har været meget omtalt, og jeg så den med min familie i Juni. Det er en god øjen åbner som mange burde se, men kan den virkelig ændre noget? Den kan nu findes på netflix hvis man har det.

9. Den danske Sommer er godt nok skønnest ved kysten, og den synes jeg så vi skal bevare. Det ville jeg bare lige sige.

10. Og når jeg så tager til stranden så vil jeg gerne have sådan en top på hvor man viser skuldrene. Så den tror jeg at jeg vil prøve at lave mig. Det ser ud til at være sommerens store trend.

Del gerne jeres små og store sommer tanker.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
 • Jeg kan også rigtig godt lide dine “10 ting i …” indlæg – tænker om det ville være ok med dig at afprøve konceptet på egen blog..? Jeg har indimellem en masse tanker om forskellige ting, men jeg får dem aldrig rigtig konkretiseret i blogindlæg.

  Du får læst nogle spændende bøger synes jeg – jeg får stort set ingen bøger læst i disse år. Det ærger mig ret meget – jeg låner indimellem på biblioteket, men får bare ikke rigtig læst dem, andet end indledningen… øv.
  Mon du kunne have lyst til at give din top 3 eller top 5 over de bedste bøger om bæredygtighed? (hvilket dog nok ville gøre mig endnu mere stresset over ikke at få læst… øv-øv. Eller give mig et skub bagi :-))

  Mht minimalisme, så er det ikke et koncept jeg kender så meget til, – men gennem det seneste år til halvandet har jeg ryddet op i hvert rum og skab i vores hus, meget er blevet solgt videre, og resten givet væk.
  Ikke én gang har jeg savnet noget af det som nu er væk! Det er alligevel tankevækkende, synes jeg. Jeg køber indimellem nye ting (mest stof og garn..) Men tanken om at bruge tingene til de er slidt op, har bidt sig fast – og ligeledes tanken om at det da er fjollet at købe nyt, hvis jeg kan finde noget som kun er lidt brugt på DBA. Der kan også spares penge (som så kan bruges på stof og garn…. I know…. jeg er ikke et hak bedre end så mange andre…)
  Jeg er meget enig med dig i, at vi skal bevare vores kyster!
  Og så vil jeg se “The true cost” på netflix snart – tak for tippet 🙂

  PS Jeg så en smart top med bare skuldre hos Binemor – lavet af en aflagt herreskjorte:
  http://binemor.blogspot.dk/2015/07/du-skal-vre-her-inden-far-kommer-hjem.html

  • @Mette. Selvfølgelig må du bruge ideen. Jeg har endda selv “lånt” den fra en anden blogger. Så jeg tror ikke det er vildt originalt. Men det er nemlig super med alle de tanker der ikke er store nok til et helt indlæg.
   Jeg vil meget gerne gæste-blogge omkring yndlings bøger, men vær vis på at de jo alle er fag-bøger? Men der findes en masse gode der ude og jeg har heldigvis en god stak selv og adgang til endnu flere gennem skolens bibliotek.

   Det er SÅ sjovt at du sender link til den top. Jeg har NETOP selv lavet en, og lavet en how to… Uden at have set denne, men de er jo over alt i mode billedet lige nu.