My version of a big summer trend – DIY off the shoulder shirt

My version of a big summer trend – DIY off the shoulder shirt

My version of a big summer trend – DIY off the shoulder shirt 700 958 BedreMode.nu

15.08.02 off the shoulder top 4

Man kan godt nogle gange være en bæredygtig forbruger og følge trends. Jeg har valgt at lave en af sommerens hotteste trends. Bragt til jer direkte fra genbrug.

Som jeg hintede om, så vil jeg gerne have sådan en bluse der sad nede på skuldrene. Og der er nogle gange ikke langt fra ord til handling i min verden. Min søster og jeg kørte en tur i genbrug og jeg fandt en fin lyseblå skjorte som jeg synes passede til formålet. Når man har set noget på modeller og de smarteste (og tyndeste) bloggere så er det jo aldrig det samme når man selv får det på. Men jeg er glad for resultatet og tror at den bliver god på de rigtig varme dage. Altså hvis de har tænkt sig at komme tilbage? Så kan I forhåbentlig også få lidt bedre billeder.

Ofte betyder det at handle mere bevidst og mere bæredygtigt at man skal holde op med at følge nogle trends, og generelt distancere sig lidt fra fast fashion. Det er jeg helt med på, og synes egentlig at det ofte giver en ro at tænke, “jamen den der trend den er ikke det værd, fordi den er så flyvsk at det ikke holder i længden”. Slow fashion, klassiske styles og tøj der holder for evigt, både materialt og visuelt er helt klart værd at stræbe efter. Men nogle gange vil man også gerne have lidt krydderi, og her holder jeg altid øje med trends som man kan få fat i via genbrug og lidt kreativitet. Jeg kunne ikke drømme om at fare ned i H&M og købe lignende bluse, fordi jeg godt ved at den ikke vil have lang levetid i min garderobe. Men jeg har ingen kvaler ved at redde en skjorte fra genbrug og give den nyt liv en enkelt sommer. Det handler om at finde balance, og ikke give køb på sine værdier.

Jeg har lavet en lille how to hvis nogle var interesserede. Og kan se at jeg ikke er den eneste der ude, fx blev jeg også tippet om denne fine DIY i går.

Du skal bruge:
– En stor skjorte
– En opsprætter (hvis skjorten har en lomme)
– En saks
– En elastik i ønsket længde og bredde
– En Symaskine

15.08.02 off the shoulder top how to1

1. Start med en stor skjorte. Jeg valgte en herreskjorte i str L fordi jeg gerne ville have meget rynk og fylde.
2. Tag lommen af med en opsprætter.
3. Klip den øverste del af, fra yderst på skulderen og ind til midten. Det er vigtigt at man ikke klipper helt ned til hvor man vil have den, fordi der skal være plads til en løbegang.
4. Buk om på bagsiden og lav en løbegang. Husk at mål og sørg for at din eleastik kan være der.
5. Sy rundt men husk at lade et hul stå åben så du kan få din elastik ind. Jeg valgte at sy med sik-sak så kanten også blev afsluttet.
6. Før elastikken ind i løbegangen. Sy elastikken sammen og luk hullet.

Nu har du en off-the-shoulder skjorte. Jeg valgte at klippe ærmerne af, og overvejer om de også skal have en elastik, men det er jo en smagssag. Jeg overvejer at lave endnu en, der ikke er helt så oversize i det.

15.08.02 off the shoulder top 3

ENG: I made this off the shoulder top, because I had been dreaming of one. It is super easy if you have just the slightest sewing skills. All you do is have a large shirt, cut of the top, from shoulder to shoulder. Fold the fabric over, to make loops that your elastic can slide through. Insert elastic in desired length and close the loop. Voila – a new shirt for you! I cut off the arms as well.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
3 kommentarer