New in – boyfriend jeans from Nudie

New in – boyfriend jeans from Nudie

New in – boyfriend jeans from Nudie 700 958 BedreMode.nu

15.07.27 boyfriend jeans2

15.07.27 boyfriend jeans3

15.07.27 boyfriend jeans5

Tilståelse: Jeg er ikke trend-sætter. Jeg ved vi har fået det slået fast før, men nu gør vi det lige igen. At købe boy-friend jeans i 2015, mere en 5 år efter at de egentlig var på det højeste kan måske virke mærkeligt.

Jeg har faktisk haft et par boyfriend jeans før. Tilbage i 2009 da det lige kom frem. Beviset findes på et klassebillede fra gymnasiet. Herefter synes jeg pludselig at de fik en mærkelig tid, som især hang sammen med at de skulle bruges med tårnhøje hæle og små bluser. Hvilket mit temperament eller krop aldrig har været til. Nu må det gerne være løst på løst. Og det er sådan jeg forudser at jeg kommer til at leve i mine boyfriend jeans. Denne artikel beskriver fantastisk mit forhold til denne “trend”.

Nårh men tilbage til netop disse – de er fra Nudie Jeans, og jeg har ikke gået i andet siden jeg fik dem. Jeg havde overvejet om jeg skulle vente med at lave en anmeldelse til jeg havde vasket dem, men så kan der godt gå måneder. Jeg forudser nemlig at de kun bliver bedre af at udvide sig og hænge lidt.

15.07.27 boyfriend jeans34

Nudie Jeans laver nogle af de bedste økologisk jeans – af hvad jeg har hørt. Dog er dette det første par som jeg ejer. Denimen er blød og dejlig, og detaljer som lommer og stikninger synes jeg spiller. Jeg vil dog sige at der er lige lovlig meget “branding” på – altså små tags hvor der står Nudie Jeans. Fx et der er syet ind i linningen og sidder og klør på lænden. Det har jeg været nødt til at sprætte op. Hvorfor er det også nødvendigt med branding indvendig?

De er lavet i 98% økologisk bomuld og lidt elastan. Både bomuld og produkt er GOTS certificeret, hvilket er det strengeste certifikat inden for bomuld, som også siger noget om arbejdsforhold på fabrikken og hvilke farvestoffer osv man må bruge. Derudover er det Oeko-100 certificeret, hvilket siger at der ikke er skadelige stoffer i. Til sidst er de medlem af det som hedder Fair Wear Foundation, som er en organisation som overvåger deres medlems-brands. De kalder Nudie for en “industry leader” pga deres mange gode tiltag, og produktion i især Europæiske lande. Mine jeans her er lavet i Italien. Så kan man vel kalde dem “italienske designer jeans”?

ENG: I got myself a pair of boyfriend jeans, and though it is very late in the game, I absolutely love them. This blog-post describes why it took me so long. They are from Nudie Jeans, a swedish company that supposedly makes the best organic jeans. This is the first pair I own, and I absolutely love them. Well made, well proportioned and soft. They are made from GOTS-certified organic cotton, in an Italian factory with good working conditions. And I believe I will wear little else all summer. 

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne