10 things in September

10 things in September

10 things in September 4592 3448 BedreMode.nu

noget der får mig til at tænke

Før vi dykker ned i mere eller mindre random tanker om livet og bæredygtighed, så er der et emne som jeg tror optager mange.

Der er krig i verden, og vi mærker en kæmpe folkevandring. Måske større end vi har set i flere årtier. Det sætter dybe tanker igang hos de fleste, og jeg er flere gange i løbet af den sidste måned, blevet udfordret på mine holdninger og fordomme. Det er ganske forfærdeligt at så mange mennesker er på flugt. Lige så forfærdeligt at det først blev en nyhed, da de nåede til vores nabo-lande og at det hen over vinteren sikkert mister sin nyhedsværdi. Det er for dårligt at vi ikke stopper den krig der er skyld i problemerne, men på den anden side er jeg ret pacifistisk anlagt.

Jeg ville sådan ønske at nogen havde skrevet noget som præcis satte ord på hvad jeg tænker og føler – men det er ikke sket – måske fordi det ikke er lige til. En af de ting jeg dog tror på nede i min mave, er at vi ikke kan fastholde den levestandart vi har lige nu, hvis alle i verden skal have det bedre på lang sigt. Hvis dette bliver et startskud til mådehold og bæredygtighed, så er det et lyspunkt. Men jeg tror desværre ikke på det. Snarre at vi får en endnu mere opdelt verden.

 

 

johanne in bed

magazines in bed

Selvom det er et emne jeg har tænkt meget over den sidste måned, er der også andre ting der presser sig på. Dem får I her. Sammen med billeder fra min afslappede søndag. I hvert fald formiddagen.

1. Jeg er langt fra at leve 100 % bæredygtigt og økologisk, og det er hele tiden en rejse. Men jeg tænker tit på hvad er det mindste jeg kan gøre, og så gøre det som det næste. Senest har jeg valgt at bruge et dogme om at jeg ikke må bruge papir eller poser til min madpakke, men kun genbrugelige beholdere.

2. Jeg læste en artikel om at folk der køber buræg nu skammer sig lidt. Tænk hvis vi kunne komme til samme konklusion med konventionelle t-shirts?

3. Selvom jeg egentlig ikke synes at skam er en særlig konstruktiv følelse. Måske ville vi hellere hen et sted hvor vi som forbrugere bliver irriterede hvis vi ikke kan få vores yndlings t-shirt i en økologisk udgave?

4. Efterårets og vinteren garderobe planlægning er virkelig kommet igang rundt om på blogs; og jeg elsker at følge med i det!

5. Lige om lidt skal jeg selv til at finde efterår/vinter tøjet frem, og jeg glæder mig meget. Jeg er dog også meget nervøs for hvor meget jeg har taget på hen over sommeren.

6. Netop pga vægtforøgelsen har jeg været ved at sælge nogle af mine ting, blandt andet tre yndlings sweatshirts fra A Question Of. Jeg fandt denne cool salgsside til økologisk tøj på facebook, og mine ting var ret hurtigt væk. Det er et tip værd hvis I selv har lidt økologisk tøj der godt må komme videre.

7. I kan se resten af tingene på trend sales, som jeg dog endnu ikke har særlig meget held med. Tips til salg af tøj på nettet modtages gerne. Selvom jeg tillader mig at prøve at tjene lidt på nogle ting, ryger en hel del også videre til røde kors. Jeg tror de bedst ved hvordan det kommer flest til gode.

8. Kan I huske at jeg tippede om den perfekte efterårs frakke uden for budget? Hvis I følger med på instagram vil man vide at jeg har fundet en flot erstatning i genbrug, den skal bare lige forbi skrædderen.

9. Jeg er ret interesseret i alternativer til læder, fx cork eller træ, men har nu også opdaget læder lavet af vandmænd. Det lyder dybest set til at man kan garve alt.

10. Jeg har som I nok har mærket rigtig travlt for tiden, og derfor bliver der ikke gjort særligt meget husligt i hverdagene. Derfor er jeg blevet bidt af at have færre ting. Fordi jeg ikke bruger dem, og de stresser mig i hverdagen. Jeg ved ikke om jeg stadig synes at minimalisme og bæredygtighed nødvendigvis hænger sammen, men jeg ser et stort overlap som jeg lige nu undersøger.

1. I am far from living 100% sustainable and organic, and it is a constant travel. Recently, I have chosen to only use reusable containers for my lunch – baby steps.
2. I read an article about people who buy caged eggs, are now ashamed a little. Imagine if that was the case with conventional t-shirts?
3. Although I don’t think shame is a particularly constructive feeling. Perhaps we would rather go somewhere where we as consumers become irritated if they can not get our favorite t-shirt in an organic version?
4. Autumn and winter wardrobe planning really got started around the blog world, and I love to follow along!
5. In just a moment I will retrieve my winter clothes, and I am very pleased. However, I am also very nervous about how much weight I’ve gained over the summer.
6. Precisely because of the weight gain, I have been by selling some of my stuff. It’s nice when favorites find new homes.
7. Btw: Tips for the selling clothing online are welcome. And although I allow myself to earn a little on some things, still a lot also on to the Red Cross. I think they are best at making it benefit the most.
8. Do you remember that I tipped about the perfect autumn coat? If you follow on Instagram, You will know that I have found a great replacement from second hand; it just needs a tailor.
9. I am very interested in alternatives to leather, for example, cork or wood, but has now also discovered leather made of jellyfish. It sounds basically to that you can tan all.
10. As you’ve noticed I am really busy at the moment, and am therefore not doing very much housework on weekdays. Therefore, I have been obsessed with having less stuff. Because I do not use it, and they stress me everyday. I still don’t know if I think that minimalism and sustainability are necessarily linked, but I see a large overlap which I am right now investigating.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
5 kommentarer
 • Det er en både interessant og foruroligende situation. Som min underbo sagde, så har vi alle i Europa stået med hovedet i sandet i 5 år som en anden struds.

  Jeg ved ikke, hvad jeg kan gøre i det store billede?

  Jeg er ved at skrive en bog om, når politik bedrives uden værdier bagved, jeg har doneret noget tøj forskellige steder, har lavet en løbende aftale med Læger uden grænser og er på det meget lidt aktive plan med i venligboerne – hvilket skræmmende nok gælder de allerfleste medlemmer i København.

  Jeg tror, at vi alle er ramt af en magtesløshed kombineret med en vilje og et håb, som vi lige skal finde retningen for.

  I det små gør vi det også i BPA-fri madkasser og bokse.

  Vi har fundet poloer i øko-bomuld til min mand.

  Vi er næsten pesticidefri i vores madindkøb – hvorfor har Brugsen ikke helbladet frossen spinat i øko-udgave?

  Og jeg har lavet næsten det samme vilde tøjindkøb som i 2012, bare mere intelligent, fordi det er inklusiv læring på, hvad jeg gjorde forkert der og i mellemtiden. Så nu går jeg i købestop i et ikke kendt antal måneder. Hvorfor smadre at der for en gangs skyld er luft mellem bøjlerne i min ikke særlig store garderobe;-)

 • Måske læser min brugsuddeler med på din blog, for nu kan man få økologisk, frossen, helbladet spinat:-)

  • @Liselotte.
   Du beskriver det rigtig godt som magtesløshed kombineret med vilje.

   De små skridt du beskriver er også vigtige tror jeg. Hvis ikke andet så for at komme den gennerelle magtesløshed til livs – måske ikke over mellemøst situationen, men så mange andre situationer.
   Og hvor ville det være fedt hvis din brugsuddeler læser med 😉 Tror dog bare du var heldig der.
   Jeg vil smutte ud og prøve at finde økologisk falafler på nørrebro 🙂

 • Marie Louise 07/10/2015 at 18:03

  Jeg er HELT med på den der med, at hvis alle skal have det godt, så må vi i de velstående lande til at gi’ lidt af vores levestandard i bytte. Både i hht. naturressourcer og klima, men også fordi jeg ikke tror på ubegrænset økonomisk vækst.

  Og forresten tak for en rigtig god blog. Du er god til at sætte ord på mange af mine tanker om bæredygtighed og en fair behandling af mennesker, vi måske aldrig kommer til at møde, men som påvirkes af, hvordan vi bruger vores penge. Vi deler mange af de samme værdier, har jeg indtryk af. 🙂

  • @Marie Louise Tusind tak for din kommentar. Det er dejligt at du kan bruge bloggen.
   Jeg tror faktisk, vi er mange rundt omkring, der har en fornemmelse af, at vores køb kan havde en positiv eller negativ påvirkning på folk rundt omkring, men ikke lige ved hvad vi skal gøre ved det. 🙂