My comfort zone in Clothes

My comfort zone in Clothes

My comfort zone in Clothes 700 958 BedreMode.nu

15.08.13 clothing comfort zone1

15.08.13 clothing comfort zone3

15.08.13 clothing comfort zone2HOV!?! – så stod jeg der igen på bloggen i en lyseblå skjorte!?! Er I ved at blive trætte af det? Jeg er ikke, tydeligvis, for det er det eneste jeg rigtig har lyst til at have på for tiden.

Vi har brug for tøj som skaber ro og genkendelse. Som vi kan kende os selv i, og ved hvordan vi agerer i – hvad vi udstråler og hvordan vi har det i dem. Det er disse ting der er garderobe klassikere.

Det kan kaldes “Nyedelsen ved at alt er som forventet” og det kan vi alle sammen have brug for nogle gange. Jeg har især for tiden. Fordi der lige om lidt skal ske nye ting, og jeg tester garderobe kombinationer forud for den tid. Jeg taler selvfølgelig om nyt studie, hvor jeg starter forfra i sociale sammenhænge, og så har jeg brug for, at jeg kan kende mig selv 100 % i mit tøj.

Jeg tænker mindre på tøj, de dage hvor jeg har en lyseblå skjorte på, fordi den er forventelig og komfortabel og altid bare er “rigtig” for mig. Derfor er der også flyttet to nye ind hen over sommeren, men alle er rigtig gode køb.

Jeg tror vi alle sammen har brug for den slags tøj for at kunne glemme os selv. Ligeledes tror jeg det kan være vigtigt at vide hvad den slags tøj er for dig – på den måde kan du shoppe mere bæredygtigt. Ikke blot materialt, men også æstetisk bæredygtigt. Og du er sikker på at få brugt tøj-købene helt op.

Kan I overhovedet følge mine tanker her?

De kommer fra min sommerferie læsning, nemlig bogen Æstetisk Bæredygtighed af Kristine Harper. Den er lidt tung, men kan helt klart anbefales.

ENG: I believe that knowing your clothes comfort zone can help you become a more sustainable shopper. We all need things that gives us a recognizable feeling; when we wear them we recognize ourselves, our role and we know how to act as well as what we portray. They are comforting, and allow you to forget yourself. For me this is a blue shirt, and though I wasn’t supposed to shop any this summer, I purchased two. And I need the feeling they bring – like I know exactly who I am when I put them on – especially in times when I venture into unknown territory. Does this feeling ring a bell for you in any of your clothes?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
 • Først og fremmest: jeg er ny på din blog, men jeg er allerede meget glad for den 🙂

  Jeg kan i særdeleshed godt følge dine tanker! Tøj du holder af og som passer dig, det beholder du bare længere, og det er nok noget af det vigtigste indenfor bæredygtighed – at vi beholder vores tøj (væsentligt) længere i vores garderobe. Og min mand er et klasse-eksempel på det, og han er netop sådan en “uniform-mand”. Nærmest uden undtagelser iklæder han sig altid jeans og skjorte. På kolde dage suppleres med en pullover i enten uld eller bomuld. Og han har altså noget tøj som er virkelig gammelt og han slider alting fuldstændigt op. Han kæber sjældent tøj, men hans skal er bugnende fuldt og han føler altid han har noget at tage på.

  Hvis jeg selv skulle vælge en “uniform”, så skulle det være kjoler med korte ærmer, suppleret med strikkede cardigans. Det føler jeg mig altid godt tilpas i! Måske man bare skulle lade sig opsluge af det, i stedet for at bilde sig selv ind, at man også er nødt til at gå i jeans…

  • @Mette – hvor er jeg glad for at du synes om bloggen! Blev endelig hængende 🙂

   Min kæreste er præcis lige som din på den måde.. Skjorter og bukser.
   Selv kunne jeg aldrig helt gå over til en uniform, men jeg kommer tættere og tættere på. Hvis du egentlig ikke bryder dig om jeans, så lad være at gå i dem. Jeg er modsat næsten gået væk fra kjoler 😉 Sådan er vi heldigvis så forskellige.