Wearable Green – To wear a plant

Wearable Green – To wear a plant

Wearable Green – To wear a plant 960 360 BedreMode.nu

14.10.29 wearble greenPicture from Alexander McQueen collection 2008 – A student project called SEED from 2011

Planter er fantastiske og de gør kun livet bedre. Men kunne du tænke dig at have en plante på? Som smykke, taske eller endda groende i dit tøj? Den tanke har jeg været fascineret af i flere år, siden de første plante smykker begyndte at dukke op. Kunstnere, designere og især smykkemagere har i mange år leget med koncepter, hvor vi skal tage planter på. Alligevel er det ikke blevet mainstream. Jeg kan ikke finde ud af om det er fordi det er for langt ude, om det er for tidligt (hvilket vil gøre dette indlæg total forud for dens tid), eller om det bare ikke ser smart ud.

I disse tider er der mange der snakker om wearable tech, og der bliver næsten talt om det som om det er noget der kommer til at være en del af vores liv, om vi vil det eller ej. Men samtidig findes der en stor gruppe mennesker (ingen kilder her, men en generel følelse) der gerne vil have planter og naturen meget tættere ind på livet. Wearable green er mit eget ord for det, og jeg har længe haft et pinterest board kørende til at samle inspiration omkring fænomenet og den vil jeg gerne dele lidt af her.

Hvordan er det så bæredygtigt eller bedre? Jeg tror at det at være tættere på noget naturligt som planter kan være med til at gøre vores bevidsthed omkring naturen større. Samtidig producerer planter ilt, og det er jo altid godt i denne verden. Samtidig tror jeg at det kan være det ultimative grønne statement, og et samtale smykke som helt klart vil give folk anledning til at stille spørgsmål. Sådan som jeg tænker det er det nok mest det sidste der tiltaler mig. Jeg har ikke lyst til at gå rundt med en badge og reklamere for at jeg er øko-elsker, men et plantesmykke kan være et lille signal om det samme.

14.10.29 wearble green2

 

Jeg er nok ikke selv helt klar til at hoppe i tøj der “gror” men tanken om et lille smykke tiltaler mig mere og mere. Derfor har jeg lavet en lille søgning på etsy, hvilket klart er det bedste sted at finde dem, for at give mig – og måske dig – en ide om hvad der faktisk findes – og kan købes i morgen hvis det var.

14.10.29 wearble green3

 

1 – Clay necklace with fresh flowers. 2 – Metal pendant with moss. 3 – Wood necklace with fresh flower. 4 – Silver pendant with airplant. 5 – Planter with succulents – for your bike. 6. Wood pendant with grass.

Nummer 5 er blevet trykket i kurven mange gange, for det er jo ikke et problem at have noget siddende på min cykel, men nr 1 og nr 6 spøger også. Jeg glæder mig til at høre jeres mening – er det fedt eller er det bare mærkeligt?

ENGLISH: Wearable tech is a very current term, but I’d like to introduce another (homemade) one; Wearable green. For many years designers and jewelry makers alike have shown us concepts of wearing plants near the body and I am very interested to explore more. While it might be a huge step to wear a growing garment, a small necklace or pin with a plant seams like such a fantastic idea. I wonder why it hasn’t become a thing yet. Is it because it is to far out, or are we just not there yet. In that case, I want to be a trendsetter. Also I think it could be a cool little statement to tell the world that I am part of a “greener” movement. What do you think?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
  • Vejen til Birkin 29/10/2014 at 10:02

    Jeg synes det er lidt mærkeligt,men jeg har heller ikke grønne fingre.

    /Annette

    • @Anette – jeg gir dig ret i at de er mærkelige, jeg har bare ikke besluttet om jeg også synes de er skønne. 🙂