Video: Mine daglige beauty favoritter

Video: Mine daglige beauty favoritter

Video: Mine daglige beauty favoritter 1200 900 BedreMode.nu

naturlige makeup favoritter_4

naturlige makeup favoritter_2

Jeps her kommer en meget kliche-video: “Get ready with me”. Men jeg syntes altså det var den letteste måde at vise jer mine daglige skønhedsprodukter – dvs creme og make-up.

Mine “bedre” kriterier når det kommer til make-up

Det sidste år har jeg genfundet glæden ved make-up, og været på jagt efter bedre alternativer. Det er gået op for mig, at make-up har en helt anderledes værdi-kæde end tøj. Det er ikke så afhængig af landbrug, men mere af kemikerer i et laboratorie. Og derfor er det blevet vigtigt for mig, at de stoffer det er lavet af, skader mindst muligt; både mig, miljøet når jeg skyller dem af, og de mennesker der har lavet dem.

Det startede med en opdagelse af hvor mange frisører som udvikler parfume allergi. Senere begyndte jeg at overveje ting som dyreforsøg. Hey – hvis et produkt er så skadeligt at du bliver nødt til at teste det på et dyr før dig selv, så skal det måske slet ikke laves. Det handler faktisk mindre om dyrevelfærd, og mere om hvad jeg kalder sund fornuft.

naturlige makeup favoritter_3

Det sidste der gik op for mig, var at de certifikater jeg normalt går efter, nemlig økomærker, ikke rigtig findes på make-up, men at et andet mærke var ret populært, nemlig den blå krans eller allergy certified. Derfor er jeg nu begyndt at have denne prioriterede liste med mig:

 

 • De må meget gerne have et certifikat; svanemærket, astma og allergi mærket eller allergy certified.
 • Så få ingredienser som muligt, og gerne nogle jeg forstår grunden til – i hvert fald efter at have tjekket kemiluppen.
 • De skal ikke være testede på dyr.
 • Jeg skal gerne kunne bruge produktet til mere end en ting og/eller dagligt.

Video: Min daglige rutine

I gennem videoen gennemgår jeg produkterne, men de kommer også her. Det skal lige siges at den prioriterede liste herover er en jeg fremadrettet shopper efter, og det er derfor ikke alle disse produkter som passer perfekt. Men jeg synes de alle har noget positivt at fremhæve.

 • Body butter fra Meriaki
 • Parfume fra The Body Shop
 • Øjnbryn gel fra The Body Shop (modtaget i gave)
 • Øjnbryn farve fra The Body Shop (modtaget i gave)
 • Mascara fra Nilens Jord
 • Mineral puder fra Miild
 • Bronzer fra Miild

Hvilke produkter bruger du, og hvad kigger du efter?

naturlige makeup favoritter

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
5 kommentarer
 • Hvor er du god! Mega interessant med “bedre” make up, for det er virkelig også et område, jeg kæmper for at finde rundt i, men der er bare såååå mange parametre! Er dog også selv ret stor fan af The Body Shop (laver geniale læbestifter!) og Nielens Jord. Har stadig til gode at prøve Miild, men når jeg løber tør for pudder næste gang går jeg direkte til dem! 🙂

  Knus

 • Super godt indlæg med nogen ret fornuftige tanker men hvis jeg må sige to ting;
  1. Et produkt der skal testes på dyr før det testes på mennesker er jo ikke nødvendigvis farligt, man ved det jo netop ikke endnu og derfor giver det jo ikke mening at sige så skal det slet ikke produceres… Sådan ku man jo ha sagt om meget medicin og så kunne man sidde her og behandle kræft med basilikum eller lignende bare fordi man ikke må producere noget som potentielt kunne være skadeligt – men potentielt kunne være mega godt 😉
  2. Det giver absolut ingen mening at et kriterie for at man skal stole på at et produkt er godt er at det har indgredienser med navne man forstår – det vil jo sige at jo mindre belæst/uddannet man er jo færre produkter kan man bruge. Jeg ved mennesker det bliver bange for at de har fået natriumklorid på sygehuset, men det er jo almindelig saltvand og ganske ufarligt og det vil da være fjollet hvis man ikke kunne bruge det fordi nogen mennesker ikke ved hvad det betyder… 😅
  Ellers nogen gode tanker du gør dig og fedt med lidt inspiration på ny make up, kan bare ikke lade være med at kommentere de to ting da det er noget der bliver nævnt ofte i den her slags indlæg og det er dybest set nogen ret ulogiske argumenter som ikke er nødvendige i et ellers meget fornuftigt indlæg. 😊
  God påske!

  • Hej Anna
   Jeg forstår godt hvor du vil hen, men jeg vil nødig sammenligne medicin og make-up / skønhedsprodukter.
   For mig er der kæmpe forskel der, hvorfor jeg stadig tillader mig at synes at test på dyr ift kosmetik er unødvendigt.
   Jeg forstår godt kritik af nr 2, ift ingredienser man forstår. Det er selvfølgelig et vidt begreb, og her kunne man jo med fordel tjekke kemi-luppen hvilket jeg har tilføjet.

 • Marianne Luna 29/03/2018 at 11:21

  Jeg nørder hudpleje og makeup mindst ligeså meget som tøj. Jeg smører simpelthen ikke noget på mig selv, der ikke er ordentligt. Det skal helst være uden parfume (og ellers meget, meget lidt og så ‘rent’ som muligt), uden parabener, uden sulfater, med så få og ordentlige ingredienser som muligt og også meget gerne Svanemærket, Astma- og Allergimærket og/eller Ecocert.

  Jeg er også vild med Miild! Er på anden omgang af deres concealer. Til gengæld har jeg ikke prøvet pudderet fra Miild endnu, da jeg ikke bruger så meget pudder, og har en ældre løs mineralpudder fra Tromborg og en fast mineralpudder fra Jane Iredale (som godt nok er i aluminium, men til gengæld er det kun selve pudderet, der skal skiftes ud – pudderbøtten med glas i kan holde nærmest uendeligt).
  Mht. øjenbrynsfarve er jeg vil med Jane Iredales. Jeg bruger den hver dag, og den har holdt i efterhånden flere år, tror jeg. Måske fordi jeg primært farver det lille stykke af mine bryn, der er lidt lysere end resten, da jeg har ret mørke bryn i forvejen.
  Og The Body Shops øjenbrynsgel er den bedste. Jeg har været flere forskellige igennem, men vender altid tilbage til The Body Shops.
  Min favoritmascara er i øvrigt Mirenesse, der kan vaskes af med varmt vand. Den består bl.a. af bivoks og giver pæne vipper, synes jeg.

  • Dejligt at du nørder det. Jeg har helt klart tænkt meget mindre på emnet end jeg har med tøj 😉
   Parfume er jeg generelt “ligeglad med” – i hvert fald ift mange ting, men det er et kæmpe plus hvis jeg kan få noget der er parfumefrit så jeg selv kan beslutte hvilken duft jeg vælger.

   Sjovt med pudder Vs concealer. Efter jeg virkelig kom igang med at bruge mineral pudder er concealer næsten forsvundet i min rutine. Nok også fordi jeg synes deres tørrer hurtigt ud. Men det er jo bare skønt der er produkter til alle 🙂