Tre tips til den utålmodige genbrugsshopper

Tre tips til den utålmodige genbrugsshopper

Tre tips til den utålmodige genbrugsshopper 2730 4096 BedreMode.nu

IMG_5674

IMG_5675

Jeg sidder i toget på vej til nogle spændende dage i Aarhus. Det er med en masse sommerfugle i maven, og rigtig mange tanker om jeg nu har pakket det rigtige. Men det har jeg som regel, og en ting er der helt styr på; nemlig min nye efterårsjakke.

Hvis du har fulgt med på instastories ved du at min skønne pink jakke måtte ryge videre. Den jeg faldt i Veras Copenhagen og havde på rigtig meget – også her på bloggen. Men den havde det altoverskyggende problem at den ikke duede til min hverdag som cyklist da den ikke kunne lukkes. Så den måtte videre i verden, og jeg begyndte jagten på en ny.

En jakke som skulle kunne noget ekstra i form af farve og form. Som kunne peppe ethvert outfit op, og gøre mig glad på en grå dag. Jeg kunne umiddelbart ikke finde noget hos de bæredygtige butikker – i hvert fald ikke inden for en rimelig prisramme. Derfor gik den vilde genbrugsjagt igang.

Læs også: 5 tips til bedre genbrugsshopping

IMG_5676

Den langstrakte genbrugsjagt

Det skal hurtigt siges at jeg ikke er den mest tålmodige genbrugsjæger. Jeg elsker at finde impulsive fund, men når jeg leder efter noget specifikt vil jeg bare gerne have det NU. Denne jagt har været igang siden juni, og først nu har jeg jakken. Så jeg har lært nogle ting i processen som du måske også kan få glæde af.

1) Afsøg først “rigtige” butikker for at finde frem til stilen

Det lyder måske lidt som et mærkeligt tip, men det virkede for mig denne gang. Jeg søgte både i de bæredygtige webbutikker og hos Boozt for at danne mig et overblik over hvilke jakker der fandtes på nettet. Jeg vidste at hvis jeg fandt en ny jakke som tikkede alle bokse, så var den der ude. Jeg vidste heller ikke helt hvad jeg ledte efter, så derfor hjalp denne søgning.

Nu vidste jeg lidt mere hvad jeg kiggede efter – men fik også faktisk bekræftet mig selv i, at der ikke fandtes en ny jakke jeg hellere ville købe.

2) Hold øje på genbrugsapps

Jeg har downloadet både Trendsales og Tradono appen på min telefon og søgte løbende på jakker, kimono jakker og frakker i forskellige farver. Det hjalp mig til at se at der faktisk var et udvalg, og jeg bare skulle vælge. Der var flere gange jeg skrev til sælgere med størrelsesspørgsmål, men slog aldrig til.

Ved hele tiden at holde mig opdateret på disse sites, så jeg at der var et udvalg, og jeg følte at jeg aktivt ledte uden at bruge forgæves tid på loppemarkeder eller i genbrugsbutikker. Samtidig slap jeg for at kigge alle mulige andre tøjkatagorier igennem.

3) Vær klar over hvad du vil betale

Jeg stødte faktisk på netop denne jakke en gang før jeg slog til. Der stod den til 250 og det ville jeg ikke betale. Jeg vidste godt at sådan en “spraglet” jakke ikke ville være en langtidsholdbar investering. Faktisk er der en chance for at jeg bliver træt af den om en sæson, og derfor var det ikke den rette pris.

Senere fandt jeg den så igen på et loppemarked til 60 kroner. Og haps så kom den med hjem.

En sådan jagt på en specifik ting kan godt være frustrerende, men også sjov. Jeg brugte web-vindus-shopping til at hjælpe med at blive klar over stilen, genbrugsapps til at gøre søgningen mere effektiv, men endte med at slå til på et loppemarked.

Har du nogensinde været på sådan en genbrugsjagt?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
  • Du kender jo mig, jeg er den inkarnerede genbrugsjæger, men jeg har måtte lære at være tålmodig, både fordi jeg er super kræsen og altid leder efter noget helt specifikt, men også fordi prisen betyder meget for hvornår jeg føler, at jeg har gjort et fund 🙂 Forleden fandt jeg endelig den perfekte habitjakke – det har taget flere år 🙂

    • Ja du er virkelig sej på det punkt. Jeg ved ikke om jeg ville kunne vente flere år, men samtidig siger jeg ikke at denne jakke på nogen måde er perfekt på lang sigt.