Testing Gina Tricot Better Basics

Testing Gina Tricot Better Basics

Testing Gina Tricot Better Basics 700 958 BedreMode.nu

Tencel t-shirt from gina tricot bedremodenu

Tencel trenchcoat summer outfit 2 bedremodenu

Tencel trenchcoat summer outfit bedremodenuPuha, hvor har sommeren godt nok været god ved os de sidste par dage! Jeg har været på mini-ferie med min kæreste, og vi klemte så meget vi kunne ud af sommeren – og jeg havde ikke pakket en eneste blå skjorte!?!

Dette outfit er mere tildækket end man egentlig tænker er rart på så varm en sommerdag, men pga materialet var det ganske perfekt. Det indeholder et godt miks af godt lavet i Europa (sko) hjemmelavet (nederdel) og billigere alternativer fra high street (t-shirt og jakke). Og det er dem jeg vil snakke lidt nærmere om.

For jeg tog det på mig at teste gina tricot’s “bedre” linje. For jeres og bloggens skyld selvfølgelig 😉 De kalder selv linjen for “the good project” og indeholder meget li H&M’s, alt tøj der indeholder økologisk bomuld, tencel og andre bæredygtige materialer.

T-shirten her er lavet af Tencel. Jeg har gået med den i hvert fald en gang af ugen. Og den er ganske dejlig, og det bedste er at sømmene ikke er snoet sig endnu, eller gør tegn til fnuller. Samtidig er den dog meget tynd i stoffet, og slasker meget. Derfor bruger jeg den ofte inden under en åben løs jakke.

Dommen: Fin t-shirt til prisen, men ikke noget at råbe hurra for. (Jeg gav 50 kr for den på udsalg) Alligevel er det blevet en t-shirt jeg bruger rigtig meget, og det er pga stoffet. Jeg skal helt klart have mere basic is  tencel/modal, men det må godt være en tykkere kvalitet. Som altid er man ikke i tvivl om at en billig t-shirt er billig, og føles også sådan. Men jeg synes det er et fint sted at starte.

Tencel trenchcoat 2 bedremodenu

ENG: I took it upon me to test the gina tricot basics in “better” fabrics. This t-shirt is in soft tencel, and I have worn it at least once a week all summer. And I like it. I wouldn’t say love it, but I happily wear it. I like it on warm days, just like I like all my other tencel garments. In terms of being a cheap high street t-shirt it holds okay; the seams haven’t shifted and there is no pealing. But it is still a very thin fabric and it hangs a little. So the verdict is; if you’re looking for a cheap t-shirt this one is fine, and tencel is better for the environment. If you are looking to try out the fabric, this is also fine. But if you’re looking for a new favorite t-shirt, you should pay a little more. 

 

 

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
3 kommentarer
 • Jeg er selv meget skeptisk når noget er så billig, men den hvide tee i øko bomuld som jeg købte i Gina Tricot omkring nytår holder altså virkelig godt på trods af at den er i brug flere gange om ugen og bliver vasket en del i disse dage også. Den har ikke snoet sig, den ser ikke nusset ud og der er ingen fnulder. Til 60 kr. synes jeg virkelig, det er en god tee.

  • @Betina.
   Generelt tror jeg at det er lidt mere held end forstand når en billig t-shirt er god – jeg har virkelig haft både gode og dårlige.
   Men måske skal vi (og mig selv indklusive, og måske især) lade være med at tænke at noget er godt i forhold til prisen, og så overveje om det er godt generelt? Er det generelt okay at en t-shirt holder et år? Er det fair over for den skjulte omkostning der er ved at lave den?
   Jeg ved det ikke, men smider det bare derud. Er selv dårlig til at tænke sådan.

   • Du har helt sikkert ret, og jeg har det selv meget ambivalent med highstreet butikkernes øko produkter. Jeg er selvfølgelig glad for at kunne købe økologisk tøj – meget, og jeg er glad for at det også når ud til de, der ikke selv opsøger det. Men når det er sagt, så ved jeg jo også godt, at der er noget galt, når jeg kan købe en t-shirt til 60 kr. – og her tænker jeg særligt arbejdsforhold. På samme tid tænker jeg dog ikke, at dyrt = gode arbejdsforhold, for mange dyrere mærker har samme problemer ift. at varetage de mennesker, der laver deres produkter.

    Jeg tror kun der er “garanti” hvis man går efter deciderede “bedre” mærker – og så er det, at udvalget bliver smalt.