Slip den dårlige samvittighed og elsk dit tøj

Slip den dårlige samvittighed og elsk dit tøj

Slip den dårlige samvittighed og elsk dit tøj 1500 1000 BedreMode.nu

slip-den-daarlige-samvittighed

slip-den-daarlige-samvittighed2

Det sker ofte, når jeg snakker med folk som ikke ved ret meget om bæredygtig mode – De begynder at kigge lidt skævt ned af dem selv, og hiver måske lidt i blusen.

Vi begynder måske at snakke om dårlige arbejdsforhold eller problemer med spildevand i Indien (de spurgte, jeg går ikke bare rundt og prædiker*), og pludselig kan jeg se at de bliver ramt af dårlig samvittighed. Dårlig samvittighed over de ting de selv har hængene i skabet – eller taget på i dag.

“Ja mit tøj, er jo nok ikke specielt godt” kan måske blive sagt lavmældt.

Ingen dømmer det du har på

Og hvis de gør, er de ikke værd at samle på…

Jeg vil bare gøre det helt klart, én gang for alle – jeg dømmer ikke hvad du har på. Hvis du elsker dit tøj, så elsk det fuldt ud. Hvis du ikke er klar til at gøre noget ved netop tøjet lige nu, så okay. Jeg håber du når dertil – engang.

Hvis du modsat er klar, og har besluttet at nu vil du vide noget mere, og gerne købe tøj efter dine overbevisninger. Så er du kommet til det rette sted.

Tag et kig ind i din garderobe. Det er okay at erkende at tøjet er lavet under forhold du måske ikke længere kan støtte, men slip den dårlige samvittighed. Nu er tøjet dit, og det bedste du kan gøre for det er at elske det.

Og hvis kærligheden giver op før sømmene på blusen, så gør dig umage med at finde et nyt hjem til tøjet.

Det var mit lille fredags opråb til jer.

* Hvis man til gen gæld begynder at spørge ind, kan jeg godt være lidt svær at stoppe. Så pas på med det 😉 

Har du nogensinde følt dårlig samvittighed over dit tøj?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
3 kommentarer
 • Hej Johanne,
  som jeg også sagde på sidste klubmøde har jeg total dårlig samvittighed både over det tøj, jeg allerede har, og det jeg har brug for at anskaffe mig! Men sådan et indlæg her hjælper – du har ret i, at det bedste man kan gøre er at elske sit tøj 🙂

  • Hej Katrine
   Ja, dårlig samvittighed er i hvert fald ikke en særlig aktiv følelse.
   Hvis du lige nu har brug for at købe noget tøj til arbejde, som du ikke skal tænke meget over, fordi der er andre ting som fylder mentalt, så er det sådan det er. Så køb noget du bliver glad for i lang tid 🙂
   Hvis det stadig nager dig, så giv evt dig selv et tidsrum hvor du siger; indtil sommer 2017 fx, så er det ikke tøjet jeg skal prøve at gøre mere bæredygtigt – og så genoptage tankerne til den tid.

 • Jeg havde en periode, hvor jeg havde dårlig samvittighed, men det har jeg ikke længere. For faktum er bare, at det kan være svært at finde bæredygtigt tøj, især hvis det skal have nogle helt særlige kvaliteter eller man ikke lige har god tid til at finde noget. Her tænker jeg især til job, der har jeg i hvert fald stået i nogle situationer, hvor jeg måtte købe noget nødvendigt. Jeg har altså også stadig noget af det tøj, jeg købte for mange år siden, som jeg netop elsker. OG!! Jeg har ét bestemt amerikansk mærke, som næppe er bæredygtigt overhoved, men som bare er spot-on min stil. Dem køber jeg af og til noget fra, og det er jeg ikke super stolt af, men det er i det mindste virkelig god kvalitet, holder længe og så knuselsker jeg det.

  Det vigtigste er, at man er bevidst og at man gør noget hvor man kan. Noget af det vigtigste man kan gøre er at stille spørgsmål og fortæller ens yndlingsmærker, hvad man ønsker fra dem. Dårlig samvittighed kommer man i hvert fald ingen steder med 🙂