Sidste dag i praktik – hvad fik jeg med

Sidste dag i praktik – hvad fik jeg med

Sidste dag i praktik – hvad fik jeg med 900 1200 BedreMode.nu

brigida sweater igen 2

brigida sweater igen 5

I dag er det sidste dag i praktikken, og det er både rart og sørgeligt. Rart fordi jeg så lige kan give mig selv to dages “ferie” inden der skal skrives opgave, og sørgeligt fordi jeg kommer til at savne de gode kolleger. I den anledning skulle I få den fine Brigida sweater at se igen.

Det har været run på her op til, og derfor lå bloggen også lige stille weekenden over. Fra onsdag er jeg igen fuldtidsstuderende, med intet andet fritidsjob end en blog, og et blognetværk og et webmagasin og en kæreste… Hmm nårh ja så nok at se til alligevel.

brigida sweater igen 4

Hvad jeg lærte

Men i dag skulle det handle lidt om hvad jeg har lært hos Aiayu, for det er ikke så lidt.

 • Certificering kan være ganske bøvlet – men det giver så meget ro i maven. Man ved at tingene er i orden, og man har gjort en ekstra indsats for at sikre det og dokumentere det.
 • Et godt billede gør at en style sælger godt. Billeder er utroligt vigtige. Jeg vidste det godt, men blev understreget i hvor vigtigt det er, og for et brand uden kæmpe kampagne budget er det ekstra vigtigt, for man kan ikke bare tage et nyt.
 •  De fleste kigger blot efter smukke ting når de køber tøj – men dem der først forstår og påskønner historien, bliver de mest loyale kunder nogensinde. 
 • Det er næsten umuligt at være 100 %, og det er ærgerligt at gå på kompromis med en lynlås, men det kan være nødvendigt.
 • Lamaer kan være lige så søde (og bløde) som alpacaer.
 • Gode kolleger er virkelig vigtigt, og jeg skal nok ikke være selvstændig, for så ville jeg gå glip af den slags kollegaskab, som kan være fantastisk.

brigida sweater igen 1

Svar på jeres spørgsmål

Jeg fik nogle spørgsmål i starten af sommeren, og har prøvet at få svar på disse. Det første gik på, om de ikke kunne lave nogle bluser til damer med æbleform. Jeg bryder mig generelt ikke om at sammenligne kvinde kroppen med frugter, men kan sige at der kommer en virkelig skøn bluse med en smuk v-hals til januar. Den er så smuk at jeg endda selv har bestilt den.

Det andet var i forhold til at have en radikal gennemsigtighed omkring priser med inspiration fra Reformation og Everlane. Her kan jeg sige at svaret (desværre) ret simpelt er, at det kun kan lade sig gøre når man er et “direct to customers” brand som både Reformation og Everlane. Man skal aldrig sige aldrig, men det bare et helt andet game, når man har forhandlere som også skal være inde over. Helt kort er det man støtter; ordentlige arbejdsforhold i produktionen, gode kvalitets materialer der er lavet med omtanke for miljøet, samt Aiayu som firma, og den butik man køber blusen hos. Disse 4 ben er klart de største. Hvis man vil høre mere om hvorfor det også kan have værdi at støtte butikker i sit lokalområde, så hør denne podcast.

Det sidste spørgsmål gik på samarbejdet med én fabrik i Bolivia, og hvorvidt andre kunne gøre det samme. Her må svaret være – ja det kunne andre sådan set godt, men det kræver vilje, stædighed og et godt koncept. At satse på én fabrik er meget atypisk i branchen, men det giver noget helt andet til historien, at de prøver at få mest muligt ud af lama uld, i stedet for at hoppe fra fabrik til fabrik som moden skifter.

Outfit:
Lyocell skjorte fra H&M Conscious // Babylama sweater fra Aiayu // Jeans fra LauRie (modtaget som gave) // Sko – hmm det kan jeg ikke huske?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
1 kommentar
 • Sounds like it was really interesting!

  I love your layers, and that shade of green looks really lovely on you.

  xo