Sådan styler jeg tørklæder

Sådan styler jeg tørklæder

Sådan styler jeg tørklæder 2560 1707 BedreMode.nu

Hvem havde tænkt at mit første tekstilprodukt skulle være et tørklæde?
Jeg er uddannet Fashion Manager, en uddannelse der handler om at producere tøj. Og jeg havde oprigtigt troet det var det jeg skulle lave…
Men så kom Sustain Daily i vejen og jeg blev fuldtids formidler.


Jeg bruger dog stadig den viden i mit arbejde da det giver en dybdegående forståelse af hele tøjindustrien.

Det hjælper mig også til at forstå materialer og kvalitet, noget jeg har skrevet ind i bogen.

Og til bogen synes vi det var sjovt at lave nogle tørklæder med illustrationer fra bogen. Jeg valgte et firma som samarbejder med en Fairtrade og GOTS certificeret fabrik i Indien, og jeg valgte tynd GOTS certificeret bomuld fordi det er mat og sidder godt fast i håret.

Seje Ida Rørholm Davidsen har lavet illustrationerne og sammen har vi bestilt tørklædet i tre farver. Og i dag vil jeg vise hvordan jeg styler dem.

Den klassiske

Den første styling er den mest klassiske – en enkelt knude rundt om halsen. Vores tørklæder måler 65*65 cm så det kan faktisk også nå to gange rundt om halsen, hvilket også er super cute.

70er håret

Denne styling er hurtig blevet min favorit, simpelthen fordi det giver mig en undskyldning for ikke at sætte håret.

Illustrationerne er modetegninger med et twist

Har du et indre billede af normale modetegninger? Det er tit fine damer i passive eller umulige stillinger med fint tøj på.
Til Klæd dig bedre udfordrede vi Ida Rørholm Davidsen til at illustrere tøjets brugsfase – og jeg er helt forelsket i tegningerne.
Og håber sådan du kan se dig selv i en eller flere af de skønne damer!?

For vi vil gerne starte en samtale om tøjets (kæmpe store) rolle i samfundet, og hvad bedre end at gå rundt med skønne hverdagsmotiver på tørklædet? Så derfor måtte bogens illustrationer blive tryllet om til smukke tørklæder.

Den simple i håret

Sådan her kan man også sagtens bruge tørklæderne. Foran ligner det en almindelig opsætning, men bagfra får man lidt mere spræl. Til en simpel t-shirt som her synes jeg det giver så god mening. Det er især flot til virkelig langt hår.

Som hårdbånd med to knuder foran

Dette er den sidste styling jeg vil vise i denne omgang, men i virkeligheden er det jo kun fantasien der sætter grænser. Hvis jeg skal bruge et tørklæde som hårdbånd kan jeg bedst lide at binde det foran for at få lidt højde på det.

Noget af det jeg elsker ved de her tørklæder modsat mange andre jer har, er at de netop er lavet af bomuld. Det gør at de sidder bedre i håret, og man behøver ikke stramme dem så meget for at få dem til at sidde. Det gør dem også noget mere matte end normale silketørklæder (der oftest faktisk er lavet af polyester selv dem vi finder i genbrug) men også så meget mere åndbare. Fx hvis du gerne vil have det to gange om halsen.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne