Sådan skaber jeg en lille, men sammenhængende forårsgarderobe

Sådan skaber jeg en lille, men sammenhængende forårsgarderobe

Sådan skaber jeg en lille, men sammenhængende forårsgarderobe 4167 6250 BedreMode.nu

Så er foråret rigtig kommet, og i år arbejder jeg ikke med en striks capsule, men mere en løst kurateret forårsgarderobe. Det fungerer godt for mig lige nu, men jeg bruger stadig de grundlæggende principper fra capsule systemet, fordi det giver så meget mening!

Jeg har måske 30-40 stykker tøj fremme i min garderobe lige nu, især fordi vejret er så drilsk. Når vi er færdige med nattefrost, så kommer de 10 varmeste stykker tøj i kælderen, fordi jeg ELSKER at genfinde dem til efteråret.

Step 1: Moodboard og farver

I år har jeg især samlet inspiration fra pinterest, fordi det især er en “wibe” jeg er inspireret af. Det består af 70er inspiration, Charlies Angels og brede bukser. Ud fra mit moodboard, har jeg fundet frem til 4 grundlæggende farver jeg følte mig allermest tiltrukket af. Du kan se dem herunder:

Step 2: Hvad har jeg, og hvad har jeg “brug for”?

Mit moodboard starter altid med ting/farver jeg allerede har i garderoben. Fx er de brede jeans og blå skjorter en del af mine evige favoritter. Og sidste år fik jeg en brun læderjakke, som blot fik mig til at sukke endnu mere efter caramel farven.

Jeg har siden januar lagt mærke til hvad jeg var tiltrukket af, og meget af det jeg lagde mærke til den gang, har jeg glemt igen. Men nogle få ting blev hængende i mit hoved, og dem har jeg så suppleret op med:

  • Et par caramelfarvede jeans
  • En lyserød skjorte
  • Noget brændt orange
  • En eller flere små tørklæder i farveskalaen

Det er faktisk det eneste jeg har suppleret op med, og ud over to udskiftninger (for ting der er gået i stykker) til sommer:

  • Sandaler i kernelæder
  • Brede bukser i let materiale

så tror jeg faktisk at jeg er good to go indtil efteråret!

Hvorfor giver det mening at definere sin stil for en sæson?

Det kan måske virke som en mærkelig ting at definere sin stil på denne måde, med inspiration, farver og snit. Men for mig giver det en kæmpe ro, når jeg hver dag bliver bombarderet med stil-inspiration fra instagram, magasiner og virkeligheden.

Men, hvis jeg bruger nogle kræfter på at definere min egen stil for en tid, så har jeg lettere ved at holde til den, og have fokus på alt det smukke i min egen garderobe.

Grunden til at jeg ikke definerer en stil for “resten af mit liv”, er at jeg ved at jeg elsker at prøve noget nyt. Så derfor giver sæsoner god mening for mig, selvom mine sæsoner er ret flydende, og der tit er gengangere. Generelt begynder der at danne sig et mønster, hvor jeg er mere vintage inspireret om sommeren, med behov for flere neutrale farver. Om vinteren vil jeg gerne have noget lidt mere moderne og med pang-farver.

Hvordan arbejder du med din stil og din garderobe?

Ps – senere på ugen får du 5 bæredygtige outfits der definerer min forårsstil

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne