Glitter, mirkoplast og andre unødvendigheder

Glitter, mirkoplast og andre unødvendigheder

Glitter, mirkoplast og andre unødvendigheder 3456 5184 BedreMode.nu

I det her blogindlæg vil jeg fortælle dig 2 ting.

  1. Hvorfor glitter egentlig er unødvendigt OG
  2. Hvis du alligevel (ligesom mig) gerne vil skeje ud en gang i mellem, så skal vælge den helt rigtige glitter.

Du behøver ikke glitter for at skinne

Selvom jeg er smurt ind i bio-glitter på de her billeder, så mener jeg helt seriøst, at du ikke behøver noget for at skinne. Et ægte smil, et åbent sind og tøj du føler dig komfortabelt i, er alt hvad det kræver.

Det her bliver aldrig sådan en blog, hvor jeg fortæller dig at du skal have xx ting for at være smart, bæredygtig eller noget som helst. Faktisk ved jeg godt, at det bedste vi alle kan gøre er at skære ned.

På forventninger til os selv, hinanden og især på vores forbrug. Derfor er glitter selvfølgelig fuldstændig unødvendigt. Det holder os ikke en gang varme. Og selvom den glitter jeg har på her, er en ny 100% plastikfri slags, så er det stadig i kategorien “nice-never-need-to-have”.

Ny bio-glitter uden plastik – hvis du alligevel er fristet

Okay, så jeg har ikke brug for glitter – men hvad hvis jeg gerne vil prøve det? Og ikke vil gå på kompromis bare fordi jeg prøver at handle mere bæredygtigt!

Så er der endelig kommet et glitter produkt jeg kan stå inde for! Det er nemlig helt uden plastik, det er testet til at være 98% nedbrydeligt i naturen, og ikke skadeligt for dyr og vandmiljø (hvis det ender der).

Jeg har længe kendt til EcoSparkles, den danske forhandler af Bio-glitter, men fordi deres glitter hidtil ikke var helt mikroplast fri, så har jeg ikke ville skrive om det. Men her til foråret kom det endelig, det nye rene produkt. Bio-glitter (leverandøren) kalder det pure, og EcoSparkles kalder det shimmer.

Hvordan er det bedre?

Derfor skal jeg også have mig en lille krukke af denne nye glitter, fordi det er sjovt at få lidt hjælp til at skinne af og til. Jeg er især fan af denne farve.

Der er dog stadig et lille MEN – det der skinner er metaller, og selvom der ikke er skadelige mængder i dette glitter, er det stadig ikke optimalt for miljøet. Og derfor skal det ikke overgøres og drysses overalt. Derfor vil jeg forsøge at bruge det ansvarligt – kun påføre mængder der sidder fast samt tage det af med toiletpapir som jeg smider ud – og ikke i WC’et!

Hvorfor har jeg leget med glitter?

Jo, det har jeg, fordi jeg skal holde et mini foredrag til et event den 26. april. Det bliver en aften med fokus på tøjglæde, glitter, godt design og fashion revolutionen. Kom med!

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
  • Spændende. Det virker faktisk virkelig bulletproof… respekt. Som kongenørd kan jo dog ikke lade være med at fundere over hvad de mon mener med ‘a very special form of cellulose extracted from hardwoods’. Hvis du har noget til overs, må jeg så ikke prøve at få en lille smule af dette i hænde, så jeg kan smide det i analyse-apparat? Og måske blive klogere på om det er cellulose, eller cellulose derivat af en eller anden slags…?

    • Hej Birgit
      Ja jeg synes faktisk også at det virker til at de har gjort deres hjemmearbejde denne gang, og lavet et “overflødigt” produkt, som man kan stå inde for. Men du ser jo som altid endnu flere detaljer – jeg læste bare “cellulose from wood” og lagde ikke mærke til formuleringen “very special form of” – men jo, du må da gerne få en smule at teste. Jeg køber i hvert fald en lille krukke på næste fredag. Hvis du er i KBH, kan du jo også komme forbi og få lidt med hjem – først som sjov make-up, senere som testmateriale 😉