OUTFIT: Jeg prøver noget nyt

OUTFIT: Jeg prøver noget nyt

OUTFIT: Jeg prøver noget nyt 700 958 BedreMode.nu

paaske outfit 1
Lige så meget som jeg elsker favoritter, så skal der også nogle gange ske noget nyt. Det er jo sådan med mode at det er flygtigt, og ændrer sig hele tiden. Det er sjovt at forandre sig og lege lidt “med” en gang i mellem – uden at miste mig selv selvfølgelig.

Derfor har jeg denne gang kastet mig ud i to nye ting; en meget lang skjortekjole og en hat !? Hvad siger I?

Skjorten er et køb fra H&M Conscious, og i det blødeste lyocell. Jeg købte den for en måned siden, men har haft svært ved at style den. Det var lige indtil min garderobe make-over, hvor jakken her dukkede op i en kasse i kælderen. Sådan er det så skønt, at man kan se gamle ting i et nyt lys.

Hatten er fra en tur i genbrugsbutikken Prag. Egentlig var jeg gået ind efter en nederdel, men så fangede hatten mit blik, og hjem kom den – nederdelen fandt jeg ikke. Jeg vil rigtig gerne gå mere med hat, men det er umuligt at kombinere med lange cykelture.

Bæredygtig mode skal være sjovt – og må gerne rykke grænser

Jeg synes at det her outfit rykker mine grænser. Men jeg er vild med det, og glæder mig til at lave flere outfits med lange løse kjoler i foråret. Det er vigtigt for mig, at der er plads til at lege og have det sjovt med moden – en del af det er at følge med i trends, og her er det godt at vi har H&M Conscious. Jeg går frem og tilbage i forhold til om jeg skal droppe det, for at være mere konsekvent i mine “bæredygtige shopping regler” – men det sker så ofte at de stykker tøj jeg køber derfra bliver garderobe klassikere.

Hvad er jeres forhold til stil – er I helt stilsikre, eller skal der være plads til at lege lidt?

paaske outfit 2

paaske outfit 3

paaske outfit 4

 

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
5 kommentarer
 • Marianne Luna 25/03/2016 at 09:13

  Det klæder dig vildt godt, Johanne! 🙂 Både skjortekjolen, jakken og hatten.
  Jeg vil selv gerne være hatte-typen, men er heller ikke helt nået til det endnu. Måske til efteråret? 🙂

 • Det klæder dig.
  Jeg er… ok stilsikker, men med en masse afstikkere og ændringer i humør osv., tror jeg. Min garderobe består af en masse stille og rolige ting og så noget mere opsigtsvækkende. Så kan jeg matche på kryds og tværs – afdæmpet med opsigtsvækkende, opsigtsvækkende med opsigtsvækkende, afdæmpet med afdæmpet – efter humør. Jeg har ikke altid tænkt over det bæredygtige i indkøbene, men meget af mit tøj er enten hand-me-downs eller købt i genbrug. Eller også har det været i min garderobe i årevis. Eller er fra mærker jeg stoler på ift. kvalitet.
  Jeg synes meget nyt tøj fra såkaldt bæredygtige mærker ofte er meget Østerbro i stilen, og det siger mig ikke så meget. Jeg synes du gør det godt, til gengæld, men du køber også meget genbrug, hvor man har mulighed for at finde lidt flere stilarter og lidt mere lol.
  Uanset hvad, så tak for at du blogger. Jeg er nogle gange lidt dårlig til at kommentere, men jeg læser altid med!

 • Forresten! Kender du http://www.paris-to-go.com/ ?
  Hun ligger i et felt mellem zero waste-bloggging og mode-/skønhedsblogging. Men gennemarbejdede, velskrevne og lollern indlæg om en lillebitte garderobe, bestående udelukkende af genbrugstøj. Hun er 25, af koreansk familie, opvokset i USA og flyttet til Paris. Hun har vistnok et rimeligt corporate job, og så anmelder hun sit tøj og sko osv. i forhold til at kunne klare en hverdag med arbejde, masser af gåen rundt og offentlig transport. Nåja, og så skriver hun en gang imellem om hvordan man vedligeholder tøj af forskellige materialer. Og det er der jeg tænker, den virkelige bæredygtighed ligger. Hvis man har fem bomuldsbluser fra et sølle highstreetmærke, men til gengæld passer på dem og giver dem de bedste betingelser for at holde mange år frem, så kan de fleste være med til at gøre noget der er en lille smule bedre.

  • @Louise – tusind tak for din søde kommentar! Det vigtigste er at du læser med og kan bruge det – ikke hvor tit der kommer kommentarer.
   Jeg er lidt i tvivl om hvad Østerbro-stil er, så det må du endelig uddybe. Men jeg kan godt være enig i at alle stilarter ikke er repræsenteret inden for bæredygtig mode – i hvert fald ikke i den ende der er til at betale…
   Jeg synes det lyder til at du har en rigtig sund tilgang til din garderobe, og ja genbrug er fantastisk.

   Paris-to-go er en skøn blog som jeg faktisk følger med i allerede. Jeg synes den er rigtig fin, men jeg savner lidt billeder – er jo meget visuelt anlagt 😀

   • Ha, Østerbro-stil er måske også bare mine fordomme. 😉 Men du ved, sådan luksus-øko-type som dyrker yoga og elsker torvehallerne og summerbirdchokolade og politiken og sårn. Det er ikke nødvendigvis negativt, det er bare… en stil. Og åbenbart den stil alt er i indenfor det meste der bare lugter af bæredygtighed. Det er også i høj grad udtryk for klassestatus osv.
    For mig er de politiske kommentarer og den samfundsmæssige afspejling noget af det jeg elsker mest ved mode. Det der med at kunne aflæse tegn fra verden i kjolelængder, jeansfit og skjortekraver. Men meget af den mere bæredygtige mode der er til at få fat i i København er hvid øvre middelklasse med humaniora-akademikerbaggrund. Det er ikke så mangfoldigt, men lige nu er det et vilkår, i hvert fald efter hvad jeg har observeret. Du ved nok bedre, du studerer design og har en modeblog. Råb endelig, hvis du ser noget andet!