Outfit: Hvorfor skal bæredygtighed handle om enten eller?

Outfit: Hvorfor skal bæredygtighed handle om enten eller?

Outfit: Hvorfor skal bæredygtighed handle om enten eller? 900 1200 BedreMode.nu

fast-fashion-og-slow-fashion-outfit-2

Når der snakkes bæredygtig mode, så er det ofte i meget stærke vendinger, og det kan godt ses som at det er vigtigt at vælge side. Enten er du imod fast fashion og trends, eller også vælger du at støtte trends og siger derfor fra overfor slow.

Nej tak altså!

Jeg har ikke lyst til at leve i en sort hvid verden, hvor jeg skal begrænse min udtryksfrihed, ikke have det sjovt med mode, og ikke kan være med på trends. Men jeg har heller ikke lyst til helt ukritisk at støtte det nyeste nye, og en usund accellerering af moden, hvor ingen, slet ikke de som laver det, kan følge med.

Jeg vil gerne have det bedste af to verdener, slowfashion med dets fokus på detaljer, god kvalitet og ordentlige forhold. Og fast fashion med dets hurtigere og sjovere indslag, billigere priser og efterhånden ret store commitment til bedre materialer.

Kan jeg ikke have begge dele siger du? Jamen så se bare på det her outfit!

fast-fashion-og-slow-fashion-outfit-3

Blusen er total slowfashion, men den rammer plet på en trend som jeg har sukket efter i hele 2016, nemlig flæser. Dog er det gjort på en sådan måde at den ikke bliver outdated så hurtigt. Og den er lavet af skønne Mette Frejvad som skaber alle sine styles i studiet i Odense og får dem produceret hos Sy-lab i Ikast. Mere slow bliver det vidst ikke – men en god slow-designer kan altså godt reagere på og fortolke ting der er oppe i tiden. (Tak til Mette for at give mig en bluse)

fast-fashion-og-slow-fashion-outfit-1

Bukserne er fra weekday, en H&M ejet kæde som de fleste vil katagorisere som fast fashion. Bukserne er da også super trendy lige nu, og jeg har længe sukket efter dem. Samtidig har Weekday taget det skridt at de kun bruger mere bæredygtige materialer til deres jeans linje. Det betyder at du kan købe ALLE deres jeans med god samvittighed for de er enten lavet i økologisk bomuld eller recycled bomuld. (Tak til Agency V for disse jeans)

Jeg har valgt begge stykker tøj ud fra en slow-fashion tilgang. Det er ikke helt nye tendenser, og fordi jeg har kigget på dem virkelig længe, ved jeg at de vil holde lang tid i min garderobe. Det er vigtigt for mig. Kim B skrev også et meget fint indlæg om at man sagtens kan købe (det bedre) fast fashion med en slow fashion mentalitet.

Lad ikke nogen fortælle dig at bæredygtig mode betyder enten eller. Hvis den her forbrugs-bevægelse skal blive mainstream så er det vigtigt at alle kan se sig selv i det – uanset budget, stil og holdning til hastighed. Og du behøver ikke stille dig uden for trends – med mindre du vil selvfølgelig!

Er der nogle trends du er faldet for i 2016?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
3 kommentarer