OUTFIT: Hvorfor jeg (næsten) kun pakkede stribede trøjer til min ferie

OUTFIT: Hvorfor jeg (næsten) kun pakkede stribede trøjer til min ferie

OUTFIT: Hvorfor jeg (næsten) kun pakkede stribede trøjer til min ferie 700 958 BedreMode.nu

outfit med striber6

I havde måske gættet det? Jeg tror i hvert fald et par stykker var på sporet efter mit sidste indlæg for lidt over en uge siden. Jeps det handlede nemlig om at jeg faktisk var på vej på ferie, og ikke bare drømte om det. Fordi jeg virkelig trængte til det, valgte jeg også at tage ferie fra bloggen – men nu har I mig tilbage.

Jeg fik heldigvis mulighed for at skyde nogle forårs-outfits mens vi var afsted, og selvom vi vågner op til nattefrost og en grå mandag, tillader jeg mig at smide ferie billeder op. Det gik lidt hurtigt med at pakke, og derfor smed jeg blot noget tøj ned i en kuffert.

Jeg pakkede ubevidst kun mit comfort-tøj og det synes jeg også du skal gøre!

outfit med striber4

outfit med striber2

Hvorfor? Fordi man slapper bedst af i sit yndlingstøj, og på sådan en ferie som jeg var på, var det alt-afgørende! Havde det været en weekend i Paris, havde jeg nok tænkt mere “fashion”, men til denne slags ferie var det perfekt. Helt konkret betød det at der kom 3 stribede trøjer med og et par elskede boyfriend jeans, en gammel hjemmelavet nederdel og nogle få andre ting.

At rejse med mit yndlingstøj giver mig en lettelse – jeg kan bare stå op og tage noget på, og så ud og opleve det nye land. Eller slappe af i en sofa, med en drink i hånden, hvilket vi også gjorde en del. Jeg blev ikke træt af de stribede trøjer, faktisk købte jeg endnu én, da vi faldt over en lille lokal genbrugs butik. Og det har fået mig til at genoverveje min uniform herhjemme. Når sandheden kommer frem, og jeg hurtigt skal finde et outfit jeg føler mig glad i, kommer der næsten altid en stribet sag på. I stedet for at kæmpe imod det, vil jeg tage imod det – og vide at jeg her har fundet en af hjørnestenene i min stil. Hvor meget jeg end elsker at tænke på tøj, så synes jeg det er vigtigt at man også kan glemme sit outfit. Dét er for mig nemlig det ultimative tegn på at man føler sig godt tilpas.

Hvordan kan jeg så bruge den viden til at skabe en mere bæredygtig garderobe? Jo først kan det hjælpe mig til at mindske fejlkøb, men det kan også guide mig i forhold til hvor jeg skal lægge mine penge. I dag er alle mine stribede bluser fra H&M og i økologisk bomuld, og jeg synes faktisk de holder sig rigtig fint. Den ældste skal kasseres efter denne tur, for jeg fandt ud af at den er for lille (en kombi af at være vasket for meget, og at jeg har taget på). Helt konkret vil jeg i år prøve at investere i en bedre og endnu mere “bæredygtig” stribet trøje. Stadig i Økologisk bomuld, men denne gang gerne GOTS certificeret og/eller fairtrade.

Hvad er hjørnestenen i din stil? Og kunne du finde på kun at have det på en hel uge?

outfit med striber5

outfit med striber3

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
9 kommentarer
 • Godt, at du og din kæreste har haft en fin ferie! Jeg har brugt tiden på at nyde den første stille uge efter 4-5 uger med hospital efter hospital. Det var også ren ferie:-)

  Den stribede fra H&M, du viser, har du vist før, og derfor fik du lokket mig til at købe ikke bare en men fire af dem. For jeg kan også godt komme igennem en uge i striber, hvis det skal være og den er jo rigtig fin:-)

  Naturligvis tabte jeg så lige 10 kilo bagefter, så nu er det fire stribede hjemmebluser …

  Heldigvis har jeg en meget gammel langærmet stribet en fra T by Alexander Wang, to kortærmede fra Ganni og fra Mads Nørgaard og endelig en langærmet fra Graumann. De kan stadig bruges, fordi halsen sidder meget tættere på dem end på dem fra H&M.

  Men den egentlige hjørnesten i min garderobe er grå t-shirts eller sweatshirtslignende ting og sorte bukser – den kombination kan jeg køre meget længe i træk, og derfor er det også det, som jeg har allermest af i skabet.

  • @Lisbeth. Jeg er ked af at høre at du har været indlagt, men glad for at høre at du har kunne nyde en stille uge.

   Uh jeg vidste ikke at jeg havde fået dig til at købe 4 bluser, men super, på nær at du ikke kan passe dem længere.

   Jeg skal klart have fat i en kortærmet her til sommer, men tænker at den skal være perfekt oversize, for jeg taber mig bestemt ikke for tiden.

   • Fra Liselotte;-),

    Den fra Mads Nørgaard og den fra Ganni er den rette mængde af oversize i forhold til deres størrelse – og nu lidt mere oversize.

    Er Mads Nørgaard ikke ret fornuftig i hans produktion?

    • Jo det skulle jeg have ladet mig fortælle. Det er meget frustrerende at det ikke er offentligt, men det tror jeg faktisk 🙂

  • @liselotte
   Jeg har læst afskygninger af alle disse artikler før, og jeg har det sådan lidt ambivalent med det for JA, mads nørgaard nævnes altid i bæredygtige sammenhænge, men det hele er så vagt og ikke særlig konkret; hvordan er det helt præcis han arbejder med værdikæden og sine leverandører.
   Så på den ene side synes jeg det er for lidt til at jeg vil fremhæve hans tøj på bloggen, men nok til at jeg godt ville kunne forstå at man købte det med god samvittighed.

 • Spændende at se at Liselotte er kommet tilbage i de stribede 😀

  Jeg ryddede op i mit tøj forleden, og jeg har helt klart også et mønster. Mest tydeligt er det, at jeg har virkelig mange sorte nederdele og (surprise!) stribede bluser – og sorte støvler. Min umiddelbare tanke var, at nu skal jeg ikke købe mere af den slags, men så kom jeg til at tænke på, at det er det jeg føler mig allerbedst tilpas i, og sådan har det været siden gymnasiet, så de sidste 8 år – ergo står der også en sort nederdel og en stribet bluse på min ønskeliste for foråret.

  Generelt er jeg vist også bare uniformspræget; mine underdele er sorte (eller til nøds i lyseblå denim), og mine overdele er stribede eller hvide. Små jakker og sweatshirt er sorte eller lysegrå, og sko skal være sorte.

  Jeg synes i øvrigt dit outfit ser virkelig fint og behageligt ud, og nederdelen er SÅ pæn. Er ret imponeret.

  Ift. Nørgaard, så mener jeg at de klassiske Nørgaard tees er produceret i DK og uden at vide mere om det, tænker jeg at det trods alt må gå ind under definitionen “bedre”.

  • @Betina – jeg synes bare du skal gå i din uniform. Som jeg husker den fra bloggen, ser du ret godt ud i det!
   Jeps de klassiske tees er lavet i Danmark, men de er for stramme til mit behov 🙂

 • Ha, ha, Betina! Den ene af dem, jeg har, er fra 2010, så jeg har aldrig været ude af dem:-)