Outfit: Næsten en aften i tivoli og lidt om polyester

Outfit: Næsten en aften i tivoli og lidt om polyester

Outfit: Næsten en aften i tivoli og lidt om polyester 900 1200 BedreMode.nu

outfit aften i tivoli2

outfit aften i tivoli1

Jeg sagde, at jeg ville prøve denne kombination med skjortekjolen åben.

Og det var præcis det jeg gjorde – Sidste lørdag, da vi var på vej i Tivoli.

Ser I – min kæreste og jeg har årskort til Tivoli, og havde ikke været afsted i år, så derfor skulle det ske til Sankt Hans. Men så regnede det. Så skulle det i stedet være lørdag aften, og vi nåede netop at skyde disse billeder (på en væg jeg spottede, mens vi cyklede) da det begyndte at regne. Hjem igen.

Søndag ventede vi ikke til om aftenen, og kom endelig afsted. Med medbragt mad og cookies, kan man godt få et par timer til at gå i den gamle park, se gratis ballet eller høre fine koncerter. Uden at det skal lyde som en reklame, så nyder jeg virkelig vores sølvkort, som gør at jeg kan give alle jydske veninder en fri tur i tivoli.

outfit aften i tivoli3

Tanker om polyester

I al min plapren glemmer jeg lidt, at I jo kommer her pga tøjet. Bukserne er endnu en gang de fine fra LauRie, t-shirten en gammel sag, og skjorte og sandaler var favoritter fra min 10×10 udfordring. Som I ved er det et genbrugsfund, og jeg elsker den – men hvis jeg fandt en lignende i lyocell/silke/bomuld så ville jeg slå til.

Syntetiske materialer og fugtige sommerdage er en dårlig kombination. Jeg føler ikke at kroppen kan ånde – men så er det jo perfekt at have skjorten stående åben. Hvis jeg skal inverstere i et stykke sommertøj, så må det ikke være kunstmaterialer. Det har jeg lært med årene. Jeg er dog ikke forsager af alt polyester, som jeg har mødt andre der er. Polyester kan godt dele den bæredygtige modelejr over i to. Den ene side forsager alle kunstmaterialer, og mener at alt lavet af olie er ondt og anti “naturligt”. Den anden halvdel elsker at man kan lave smart og holdbart tøj ud af gamle plastikflasker, og kalder det super bæredygtigt.

Jeg står lidt midt i mellem. Der er mange ting som jeg ikke ville bruge polyester i – ligegyldigt hvor genanvendt den er. Men nogle ting er bare geniale; sorte bukser der forbliver sorte forevigt, eller sportstøj. Sommerskjorter er dog ikke på den liste. Generelt mener jeg, at man skal bruge et materiale til det, som det er bedst til. Og så selvfølgelig vælge det mest miljøvenlige alternativ der er tilgængeligt.

En anden grund til at polyester er blevet udskældt de sidste par år, er mikroplast. Præcis hvor meget er næsten umuligt at sige, men al olie/plastik baseret materiale afgiver en lille smule fiber når det vaskes. Præcis ligesom de udskældte multiklude – bare ikke lige så meget. 

Hvad tænker du omkring polyester?

outfit aften i tivoli4

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
11 kommentarer
 • Jeg er ret irriteret over polyester (og lignende kunstmaterialer) i denim. Jeg forstår godt at der er mange der vil have stræk i deres jeans, men jeg forstår ikke at det skal være så svært at finde jeans UDEN stræk. 100% bomuld er svært at finde til kvinder, medmindre man gør vilde ting som at købe sit tøj på internettet, og der er jeg ikke nået til. Jeg bryder mig ikke om at shoppe, hvis ikke jeg kan røre ved tøjet og prøve det på. Nå. Jeg må leve med hvad jeg har, og så købe nye jeans hvis jeg finder det rigtige par, og indstille mig på at det er en jagt der kan tage ret lang tid.
  På billederne ser din skjorte fin ud, synes jeg. Og det er godt at du er fan. Det kan være en lignende skjorte i et bedre materiale dukker op en dag, og så ved du at du vil få den brugt meget.

  Denne sommer går for mig med at reparere gammelt tøj der er gået i stykker, eller finde nye kombinationer, så jeg kan få brugt ting, jeg ellers ikke går så meget med. Jeg købte en bh fra Lonely (som laver undertøj der rammer min stil totalt: en perfekt blanding mellem chill, sofistikeret, vulgært og sjovt, samtidig med at det er behageligt) : https://lonelylabel.com/products/edith-sc-bra?taxon_id=40 , og den har givet nyt liv til en hel masse tøj, fordi jeg endelig kan bruge det igen uden at skulle bekymre mig om bh-relaterede problemer. Jeg har den vildeste fest over den.

 • LIVING WITH LESS 01/07/2016 at 14:07

  Jeg kan bedst lide naturlige materialer som bomuld, uld og læder. Og køber sjældent andet. Holder mig helt fra overdele i polyester og lignende, men det handler mindre om bæredygtighed og mere om…at jeg kommer til at lugte af sved i løbet af nul komma dut…! Ha. Not charming. Men sådan er det 🙂

  God weekend Johannemus <3

  • Også rigtig god weekend til dig!
   Lugte problemet har jeg ikke oplevet (måske har andre?? Jeg blir helt nervøs nu) men jeg føler bare ikke huden kan ånde helt, så det er bedre på koldere dage

 • Jeg er ikke polyester-modstander, fordi det GIVER altså mening. Sportstøj og vinterjakke fungerer ubetinget bedst sådan. Normalt forsøger jeg dog at undgå polyester i almindeligt tøj (især overdele), da jeg som dig også synes man ikke kan ånde i det. Undtagelse er dog en kjole fra Ilse Jacobsen, den er super behagelig året rundt? Lidt underligt faktisk…

  • @Mette – du har nemlig så meget ret i at det giver mening i nogle ting.
   Min teori er at det virker for dig, fordi den er i jersey. Det er ofte lettere at ånde i.

 • I am greatly concerned with microplastics, so I try to avoid polyester if I can. Sports and outdoor wear gives little alternative to man made fibers, though. That`s were I go for recycled. But still, it does not really make me feel good to know that with every wash, thousands of fibres are released into the waterways. I wish I was a scientist, so I could work on a filter to put into washing machines…(washing your sweaty sportsgear less is absolutely no option in this case)

  • I get your concern, but sportswear is indeed necessary. I wish washing machine companies would step up, because I don’t believe the business with stop using such a versatile fiber.

 • Hej. Jeg kan virkelig godt lide denne stribede skjorte, jeg tror, ​​den matcher mange stilarter.