Outfit: Bæredygtig shopping på Nørrebro

Outfit: Bæredygtig shopping på Nørrebro

Outfit: Bæredygtig shopping på Nørrebro 900 1200 BedreMode.nu

bedremode x res res 3

bedremode x res res 2

De fleste dage forlader jeg ikke Nørrebro. Det er der nemlig ikke brug for, når bydelen har alt det bedste at byde på – også når det kommer til bæredygtig shopping.

Da jeg først flyttede til København boede jeg først i Sydhavnen, så i Indre By, hvorefter jeg endelig fandt et hjem på Nørrebro. Her føler jeg mig meget hjemme, og elsker at jeg har fundet en stamcafe (Vi mødtes gennem ruden), en yndlings kebab (Kebabistan), en yndlingsgade (Jægersborggade) og et yndlingshjørne (Guldbergsgade nr 29 hjørnet).

I dag viser jeg billeder som er skudt i samarbejde med Res Res. De fleste af jer kender sikkert butikken godt, og for de af jer som ikke gør, så er det på tide.

Den lille butik ligger i yndlingshjørnet, hvor man også kan få en god øko bolle, klippet sit hår og gå i biografen. Det gav mig lyst til at dele en lille guide til mine yndlingssteder på Nørrebro.

bedremode x res res 1

Bæredygtig Shopping Nørrebro

Bedste tøjbutikker

Vi starter med det vigtigste, nemlig tøj butikker som har bæredygtigt tøj. Her er tre steder som jeg besøger ofte.

 • Res Res på Guldbergsgade – en hyggelig butik med forskelligt udvalg til både mænd, kvinder og børn.
 • My Favorite Things på Jægersborgsgade – Et fint udvalg af tøj, undertøj og kosmetik til kvinder. Her kan man finde en masse forskellige mærker.
 • Tricotage på Jægersborgsgade – Tricotage sælger deres egne lækre sager i økologisk bomuld og uld, samt et udvalg af andre bæredygtige mærker i høj kvalitet og rene materialer.

Bedste genbrugsbutikker

En god shoppetur på Nørrebro inkluderer også genbrugsshopping hvis du spørger mig. Det er ikke så ofte jeg får det prioriteret længere, fordi jeg mest bare går i Veras, men elsker stadig at kigge ind her:

 • Prag på Nørrebrogade – de har altid et festligt indslag, men også gode hverdagsting som silkeskjorter, bukser og nederdele.
 • Tut á tut på Jægersborgsgade – en lille butik med håndplukket genbrug af nyere alder. Her kan du finde smukke ting til en brøkdel af ny-prisen.
 • Røde Kors genbrug på Nørrebrogade – Den store røde kors afdeling lige overfor Prag er også værd at kigge ind i. Ofte kan man spotte en god farve fra gaden, og de har stor udskiftning, hvilket i min optik er godt for en genbrug.

Bedste kaffesteder

Jeg drikker meget kaffe for tiden, og hvis jeg kan lokke folk til Nørrebro så gør jeg gerne det. Det er lykkes mig at få en håndfuld stamsteder som alle laver øko kaffe og har plantemælk.

 • Vi Mødtes Gennem Ruden på Heimdalsgade – Stamstedet hvor jeg elsker at holde møder, skrive lister og bare kigge ud af vinduet på ydre Nørrebro.
 • Bevars på Ravnsborggade – Hyggelig hulestemning og god kaffe. Det er næsten altid til at få et bord, også selvom man skal lede lidt i deres mange kroge.
 • Coffe Collective på Jægersborgsgade – God kaffe, virkelig gode principper og et nyt tiltag som gør at jeg kan få en take-away kop som kan genanvendes.

Det var mine yndlingssteder på Nørrebro. Jeg håber du vil dele dine hvis du kender området – hvis ikke, så måske få lyst til at udforske alt hvad Nørrebro har at byde på af Bæredygtig Shopping.

bedremode x res res 4

Outfit detaljer

Jeg har hjulpet Res Res med at skyde lidt billeder af deres tøj – på rigtige mennesker. Resten kan du løbende finde på deres hjemmeside. Her er jeg hoppet i et fuldt outfit du kan finde hos dem – jeg synes det var sjovt at sammensætte noget der lå lidt udenfor min stil, men som jeg til enhver tid ville hoppe i.

Hvis jeg skulle have noget hjem i garderoben, skulle det være den smukke blå skjorte kjole og tasken. Hvis bare.

Har jeg fristet dig til en tur til mit elskede Nørrebro?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
6 kommentarer
 • LIVING WITH LESS 27/01/2017 at 08:30

  Hvor er du fin, Johanne. Og mega lækker taske 😀

 • Det er skørt – hver gang du siger du går uden for din comfort zone synes jeg outfittet er spot on. Noget kunne tyde på, at din out of comfort zone er min super saft zone, haha. De der jeans ser i hvert fald helt perfekte ud! Elsker at stil er så vidunderligt individuelt 🙂

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

  • Stil er nemlig så sjovt!
   Jeg tror det især var cardiganen der kastede mig ud af comfort, for skjortekjoler er jo klart min comfort 😉

 • Åhh, har samme ynglingssteder som dig, Johanne!!
  Hvilken model er det fra Nudie, som du har på? Jeg har lige gensæt The True Cost dokumentaen.. og er endnu en gang blevet klar over, hvorfor jeg har sat mit forbrug ned, sat bæredygtighed, ordentlige materialer og arbejdsforhold som en selvfølge. Det er simpelthen uhyggeligt den retning vores kapitalistiske samfund har taget. Egentlig kommer dette i forbindelse med, at alle min jeans på en og samme tid er blevet brugt op, og alle har huller nu. Jeg er også en jeanspige, og har dem på hver dag, så det er vist forståeligt..? Men Nudiejeans har jeg endnu til gode at prøve. Jeg kender dog ikke så meget til modellerne, størrelse osv., og er pt bosat i Paris, hvor jeg tror at deres jeans til kvinder er liiidt svære at opstøve… desværre! Men så har man jo altid internette 😉

  God weekend!

  • Hvor sjovt 😉 Større er Nørrebro jo heller ikke.
   Jeg har linket til modellen fra Nudie Jeans.
   Nudie laver ikke dame jeans og herrejeans med unisex. Desværre fotograferer de dem selv kun på mænd, hvilket er lidt øv. Jeg tror man skal ind og prøve dem for at vide, men generelt vil jeg sige at jeg er min normale jeans størrelse i modeller med strech, men i de 100% bomulds modeller går jeg et nummer op. Dog skal man være opmærksom på at de, fordi det er unisex, ikke er super høje i taljen. High betyder under navlen, og normal betyder i min verden lidt lave i taljen.