Outfit: Alpaca-uld og kirsebær

Outfit: Alpaca-uld og kirsebær

Outfit: Alpaca-uld og kirsebær 900 1200 BedreMode.nu

alpaca uld og kirsebaer3

Jeg elsker bløde pakker, og har næsten altid gjort det. Bløde pakker eller bogformede pakker. Jeg bliver nervøs hvis de har en anden form, for hele livet har jeg næsten kun ønsket mig en kombination af tøj og bøger. For nylig fik jeg en rigtig dejlig blød pakke, da min søster kom hjem fra 3 måneder i Sydamerika. Jeg havde ønsket mig noget i alpaca med hjem, men vidste jo ikke hvad hun fandt på. Det vidste hun heller ikke før hun fandt dét, for hun mente at jeg var mega svær at købe gave til. Derfor fandt hun for en sikkerhedsskyld noget hun selv ville overtage. Smart ikke? Men det blev heldigvis ikke nødvendigt, og jeg er mega glad for den bløde pakke.

alpaca uld og kirsebaer6

Lidt om Alpaca uld

Det er det fine sildebensvævede tørklæde i 100% alpaca. Det er lavet på et håndværker kollektiv som både er Økologisk og Fair Trade certificeret, og en del af overskuddet går til sundt mad til hyrderne – fejlernæring er åbenbart et kæmpe problem i Peru kunne Søster fortælle.

Læs også: Min guide til uld og bæredygtighed

Alpaca uld er noget af det mest bæredygtige uld man kan få fat i; og samtidig noget af det blødeste. En af de ting som gør at det er mere bæredygtigt end især Cashmere er at dyrene er mere skånsomme overfor den natur de går i. Fx bider en alpaca græsset over, hvor en Cashmere ged hiver det op med rod. Samtidig er alpacaen større, så der går færre dyr pr produkt. En alpaca kan gro uld nok til 5 sweatre pr år – hvor det tager et år og 4 cashmere geder at lave en sweater. Eller fire år pr ged pr sweater.

Det er meget sandsynligt at mit tørklæde her heller ikke er blevet farvet. Alpaca uld kommer nemlig i op til 20 naturlige farver, hvilket betyder at man kan bruge meget mindre farve, ved at bruge uld enten i de mange naturfarver, eller indfarve i en farve tæt på originalen.

alpaca uld og kirsebaer8

alpaca uld og kirsebær4

Dagen efter hun kom hjem, gik vi en tur på Bispebjerg Kirkegård, og her hoppede jeg i dette outfit. Søster havde lånt min Skall Studio Jakke, og jeg måtte hoppe i den “gamle” – men det fungere rigtig godt synes jeg, og det er ikke sidste gang København får mig at se som et gråt tæppemonster.

Tørklædet udfylder faktisk en plads på min shoppeliste, hvor jeg havde skrevet et stort vævet tørklæde. Så tusind tak Søster, og rigtig godt ramt.

Outfit 
Jacket: Secondhand
Scarf: Organic Fairtrade Alpaca from Peru
Jeans: Nudie Jeans
Sneakers: Adidas

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
3 kommentarer